Zdravím ještě jednou. Omlouvám se, že jsem nevypsal do předchozího tématu vše podle Vašich představ. Ačkoliv jsem četl pravidla, nevěděl jsem, že se musí dodržet i forma. (Uznávám, že to asi zjednodušuje práci Vás, znalých v této oblasti). Také se omlouvám za tu "omáčku". Měl jsem pocit, že tím upřesním, o co mi jde. Moje chyba.
Tady jsou požadavky:
POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI: Nepotřebuji extra tiché pc. Stačí classic nebo LN.
UCEL PORIZENI SESTAVY: 80% hry, 20% filmy
FINANCNI LIMIT: Max limit pro vše je 57k včetně QHD monitoru, myši, repro sestavy, klávesnice a OS
Myslel jsem, že by mělo stačit cca 15k na monitor, 40-42k na komplet case a zbytek
OPERACNI SYSTEM: chci Win10, započítán do celkové ceny, home edice.
SESTAVITE SI PC SAMI: Nechám si složit PC profesionálem, pokud půjde o solidní cenu (cena práce zahrnuta v celkové ceně). Jinak svépomocí.
BUDETE TAKTOVAT: Do budoucna ano.
MONITOR + JEHO ROZLISENI: Ano chci, započítán do celkové sumy. Cena max. 15k. Ideálně 120+Hz, 2K+ rozlišení na QHD hry, co nejmenší odezva na hry, pokud možno IPS panel, Freesync nebo G-sync - ano, jsem si vědom, že všechny požadavky monitor do 15k asi nesplní. Nevím co upřednostnit, potřebuji radu - ideální kombinaci
KUPUJETE I PERIFERIE, NEBO JEN HOLOU SKRIN: Ano, potřebuji nechat rezervu ze 42 tisíc na repro, myš a klávesnici - cca 3-3.500,-
Sám jsem zatím složil toto: http://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm?sharelist=74696F696E6D677E5 a chtěl bych znát Váš názor
Když na závěr dovolíte trochu té omáčky - Chtěl bych se vyvarovat větším investicím do PC v příštích cca 3-5 letech. Potřebuji tedy sestavu, která má potenciál "vydržet" delší dobu v tomto set-upu. Bohužel na GeForce 1080 nemám kapitál - respektive nehodlám kupovat, zdá se mi předražená.
Předem děkuji za připomínky. Snad jsem již zadání splnil.
S pozdravem
n3jbr