Poděkování KineCZkovi za stavbu PC

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Python.p 9. 6. 2020 08:01

To ne, dělaj to teď všichni, jen oni to na začátku dost pokakali...
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod dockalacek 9. 6. 2020 09:07

Nechci se Průšáka zastávat, dokonce jsem si musel vygůglit, kdo to je, i když tušení jsem měl, jen mi přijde jako blbý ho kritizovat. Zjevně svý zákazníky má, kdyby neměl, tak už krachne. A i on to dělá proto, že ho to baví. Jestli to dělá vyloženě s láskou, to nevím, ale asi bych nekritizoval to, že do sestav dává jiný věci, než dává Kin a Python. Ano, mně se zas nelíbí Prušákovy ceny, ale v jednom videu přímo prohlásil, že on prostě budgetový sestavy nedělá. A pamatuji si, co jsem tady napsal před spoustou let, že počítač, třeba za 15 tisíc, se dá postavit třeba pěti způsobama, a všechny budou dobrý.

Hodně mě baví, jak si každý stavitel počítačů myslí, že zrovna on to dělá nejlíp, a většinou nepřipouští kritiku. Průšák možná nemá takový znalosti jako vy tady na fóru a chováním a přístupem mi není sympatickej vůbec, takovej namyšlenej chytrák, ale kdyby to dělal blbě, tak krachne, a že by tomu vůbec nerozuměl, to si nemyslím. Ono v konečným důsledku je nejlepší referencí počet spokojených zákazníků. A to platí i o fórech, každý fórum má jinou štábní kulturu.

A pokud vím, jaký chci komponenty, tak proč bych si měl vybrat zrovna Průšáka? Pokud nechci LN/ULN, proč z tohohle fóra, když CZC mi to udělá za dvě stovky? A pokud o počítačích nevím vůbec nic, tak i od toho Průšáka budu spokojenej, ne?
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Python.p 9. 6. 2020 09:44

Tak si najdi ještě to video jak se tam diví, proč se RAM zapojují (většinou) do A2 a B2... JAk se člověk který se cachá tím jak staví nejvýkonnější počítače v ČR (což není samozřejmě pravda) diví nad tak běžnou a samozřejmou věcí jako je zapojení RAM.

Ne, prostě to nedělá dobře, některý věci který udělal nebudou fungovat jak mají, viz ten RAID z EVO. To je prostě jen WOW a nic víc, ve finále, když tomu naložíš tak výkonnější bude i jedno PRO tak jak leží a běží. Jestli chceš můžeme se bavit v konkrétních číslech.

Když by ti sem mohl napsat uživatel Sasar (budiž mu země lehká) ten by ti napsal do posledního čísla a revize co tam je špatně a co udělat lépe. To stejný Matysek, ale ten tady už nepřispívá, bohužel.

Jako jo, asi budeš spokojenej, protože dokud jezdíš ve Fábii 1.2HTP tak ti to přijde super a v pohodě, ale až se svezeš SuperBem 3,6 s DSG budeš mluvit trošku jinak, kapiš?

PS: až bude čas tak to hodím do samotného vlákna.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod dockalacek 9. 6. 2020 10:28

Fabie 1.2 mi super nepřijde, to přece nepíšu. Jen mě nepřijde profesionální hejtit někoho, kdo to dělá jinak. A znova - profík přece ví, co chce. Koukal jsem se na jeho stránky, má tam univerzity, což podle mě není zárukou kvality, taky by si mohl odpustit ty velkohubý kecy. Ale takových prodejců, co to dělají jinak než vy tady, jsou mraky. Kdybych se měl nervovat s každým, kdo to dělá jinak, nedělal bych nic jinýho.

Netvrď mi, že ti dva jediní věděli, jaké SSD je správné? Já se ti snažím říct, že většina počítačů je podle mě herních, kde je de facto jedno, co je za SSD, pokud to není QLC. A jelikož MLC ubývá, tak to prostě bude horší. Čili profík ví a neprofíkovi je to jedno.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Python.p 9. 6. 2020 11:52

On to nedělá jinak! On to dělá špatně! A v tom je sakra ten rozdíl.

Jojo 3 PC od vysokoškolaků jsem předělával, protože na práci s videem je super vzít Kingston V300 a dát je do SW RAIDu 0. Kdy při práci rychlost zápisu klesala ka 30MB/s to je prostě potom pošušňáničko.

Ano, Sasar to věděl. A ano, Matysek to ví. Nejsou jediný, ale tady to byly jediní kteří fakt věděli co a jak. (co se týká disků, jednotlivých revizí, rozdílů v NAND a řadičích)

Jaký velkohubý keci? :hm

Je mu to jedno, do prvního problémů...

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod voltov 7. 7. 2020 17:14

Zdravím,
plánuji si nechat postavit pc a také jsem mel prusaka za building mastera diky jeho ytb, ale když jsem se po tom začal vic pidit a zjistil, ze na strankach nema reference od fyzických osob začal jsem pochybovat. Navštívil jsem jeho stream, kde jsem se zeptal, na reference techto osob. On rekl, ze zakazniky ma a reference nema potrebu zverejnovat. V tu chvili jsem mel jasno
voltov
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 7. 7. 2020 17:45

Dobrý postřeh:
voltov píše: nema reference od fyzických osob

Naneštěstí jsi jen jeden z mála pokročilých uživatelů.
Většina BFU na to naletí. :-/
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod voltov 8. 7. 2020 18:26

Milanr1 píše:Dobrý postřeh:
voltov píše: nema reference od fyzických osob

Naneštěstí jsi jen jeden z mála pokročilých uživatelů.
Většina BFU na to naletí. :-/

ja tem pc vubec jako nerozumim, ale me ten prusak proste ted prijde jako arogantni blb, kdyz obcas sleduju ty jeho streamy o pc
voltov
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 8. 7. 2020 18:33

V pohode ... to ja prijdu spouste lidem taky. :)) Ale nastesti jen tem, kdoz nepochopi muj smysl pro humor.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod kalisci 9. 7. 2020 12:20

Chtěl bych touto cestou poděkovat KineCzek za poskládání nového pc.
Vše provedeno dle domluvy a hlavně rychle. V pondělí objednáno, komponenty vyzvednul osobně KineCzek a v pátek poskládané pc doma, včetně nainstalovaného systému, včetně odzkoušení, včetně zaškolení....
PC je tiché, oproti starému "raketa", co se týče vnitřku, tak pěkně poskládané bez jakýchkoliv prasečin.... Zatím vše běží svižně bez problémů. Takže celková spokojenost a můžu doporučit.
kalisci
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 9. 7. 2020 14:23

Nikdy jsem ta videa neviděl až teď. To je ten profesionál Prušák na těch záběrech? Dělá přesně to, kvůli čemu ti výrobci mají nabídku. On ji co nejvíce "monetizuje". Přemísťuje co nejvíce peněz v jedné objednávce přes svůj ponk.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tankboy 3. 8. 2020 17:41

Nazdar lidi :-) Tak tímto bych chtěl Kinovi poděkovat ( Python promine, na Kina jsem narazil jako první :-)) za sestavu na míru. Pěkně tichá, šlape jako hodinky. Osazen je Ryzen 7 3700x, 16 GB RAM, Asus Rog Strix B550 f, GeForce RTX2070 Super. PC je naprosto odhlučněné, vůbec o něm nevím. Kin předělal i chladič na grafárně, není vůbec slyšet ani v zátěži. Teploty cpu občas vyskočí na 70 stupnů při zátěži, ale hned zafungujou ventilátory na cpu, co Kin opět předělal. :-) Teploty na GPU se mi podařilo dostat max kolem 55 stupnů, víc to neleze. Kin i GK krapet přetaktoval, takže pohoda. :-) Z mého předchozího PC Pentium G4650, Radeon RX560 je to pořádný skok :-) Možná si říkáte, proč jsem nepočkal na novou generaci karet, ale myslím si že ceny těch karet budou brutální :-(. A taky bych mohl čekat na další generaci. A tak pořád.. :-) Takže Kine díky a doufám že záda už máš v cajku :-) Zdraví tě Těšín.. Hans
Tankboy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ganymedes 30. 8. 2020 14:10

Tímto chci nesmírně poděkovat KineCZkovi za radu, navržení a následné sestavení o ošetření PC.

Domluva byla obdivuhodná, vše probíhalo rychle a odpovědí se mi dostávalo ještě tentýž den, po objednání a zaplacení v eshopu už jsem nemusel nic řešit, Kin si podle čísla objednávky vše pohlídal sám a mě oznamoval stav PC a kolikrát byl i o krok napřed než samotný eshop. Zkrátka něco takového jsem ještě neviděl.

Ještě ve chvíli kdy mi eshop stále posílal emaily, že některé komponenty jsou ještě na cestě už Kin mezitím upravoval grafickou kartu, vyměnil chladič a větráky - osobně jsem ani netušil, že takový upgrade je vůbec možný, o to víc jsem byl příjemně překvapen Kinovou profesionalitou a co všechno vlastně jeho "Balík osobní péče" obsahuje, teploty GPU se mi prozatím nevyšplhají ani nad 50 stupňů (u WoW jen 36) a jen teď si uvědomuji, že vlastně nemám dost náročné hry :D

Doručení samotného PC proběhlo ještě rychleji a hladčeji než jsem si odvažoval představit, v momentě, kdy mi Kin poslal email, že vše je připravené jsem se už díval do svého rozvrhu, který nebyl nejvíce tolerantní, ale Kin to zachránil tím, že PC pro jistotu doručil ještě tentýž den.

Každopádně stroj běží nádherně a dokáže daleko více než si dovedu představit, těším se až budu postupně objevovat jeho plný potenciál. Pokud se nemýlím jedná se o ULN sestavu, takže hlasitost/tichost je opět něco co jsem ještě u PC nespatřil, samozřejmě když je naprosté ticho tak jde přeci jen slyšet nenápadné hučení, ale to málokdy bývá a 90% času jde slyšet spíš něco jiného.

Koho by zajímala celková cena, zde je sestava samotná
https://www.alfa.cz/basket.php?items=_4 ... M7014IAX01
+ KineCZkova "osobní péče" kterou opravdu doporučuji, stojí za to!

TLDR: Jsem nesmírně spokojen a překvapen rychlostí, ochotou a profesionalitou, kterou jsem v ČR (a možná snad i ve světě) ještě nespatřil.
Ganymedes
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod WokiR 4. 1. 2021 17:51

Chtěl bych poděkovat KineCZkovi a udělat mu recenzi protože si jí zaslouží. Jedna se o tuto sestavu https://www.alfa.cz/basket.php?items=_4 ... QF010TUQ03 Od navržení přes konzultaci,sestavení odladění atd. až po doručení ke mě.
Samozdřejmě s plným balíčkem od KineCZka, navíc zelené Led osvětlení a úprava GK. Sestava předčila mé očekávání jak vykonově tak vzhledově, domluva s Kinem super. Je to ferovej chlap a svou práci odvadí na jedničku. PC neslyším ani v zátěži. Peněz za služby vůbec nelituju, nikdy bych to nezvládl tak jako on.
WokiR
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka