Herní, 30k, Classic - Skylake vs Haswell

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Novkiss 3. 2. 2016 11:19

Díky :) je fajn vedet ze je tu skvele kamaradske prostredi ;) jeste jednou jsem juknul a rozdil v sestavach co uvedl tazatel a priplatek za skylale je cca 700czk no jaa fak nevim jak vy ale ja bych mel jasno. Zdase mi ze se tu vsichni tak nejak zasekly v dobe pred pul rokem kdy ty ceny byli rozdilnejsi hlavne diky ramkam, nebo maji zajem aby ze skladu obchodu zmizely stary kusy HW :D Jinak samozhrejme ramky brat po 8gb modulech
Novkiss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 3. 2. 2016 11:29

Pokud vezmeme srovnatelné sestavy...

https://www.alfa.cz/basket.php?items=_2 ... AK012LE601

https://www.alfa.cz/basket.php?items=_3 ... WD012ZHT01

skoro 1200Kč rozdílu za "nic". Jasně, koupil sis, jsi spokojený, neberu ti to. Je ale třeba uvádět fakta a ta mluví jinak, stará generace je zkrátka výhodnější a přitom výkonově nezaostává.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Novkiss 3. 2. 2016 11:50

No nejvetsi rozdil v cenne dela zakl. Deska a ano vykonove to bude prakticky to same to uznavam, jen ze treba nastupce skylale bude mit stejnou patici (pokuď se nepletu) a ddr4 tu snami taky chvily budou, takze budouci upgrade ram muze byt pak zase levnejsi jelikoz starsi tipy ramky byvaji zpravidla drazsi. Neboli po case na tom skrze upgrade/prodej bude vyhodneji.
Ps. Koukam ze mb. Pro skylake ma M.2 slot pro ssd myslim ze za chvily uz na to budou cenove zajmave kousky
Novkiss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radeksss 3. 2. 2016 12:27

Lidi jsou prostě nepoučitelný....pokud teď vyhodíte navíc 1200, tak za to za tři roky dostanete o 4 stovky navíc čili mínus 800, a to neuvažuju úroky...chápete, jak je taková argumentace hloupá a zavání totální finanční negramotností?
radeksss
Junior

Odeslat příspěvekod russo23 3. 2. 2016 12:40

mimous píše:Skylake má tu výhodu, že si nataktuje i ne K procesory, ale jestli to člověku za to stojí...

do momentu kedy to intel zatrhne cez mikrokod
russo23
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 3. 2. 2016 12:48

Upgrade RAM... jasně, to teoreticky ano, pokud mi bude stačit kapacita, můžu DDR4 použít i do další sestavy za několik let. Pokud to ale má být tvůj hlavní argument, podívej se znovu na cenu. Rozdíl totiž dělá právě cenu té paměti. Nehledě na to, že až k upgradu na novou desku a procesor skutečně dojde, paměti budou zase levnější a s násobnou kapacitou za stejnou cenu. Kulhá to na obě nohy. ;)

Ty říkáš že jsme zamrzli v minulosti Já to ale vidím čistě pragmaticky, proč dávat peníze za něco, co mi nic nepřinese?
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Python.p 3. 2. 2016 12:56

Přísně tak, pragmatismus, zkušenost a znalosti jsou to co se tady na fóru cení. Pokud chceš radit něco co nejspíš nemáš ani ozkoušené a viděl jsi to jen na letáku tak směle jinam ;)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Novkiss 3. 2. 2016 13:16

Ty ram nebyl jedinný argumetn, spise jsem tak chtel poukazat jako na celek treba i chipset a pod, i kdyz tam je na tom lepe Z170. A ano neni to zas takova bomba jak to mozna odemne zní.... Nejsem zadnej bohac (litr v dom rozpoctu je u me vcelku znát) ale zas pri stavbe pc mi ten rozdil neprijde tak propastny... S pc obcuji :D již od P1 75Mhz a tak nejak moje zkusenosti jsou ze né vzdy se usetrit nejakou korun vyplatí. A v tomto pripade mi priplatek za budouci manevrovaci moznosti prijde adekvatní... Nikomu rozhodne nechci vnucovat skylake, ale rekl bych ze uz za zvazeni stojí. Nebo holt jen trpím krizí stredního věku :D a to se pak omlouvám
Novkiss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Matysek 3. 2. 2016 13:19

Mene slunickove cloveciny a vice argumentace.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod in0rk 3. 2. 2016 16:14

Uživateli Novkiss moc děkuji (myslím to naprosto upřímně) :tleskani Jsem rád, že se zde rozpoutala tato diskuze :-)

Jak zde argumentujete, táhne mi to více Haswellu :nenapadne .. Pokud bych přece jen chtěl připlatit, vyplatilo by se jít do Haswellu - Xeon? Prý je to i7 bez integrované grafiky.. Je to dobrá možnost? :hm

Xeon-
http://www.czc.cz/153117,150143,130607, ... 60231/kody
in0rk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 3. 2. 2016 16:21

Na hry ? Zbytečnost. Xeon do herního PC nepatří. Ale Blizz ti bude tvrdit něco jinýho...
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod The Shitman 3. 2. 2016 16:22

Xeon je rozhodně možnost. Pro samotné hraní trochu zbytečný příplatek, i klasická i5 by stačila a je pak lepší investovat do grafické karty, ale pokud bys chtěl například svoje hraní streamovat, už se to hodí. Kupodivu to dělá velký rozdíl a u kamaráda jsme z tohoto důvodu nakonec volili právě Xeon kvůli HT technologii.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod in0rk 4. 2. 2016 11:53

Takže jako normální uživatel, který si chce "jen" zahrát hry novější a budoucí, na co nejlepší detaily bude stačit i5 + GTX 970? :-)) Máte někdo podobný základ doma? Jak si vede v posledních herních titulech? :nenapadne Co jsem sledoval na YT, tak to šlape v pohodě :-)

Dále bych Vás chtěl ještě poprosit o nějaké alternativy zdrojů, které by k této sestavě byl dostatečný? Já osobně si myslím (možná blbě), že by i s rezervou stačil 500W zdroj :hm

:!:
Předběžná finální sestava -
http://www.czc.cz/170810,130607,152569, ... 41073/kody

Děkuji všem za odpovědi :)
in0rk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 4. 2. 2016 12:25

500W zdroj stačí. A co se týká i5, ještě donedávna jsem fungoval s i5-760 (z roku 2011 cca?) taktovanou na 3,8GHz a spokojenost maximální. Pak zdechla deska, tak jsem přešel na i7 4790k, velký rozdíl to ve hrách neudělalo, ale taky nemám počítač jen na hry. K tomu byla a je právě GTX970, na 1920x1200 naprosto dostačující, zatím jen GTA V nešlo na úplné maximum, ale fakt je že zas tolik novinek jsem nezkoušel.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 5. 2. 2016 14:20

KineCZek píše:plus nemožnost dynamicky řídit ventilátory, nefunkční část instrukční sady, nefunkční igp ...

Těch nevýhod je tam příliš mnoho.

Po unorovem microcode update bohuzel smulicka s non-k OC kompletne. ASRock coby prukopnik teto funkce jiz v novych BIOSech tuto funkci pry vubec nema.

Obrázek
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Předchozí stránkaDalší stránka