Herní mašina do 35k bez monitoru a OS, LN

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod josefbuba 10. 7. 2016 16:27

Aha, samozřejmě. Na internetu se našel další pán chytrák :-)

Já zapomněl, že na redditu, techpowerup a tomshardware nebyla o tom ani zmínka.
Promiň, že nečtu český odpad (přelož a přeber si to jak chceš) na fórech - nemam na to čas a kvůli takovým chytrákům diskusi zde vynechávám, jestli si myslíš, že nevím, co znamená TBW, tak viz opět můj první odstavec na který odkazuješ.

Taky bych rád poznamenal, že nevím jakou máš zkušenost s reklamací. Čeští prodejci se k tomu staví, protože v našem banánistánu je možné všechno.
Já mam velice dobrou zkušenost a stále mě to utvrzuje v tom, že je lepší to posílat výrobci. Vždy vyřešení mé reklamace na 1*. Přitom se prodejce i distributor oháněl mechanickým poškozením a poslal jsem to výrobci a vyměnil to :)

Narážku na mě sis mohl vynechat. Já jsem si tě taky nevzal do huby, tak si mě taky laskavě neber do huby, jo? Kdyby si radši napsal: "Evo neber, viz diskuze tady a tady a raději vem PRO nebo Intel a nebo cokoliv jiného a konkrétní model", tak to nechám být, ale takhle jenom vyvoláváš flame a já zapomněl, že ti vlastně jde o to flame, abychom se mohli bavit.
Určitě dotazující na sestavu má čas to dát na XY fór a prolejzat to přes místní šašky a hledat tam cokoliv užitečného. Proč to vlastně nedat do Pravidel fóra nebo založit před založením dotazu na sestavu a SSD si prosím pročtete, které komponenty se nám tady nelíbí, nepreferujeme je tady, protože nastal ten a ten problém. Já zase zapomněl, že to by tě stálo hodně práce a času a raději si budeš honit ego :tleskani
josefbuba
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 10. 7. 2016 17:08

Nevím kdo je tady teď chytrák. Ohledně SSD, podívej se do sekce úložná zařízení.

Jsou 2 typy lidí.

První přijdou pro radu, akceptují ji a neřeší.
Druzí přijdou pro radu, hodnotí hledají a zkoumají (stačí tady na fóru) .

Ty weby co jsi zmínil jsou stejné tak důvěry hodné jako v české kotlině atd... měli jsme tu odborníka na SSD který o tom věděl víc jak většina recenzentů (ano ty většinou ví prd, jen disk vemou, zapojí otestuji vtipné benchmarky a hotovo) al bohužel se odešel a vracet se nechce. Protože psát a říkat furt to stejný dokola lidem kteří ani neprojeví snahu cokoliv vyřešit o samotě, přestane bavit každého.

Můžeme se tu klidně pustit do debaty proč nebrat EVO, pár důvodu proč vzít EVO a taky to proč jej třeba Kingston Savage rozerve na kusy. Jestli se na to teda cítíš :)

Podívej se laskavě na můj počet příspěvků, na moje reference, na dobu kterou tu působím. A pak se zamysli jestli mám za potřeby si, tady honit ego (jak píšeš ty)

PS.: píšu na mobilu, diakritika možná bude kulhat na obě nohy.
PS2.: sorry OP za OT :)
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod MACH3R 10. 7. 2016 18:38

Mel jsem tedka chvilu MSI desku nez jsem v biosu zregulovat cpu vetrak tak to trvalo pul hodiny nez na to clovek prijde a nez ta deska vubec udelala to co chcu. U asusu behem minutky nehlede na to ze graficky ty biosy se nedaji srovnat. asus to mel prehlednejsi. Obecne se vi ze biosy asusu a software je oproti dalsi vyrobcum cca o 2 roky napred :)

Jinak ta deska od msicka zdechla :D po 2 letech a to je deska za 7000..

