Herní mašina do 35k bez monitoru a OS, LN

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod m.kv 8. 7. 2016 22:10

Věř, že kdyby to nešlo, tak to Kin nenavrhne ;-)
m.kv
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod MACH3R 9. 7. 2016 09:38

Zdravim. Pokud se bude taktovat tak bych to urcite videl na tu ninju misto toho arctiku. Urcite bych vymenil desku msi za asusa.. asus ma nejlepsi biosy a zadnej vyrobce se jim v tomhle nemuze rovnat :)

A ciste muj nazor kdyz uz se kupuje komp za takovy prachy tak bych tam chtel mit urco prosklenou bocnici takze. Case co tam mel vypada za ty prachy huste. Ja myslel ze se od performaci v bocnicich uz davno upustilo :D Ja vim je to efektivni. Podle mě lepsi je ta prosklena bocnice.

A mozna bych vzal nizsi radu zdroje od corsara. a za usetreny prachy bych tam dal tu ninju.

A jinak monitor co si mel v kosiku to nemyslis vazne :D
Pro takovej komp minimalne QHD a takovou 27 aspon :) sice to je 2x drazsi ale kdyz mas takovej setup tak to prece nezabijes monitorem

Jde samozrejme o osobni preference kazdej ma jinej pohled na vec.
MACH3R
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 9. 7. 2016 13:21

Asus, nejlepší BIOSy? Pro honění každého MHz možná, ale jinak bych o nich jako o nejlepších deskách moc nemluvil... nebo máš to jak doložit?

Prosklenou bočnici? K čemu to proboha je dobrý?

Šetřit na zdroji? Ty se mi snad zdáš.

Jak říkáš někdo rád holky a druhej je zase debil....
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod EaZy 9. 7. 2016 22:12

Tak snad už mám konečnou podobu svého PC. Teď se jen rozhoduji mezi MSI nebo ASRock základní deskou.
EaZy
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 9. 7. 2016 22:57

MSi ti bude říkat Kin. AsRock poradím já, ale až Extreme4.

Faktem zůstane že MSi má o jednu fázi víc. Ale zase od pohledu a omaku chatrnejsi vyhotovení.

Ve finále je to prašť jako uhoď :)
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod MACH3R 9. 7. 2016 23:17

asus je nejprodavanejsi vyrobce desek biosy ma proste nejlepsi neni potreba dokazovat.. a desky jsou podle me spolehlivejsi ;-)

Proc nudnou bocnici kdyz muzu mit prosklenou kde aspon uvidim komponenty.. ano pc za 15 tam neni co ukazovat ale kdyz ma clovek neco lepsiho ? ;-)

a o tom zdroji.. mel jsem obycejnyho corsara 5 let tusim tx550.. tehdy me stal 1500 a udelal taky dobrou sluzbu a vubec nebyl hlucnej.. a navic to nebyl vubec corsar delal to nejekaje jinej vyrobce a i tak byl kvalitni..s tema zdrojama to chlapci trochu prehanite :) u me se hraje na pomer cena vykon 8-)
MACH3R
Junior

Odeslat příspěvekod EaZy 9. 7. 2016 23:26

No zkusím zůstat v práci o jeden den déle a půjdu do Extreme 4 jinak to asi vyhraje MSI. U grafické karty uvidíme s čím se vytasí AMD, pak by mohla 1070 o něco zlevnit a možná ještě mrknu na 1060. Rozhodně děkuji za všechny komentáře a kdyby někoho ještě něco napadlo, kde by se dalo klidně zlevnit, tak neváhejte napsat.
EaZy
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 10. 7. 2016 03:55

MACH3R píše:asus je nejprodavanejsi vyrobce desek biosy ma proste nejlepsi neni potreba dokazovat.. a desky jsou podle me spolehlivejsi ;-)

Proc nudnou bocnici kdyz muzu mit prosklenou kde aspon uvidim komponenty.. ano pc za 15 tam neni co ukazovat ale kdyz ma clovek neco lepsiho ? ;-)

a o tom zdroji.. mel jsem obycejnyho corsara 5 let tusim tx550.. tehdy me stal 1500 a udelal taky dobrou sluzbu a vubec nebyl hlucnej.. a navic to nebyl vubec corsar delal to nejekaje jinej vyrobce a i tak byl kvalitni..s tema zdrojama to chlapci trochu prehanite :) u me se hraje na pomer cena vykon 8-)

Blesk jsou taky nejprodávanější noviny, ale že by byly nejkvalitnější..... Prodávají se jen na základě komanda OC bláznů a toho že jsou na každé druhé herní akci. Hotovo. A že není potřeba dokazovat nic o BIOSu? Prosímtě, sám nevíš jakou hovadinu jsi vypustil z úst. Asus je mistr vyklešťovač, rozhodně né tvůrce kvalitních desek. (Dobře nová Z170WS se povedla, ale to je za dlouhou dobu první povedená deska)

Jednak ta bočnice není ze skla, ale z plexi. Druhak né každej potřebuje onanovat u toho jak se mu točí ventilátor a nebo svítí logo na GK.

Měl jsi jeden zdroj. Ten zrovna fungoval. Super. Ale o zvlnění, osazení, pojistkách atd, nic nepíšeš. Takhle koupí tazatel PSU a když to vemem kolem a kolem 10 let nic neřeší. Ano tak dlouhá je záruka + při dobře navržené sestavě bude mít hlučnost přesně 0dba
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod josefbuba 10. 7. 2016 10:22

5400 vs 7200 RPM
Se řeší tady nebude to celé vypisovat, když to tam je stručně vysvětleno :-)

Mně třeba už 3-4 disky odešly po záruční lhůtě, takže vždy preferuju 5 let záruku. Je to jistota a když to odejde, tak to prodám za tu cenu, co jsem to koupil, takže absolutně neprodělám. Akorát si zaplatím poštovné do Němec za 150 Kč a jsem spokojen.
Zvlášť, když hry v dnešní době mají už průměrně 50 Gb a minimální rychlost internetu se pohybuje nad 100 Mbits. Takže se prostě dost zapisuje a hry vždy dávám na HDD, takže aspoň je nižší loading time než na 5400 RPM. Nevidím důvod, proč nekoupit 2.5" WD Black.
Sám si je kdysi doporučoval prdnout do dvou Scythe Himuro a bylo vystaráno a nebo je dát pryč a po síti se k tomu dostat.

PS: Flame může začít.

Taky souhlasím, že nemá cenu kupovat TN 144 Hz a už jít buď do IPS 144 Hz nebo 4K.
SSD teda já bych preferoval Samsung SSD evo/pro, jinak pěkná sestavička a bednu bych tady vyměnil za kvalitní a pořádnou Fractálku R4/R5 :-)
josefbuba
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 10. 7. 2016 11:06

Když nevím, držím hubu a šoupu nohama.... proč proboha zase to Evo?
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod EaZy 10. 7. 2016 11:46

Ohledně HDD tak rozhodně 7200 o tom není sporu. 5400 bych si koupil spíše jako záložní HDD. SSD disk bych já zase preferoval Kingston, protože prostě Samsungu nevěřím. Rád bych si koupil lepší SSD, ale finance.
Spíš bych chtěl poradit ohledně HDD jaký, protože teď v tom plavu. Asi by stačil i 500Gb s větší rychlostí, ale doopravdy nevím. SSD si rozdělím na 2 celky, kde budu na jednom mít jen OS a programy, které se mi zapínají po startu a na druhém budu mít jen hry, které zrovna hraji, což bude CS:GO a nějakou další. HDD mi bude hlavně sloužit pro ukládání věcí třeba z photoshopu nebo videí, muziky, pro instalačky starých her a pro ostatní programy, které používám.

FD S pro moje účely bohatě stačí a R5 bych kupoval jen kdybych chtěl ODD mechaniku a víc místa na disky, což já nepotřebuji, ale třeba https://www.czc.cz/silentiumpc-pax-m70- ... 67/produkt vypadá velice dobře a má i kladné recenze.

Ohledně monitoru... je krásný, že mi takhle poradíte, ale nejsem miliardář, PC si platím ze svého a tento BENQ mi bude bohatě stačit v této cenové kategorii.
Naposledy upravil EaZy dne 10. 7. 2016 13:00, celkově upraveno 1
EaZy
Junior

Odeslat příspěvekod josefbuba 10. 7. 2016 12:55

Pythone, ano.. přesně informativní hodnota tvého příspěvku je rovná přesně 0. Potřebujeme takových příspěvků víc. :D
Proto doporučím někomu SSD, co má záruku 3 roky místo toho, aby měl záruku 5/10let. Bravo.
A zvlášť, když SSD lze odrovnat trvalým zápisem dat do 2 let. Pak je možné si nechat vrátit peníze nebo poslat na reklamaci a dostat novější :) Protože je to spotřební zboží a víc nevydrží :tleskani

To SilentiumPC vypadá jak kopie Fractalu a má PSU cover, kterej se dá pro R4 vyrobit. Zůstal bych fakt u R4/R5.

Nevím, proč někomu nedoporučit Samsung Evo, když ceny SSD padají nebo jsou v akci. :)
Případně jakýkoliv jiný SSD, která má velkou záruku a je výkonově stejný jak Samsung Pro. Já třeba mam SanDisk, vím, že je to na nic, ale za tu cenu za kterou jsem ho koupil nový se zárukou si nemůžu stěžovat.

Lidi dost slyší na slovo záruka na aukčních portálech, kdyby chtěl více místa, tak má možnost a nebo si ho nechat, jak chce. A ví, že 5 nebo 10 let mu vydrží.

// Já třeba ve své R4 mam všechny pozice 5.25" obsazené, kéž bych dal na radu Kineczka a nevzal XL, ale tak co už.
josefbuba
Junior

Odeslat příspěvekod EaZy 10. 7. 2016 13:58

A narazil jsem na problém, bohužel jsem zapomněl, že na konci července je konec se zdarma upgradem z W7 Ultimate na W10 Pro, takže se ptám, jestli budou stačit obyčejné W10?
EaZy
Junior

Odeslat příspěvekod krysta 10. 7. 2016 14:47

>josefbuba EVO se tu na fóru řešilo asi milionkrát
krysta
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 10. 7. 2016 15:15

josefbuba píše:Pythone, ano.. přesně informativní hodnota tvého příspěvku je rovná přesně 0. Potřebujeme takových příspěvků víc. :D
Proto doporučím někomu SSD, co má záruku 3 roky místo toho, aby měl záruku 5/10let. Bravo.
A zvlášť, když SSD lze odrovnat trvalým zápisem dat do 2 let. Pak je možné si nechat vrátit peníze nebo poslat na reklamaci a dostat novější :) Protože je to spotřební zboží a víc nevydrží :tleskani

Nevím, proč někomu nedoporučit Samsung Evo, když ceny SSD padají nebo jsou v akci. :)
Případně jakýkoliv jiný SSD, která má velkou záruku a je výkonově stejný jak Samsung Pro. Já třeba mam SanDisk, vím, že je to na nic, ale za tu cenu za kterou jsem ho koupil nový se zárukou si nemůžu stěžovat.

Lidi dost slyší na slovo záruka na aukčních portálech, kdyby chtěl více místa, tak má možnost a nebo si ho nechat, jak chce. A ví, že 5 nebo 10 let mu vydrží.

// Já třeba ve své R4 mam všechny pozice 5.25" obsazené, kéž bych dal na radu Kineczka a nevzal XL, ale tak co už.

Opět jsme u toho co jsem psal předtím. Když nevím mlčím. Tvůj první odstavec je toho jasným důkazem.

Ohledně PRO jsem neřekl ani půl slova. Ohledně EVO ?

Je to naleštěná bída, nic víc. Může mít záruku klidně milion let, ale při jejich záručních podmínkách seš schopnej za 3 dny, klidně za jeden SSD zabít a reklamace ? Bez šance. Vyhledej si pojem "TBW" pak ta tvoje premisa je víc než směšná.

dále kde radím nějaký disk s menší zárukou?

to že zrovna v tomle vláknu nenapíšu o tom hovínku s přídomkem EVO elaborát neznamená že můj příspěvek má hodnotu 0, tu mám jen pro toho kdo je línej si něco málo najít a zjisit, tedy tebe.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Předchozí stránkaDalší stránka