Herní mašina do 35k bez monitoru a OS, LN

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod EaZy 2. 7. 2016 19:37

Zdravím,
mám finální podobu svého PC. Zde bych se chtěl jen zeptat, jestli by mělo vše do sebe pasovat a jestli jsem neudělal někde chybu. Hlavně jsem chtěl vědět, jestli MB a RAMky jsou v pořádku a jestli by nebyla lepší SilentiumPC Gladius M45W jako Case. PC budu kupovat po částech a 1070 jako poslední, protože si počkám alespoň na menší zlevnění a procesor rozhodně budu taktovat. V ceně neberte ohledy na periferie ani na OS, ten již mám zařízený a to W10 Professional. Díky za případné odpovědi a návrhy.

CPU: Intel Core i5-6600K
MB: ASRock Z170 Pro4 - Intel Z170
RAM: Kingston HyperX Savage Black 16GB (2x8GB) DDR4 2133
GK: MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, 8GB GDDR5
HDD: WD Black (FZEX) - 1TB
Zdroj: Seasonic S12II-620 620W
Case: NZXT S340, černá
Monitor: BenQ XL2411Z - LED monitor 24" (pouze pro zajímavost)
Chladič: Scythe SCNJ-4000 Ninja 4
Celková cena: 35k bez monitoru

Jinak celkovej seznam můžete nají zde: https://www.czc.cz/3rd0o54frqjieal480ajrkp1n7/seznam
EaZy
Junior

Odeslat příspěvekod krysta 2. 7. 2016 20:57

Na LN bych viděl víc fanů a taky nevím jak jsou na tom s hlučností ty stock case fany=možná nahradit. Ještě ke case, v zahraničních (USA) buildech se case NZXT a skříně s oknem obecně těší poměrné popularitě, ale vzhledem k LN bych radši vsadil na osvědčenou R5.

-- 2. 7. 2016 22:01 --

Sorry ještě jsem přehlídl WD Black, na LN úplný bullshit, SSD+HDD (vcelku libovolný 5400ot/min.) je lepší a o parník tišší kombinace.
krysta
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 2. 7. 2016 21:32

Kupovat počítač na částí je velmi nerozumné. Raději šetří a kup vcelku, abys neprodělal.

Návrh až z počítače, teď jsem pouze přes telefon. Díky za pochopení. Mezitím mi mu řekni, kolik peněz máme k dispozici ihned a jak rychle a po jakých částkách cca můžeš mít zbytek.

Řešením by možná mohl být nákup na splátky s 0 navýšením, ale to ber jen jako teoretickou úvahu.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod josefbuba 2. 7. 2016 21:35

Tak WD Black může vzít i 2,5" a ten se dá do 2x Scythe Himura. I když WD Black 3.5" se dá do Scythe Himura, tak ho neslyším a přeci jenom 5 let záruka dělá víc. :)
Kdykoliv ho pak může za rok/dva po reklamaci střelit za plnou cenu na aukčních portálech.

Brát 5400ot v dnešní době? Tomu říkám já bullshit. To se nevyplatí.
SSD na systém, ok chápu. Přeci nebude cpát hry na 5400ot/min, když jde o odezvu a načítání, že? A cpát hry na SSD taky dobrá blbost, když dnes hry už mají kolem 50Gb.
josefbuba
Junior

Odeslat příspěvekod EaZy 2. 7. 2016 22:06

Na části se mi zdá výhodné z toho důvodu, že bych si našel někoho kdo by mi to složil a koupil bych to teď po částech kvůli slevám(do měsíce bych měl mít koupené všechny komponenty). Jinak celých 35k bude až na konci července. SSD se bude kupovat později, ten do ceny neberte. Já nevím jak je to s hlučností u WD Black, vím jen, že mi ho doporučil kamarád a ohledně R5, no 3k se mi doopravdy do skříně dávat nechce. Jinak mi jako HDD mi byl doporučen https://www.mironet.cz/toshiba-1tb-35qu ... /#34304729
EaZy
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 3. 7. 2016 12:06

JB: Nic proti, ale tyto manyry bych na foru Zive toleroval jen velmi nerad. To, ze ma nekdo problem, s nimz se boji/stydi zajit na ORL (naslouchatko?) jeste neznamena, ze budeme radit lidem pocitac, z tichych komponent za ktere daji nemaly priplatek, ale zabijeme to tim suverenne nejhlucnejsim diskem na trhu, z nejz budou ti zakaznici hlukem nestastni.

A druha vec. K cemu vsemu presne, ale opravdu prosim presne, je pro HERNI MASINU nutne mit WD Black. Jaka PRESNE omezeni HERNIHO vykonu by takovemu pocitaci prinesl tichy disk, dame tomu ST2000LM007. Rad si to poslechnu, ale prosim pouze konstruktivni debatu a vecne argumenty. Nejlepe podlozene nejakymi vysledky v konkretnich hrach.

- - -

Na casti skladat pocitac nebylo moc vyhodne opravdu nikdy. Napric oborem se pohybuji cca 20let, z toho 15let mne IT da se rici zivi. Neco malo o tom uz doufam tedy vim ... a postupny nakup se zatim nevyplatil nikdy - to co uz domam mas totiz moralne i fyzicky zastarava, ztracis zaruku protoze Ti utika i za dobu co komponenty nevyuzite lezi v supliku, no a v neposledni rade na konci nakupu zjistis, ze ty veci co jsi koupil na zacatku, by byvaly sly koupit treba o ctvrtinu levneji, a tedy by se Ti vice vyplatil nakup na splatky i pokud bys mel platit uroky.

Pokud to chces koupit "do mesice" ... o jakych slevach se bavime? Pocitac neni strudl, abys mohl kupovat ingerdience po castech "v akci" ... u toho strudlu to chapu. Maslo ma v akci Billa, jablka Kaufland, mouku Lidl, cukr Tesco ... ale u IT to takhle nefunguje.

U toho disku ... 7200 muze mit smysl docasne na system, ae I TAK bych koupil pocitac se 240GB V300 (mebo i UV400) a pozdeji dokoupil prave az PLOTNU.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod EaZy 4. 7. 2016 21:23

No dobře, to s kupováním na části jste mě přesvědčil asi je to blbost a když nad tím přemýšlím, tak 240gb SSD by mi měl stačit. Takže u SSD říkáte, že Kingston Now UV400 by měl bohatě stačit? není nějaká nevýhoda v jeho nízké ceně? Jinak zbytek sestavy je v pořádku?
EaZy
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 4. 7. 2016 23:24

UV400 je TLC moderní budget SSD. Rovnat se např. Savage nebo KC400 nemá ani ambice, ale náš systém do herního PC je v pohodě. Do pracovní mašiny bych volil samozřejmě jinak.

Osobně bych pár věcí vyměnil, ale hodně záleží na způsobu financování a okamžiku koupě. Pokud by se kupovalo hned, mohu hodit celkovou představu.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod EaZy 5. 7. 2016 19:24

Kupovat to budu něco kolem 28 července, takže klidně můžeš (můžu tykat, že :-D ) klidně poslat hned.
EaZy
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 5. 7. 2016 20:16

Urcite muzes tykat. Sestavu jsem Ti poupravil tak, jak bych si ji sam koupil, pokud bych stal pred volbou nakupu noveho PC a mel cca "petatricet" budget.

36.062,- Kc

Neni to sice podle definice Low Noise a tech 35k jsem taky uplne netrefil, ale celkove jde o vyvazeny celek s rozumnym vykonem a rozumnou hlucnosti. Jak jsem jiz zminil, uplne na LN uroven se s touto sestavou sice nedostaneme, ale "hlucna potvora" to ROZHODNE take nebude. Pokud bych se mel drzet definic, hlukove se budeme pohybovat nekde mezi classic a LN sestavou.

Pro tichy chod udela velkou praci tissi disk, prave diky nemu bude PC bez zateze docela blizko hlucnosti LN. Graficka karta i napajeci zdroj jsou totiz v semipasivnim provedeni, tzn bez zateze se jejich ventilatory zastavi. V herni zatezi pak graficka karta trochu slyset urcite bude. Ale stale hlukove jsme < classic.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod EaZy 6. 7. 2016 19:30

Můžu se zeptat, proč zrovna tento chladič procesoru a proč midi-tower?
EaZy
Junior

Odeslat příspěvekod polda 6. 7. 2016 21:15

Osvědčená klasika
polda
Junior

Odeslat příspěvekod EaZy 8. 7. 2016 20:40

KineCZek píše:Urcite muzes tykat. Sestavu jsem Ti poupravil tak, jak bych si ji sam koupil, pokud bych stal pred volbou nakupu noveho PC a mel cca "petatricet" budget.

36.062,- Kc

Neni to sice podle definice Low Noise a tech 35k jsem taky uplne netrefil, ale celkove jde o vyvazeny celek s rozumnym vykonem a rozumnou hlucnosti. Jak jsem jiz zminil, uplne na LN uroven se s touto sestavou sice nedostaneme, ale "hlucna potvora" to ROZHODNE take nebude. Pokud bych se mel drzet definic, hlukove se budeme pohybovat nekde mezi classic a LN sestavou.

Pro tichy chod udela velkou praci tissi disk, prave diky nemu bude PC bez zateze docela blizko hlucnosti LN. Graficka karta i napajeci zdroj jsou totiz v semipasivnim provedeni, tzn bez zateze se jejich ventilatory zastavi. V herni zatezi pak graficka karta trochu slyset urcite bude. Ale stale hlukove jsme < classic.

Třeba ten midi-tower mě zajímá, neovlivní to o dost větrání a prášení uvnitř case?
EaZy
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 8. 7. 2016 20:55

Zeptam se jinak. Co se Ti (ne)zda na 300R? Muzeme vzit jinou case, klidne Fractal R5, kdyz si priplatis. Ale 300R ma chlazeni ok, na vstupu vepredu je perforace s nejakym filtrem.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod EaZy 8. 7. 2016 22:05

No spíš místo, snad musí být rozdíl v velikosti v midi a middle tower ne, chladič je dost vysoký, tak se i bojím o místo.
EaZy
Junior

Další stránka