Jinak jsem rikal ohledne te bocnice to je kazdyho vec. me by nebavilo se divat na pc tak jak pred 10 lety :D

a s tim zdrojem vsechno ma nejaky standart a myslim ze nejaky odchylky ktery delaji rozdil mezi spickovym zdrojem a obyc znackovym nejsou takovy ze by po letech posilal komponenty do popelnice :D

navic kdo ma pc 10 let ?? takovyho typka bych chtel znat :) jako 10 let zdroj ?? to ikdyby fungoval tak uz bych radsi koupil jinej.. A ty komponenty taky postupne odchazi takze myslis ze tedka nejakej nejlip hodnocenej zdroj bude mit po peti letech porad stejny hodnoty ?? ja myslim ze na tom bude podobne jak treba nejakej eurocase :D
jediny co neni potreba menit je skrin a chladice to je tak vse :lol:
MACH3R
Junior

Odeslat příspěvekod EaZy 10. 7. 2016 19:10

Já se omlouvám, ale vaše hádky mi v ničem nepomůžou. Potřeboval bych poradit ohledně HDD, které mi bude hlavně sloužit pro ukládání věcí třeba z photoshopu nebo videí, muziky, pro instalačky starých her a pro ostatní programy, které používám. Dále SSD si rozdělím na 2 celky, kde budu na jednom mít jen OS a programy, které se mi zapínají po startu a na druhém budu mít jen hry, které zrovna hraji, což bude CS:GO a nějakou další. Takže, jaký HDD a SSD mi doporučíte (krom Samsungu)?
EaZy
Junior

Odeslat příspěvekod MACH3R 10. 7. 2016 19:12

Ja se nehadam jen se branim :) nechcu bejt za teplousa :D

Ja jen chtel aby tady byl i jinej nazor. Aby to nebylo porad jenom jednostrany v podobe redaktoru ano oni tomu rozumi ale je potreba aby to bylo multikulturni ne ? :D
MACH3R
Junior

Odeslat příspěvekod Kaulik 11. 7. 2016 09:26

SSD vyber podle budgetu.. chceš 240GB/256GB a stačí mrknout na kingston.. UV400 absolutní základ, Savage zlatá střední cesta a nebo za příplatek velmi kvalitní a dobrý KC400..

u disků.. tam záleží na tom, jak chceš aby byl PC slyšet.. velmi nejpravděpodobněji bude nejhlučnější komponentou (pokud nepojede grafika na max otáčky)... pokud chceš tichý PC zvol jak ti doporučil kineczek 2,5" s 5400RPM (na tvé využití bude stačit) nebo vem například WD Blue EX a zavři ho do himura pokud chceš ticho..

jinak 500GB modely disků se cenově vůbec nevyplatí.. to je lepší jít do té 1TB verze..
R7-5800x + NH-D14 | ASUS ROG STRIX B550-A GAMING | RAM 48GB@3200 | RX 6750 XT | RM550x | FD R4 | Transcend SSD370S 256GB | NVMe SSD EVO970 500GB
Kaulik
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod EaZy 11. 7. 2016 19:22

Konečně, moc děkuji za radu! :) A poslední věc, budou stačit jen obyčejné W10?
EaZy
Junior

Odeslat příspěvekod m.kv 11. 7. 2016 20:03

Bez urážky ;-) pokud se ptáš zda home nebo pro, tak ti stačí home, protože kdyby jsi potřeboval pro tak víš proč.
m.kv
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod EaZy 11. 7. 2016 20:50

Bez urážky není tak úplně odpověď, kterou jsem čekal, spíše zbytečná pro mne ;-). Já chtěl W10 Pro, protože bych updatoval z W7 Ultimate, ale to už nebude možné a je asi zbytečné pro mě dávat peníze navíc jen za 2 funkce, které bych využil na Pro.
EaZy
Junior

Odeslat příspěvekod Kaulik 11. 7. 2016 21:35

na "herní mašinu" stačí W10 home..
R7-5800x + NH-D14 | ASUS ROG STRIX B550-A GAMING | RAM 48GB@3200 | RX 6750 XT | RM550x | FD R4 | Transcend SSD370S 256GB | NVMe SSD EVO970 500GB
Kaulik
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod josefbuba 12. 7. 2016 17:51

Záleží, co uživatel od toho požaduje a zda se v tom štourá.
Bez NFS clienta ani ránu :-)
josefbuba
Junior

Odeslat příspěvekod Jops 13. 7. 2016 14:39

a k tem diskum, hlavne to SSD nerozdeluj na dve casti. A ani nerozdeluj ten 1TB.

Na SSD OS, programy, hry na plotnu data.
Jops
Junior

Odeslat příspěvekod EaZy 13. 7. 2016 20:24

Důvod?
EaZy
Junior

Odeslat příspěvekod m.kv 13. 7. 2016 21:00

Nevidím důvod nepoužívat SSD jako normální HDD. Je to spotřební zboží a nekupuji to do výkladní skříň, ale pro používání.
m.kv
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod EaZy 13. 7. 2016 21:35

A připadá vám, že nebudu snad používat SSD? :D
EaZy
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka