Herní PC, Víceméně jen na HRY, do 23000

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod KineCZek 5. 6. 2016 11:24

Vyjadrovat se napr. o Superbu na zaklade zkusenosti se stovdacitkou mi neprijde vhodne. Nebo muzes svou kritiku RMx, jakozto gold modularniho zdroje s gold certifikaci a DESETILETOU (!) zarukou necim podlozit?

Kvalitu lze podlozit tunou recenzi + tim, ze mi prochazeji rukama po stovkach a reklamace bych spocital zatim pomoci prstu na zadech. (0, presne tak.)

Ale to jen tak btw.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Zafrin0 5. 6. 2016 12:19

Ad Seasonic OEM:
http://www.anandtech.com/show/2697/30

Ten zdroj se ani nedokázal udržet ve specifikaci, co se týče napětí na jednotlivých větvích (až na 12V, kde se udržel pod těch 120 mV). Narozdíl od toho druhého - S12. Už ta cena toho zdroje odpovídá tomu, jak moc se o to asi Seasonic bude starat a na jaký segment míří.
Nevím, jestli moc měnili součástky v tom zdroji za ta léta, ale raději bych si připlatil pár korun a měl klid.
Zafrin0
Junior

Odeslat příspěvekod mistr Oizo 5. 6. 2016 12:25

za 1. v té tvé sestave žádné RMx není máš tam
KineCZek píše:22.968,- Kc vcetne monitoru. Pokud byl budget jen na holou skrin - nevedel jsem to, nebot seznam nebyl verejny.

za 2. záruka je hezká věc, ale komponenty odcházejí i pozáruce, já jsem osobně měl dva počítače, jeden s nějakým základním modelem od Corisairu a druhý s nějakým modelem asi za 3 tisíce, kde v jednom propálil desku a v druhém zničil HDD a mechaniky

https://www.google.cz/webhp?sourceid=ch ... +Burnt+PSU

tady je běžně vidět, že corsairy sebou odnáší harware, pokud dáš stejný vyhledávání s výrazem seasonic nalezneš pár odkazů ale vždy jen shořel zdroj a nic nezničil

a to je základní rozdíl, je hezké že si vyreklamuji zdroj za 1000 kč, ale reklamaci základky a dalších komponent ti už Corsair nezaplatí.
mistr Oizo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Multi985 5. 6. 2016 12:35

Já ale v té sestavě už nemám zdroj od Corsairu, tak o čem je takhle diskuze? :D
Multi985
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Matysek 5. 6. 2016 12:38

Zadna diskuze, protoze by si pamatoval trochu vice, nejen s ohledem na konfrontaci, nez-li jen "nejaky". Tyhle veci se nezapominaji, ale ono to stejne neresi dalsi rozpory. Divej se na to tak, ze sem tam spadne nejaky Whisky Priest.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod mistr Oizo 5. 6. 2016 12:44

já sem chtěl jenom varovat, ať lidi ty věci od Corsairu nepoužívaj. On nemá žádnou kontrolu kvality, prostě si nechává vyrábět komponenty a pak na to hodí svojí samolepku.

že se to někdy povede je hezké, ale také se to často nepovede.

stačí se podívat na SSD pod jeho brandem, to je jeden horší model, než druhý. Od corsairu tak možná flash disk, jinak nic. poměr cena/kvalita je špatný
k jakékoli jeho komponentě jsem schopen najít kvalitnější/levnější/spolehlivější
mistr Oizo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Matysek 5. 6. 2016 12:57

Vyborne, Neutron GTX 1st gen :)
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod MartinJ89 14. 6. 2016 00:53

Ahoj lidi, pozorně jsem četl toto téma a kvůli otázce se mi nechce jinde zakládat nové téma, ale ta GTX 970 kterou zde doporučoval KineCZek bude lepší než ta připravovaná radeonka 400 řady nebo přibližně stejná. Já jen že mi vyhořel PC a přemýšlím co dám za grafiku, tak jestli se to čekání vyplatí?
MartinJ89
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 14. 6. 2016 08:22

Počkal bych. Je to vše na spadnutí :)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod MartinJ89 14. 6. 2016 09:00

Děkuji Pythone a mohl bych se zeptat kdy přibližně dorazí ta grafika na trh? Abych věděl jak dlouho si nezapařím :)
MartinJ89
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 14. 6. 2016 09:08

1070 by měli dorazit dnes do eshopu. A AMD hned v zápětí.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Kaulik 14. 6. 2016 09:38

pokud se nepletu tak amd mělo datum 29.6., ale možná se něco změnilo :)
R7-5800x + NH-D14 | ASUS ROG STRIX B550-A GAMING | RAM 48GB@3200 | RX 6750 XT | RM550x | FD R4 | Transcend SSD370S 256GB | NVMe SSD EVO970 500GB
Kaulik
VIP uživatel

Předchozí stránka