Herní PC do 57k

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod n3jbr 18. 9. 2016 01:22

Zdravím ještě jednou. Omlouvám se, že jsem nevypsal do předchozího tématu vše podle Vašich představ. Ačkoliv jsem četl pravidla, nevěděl jsem, že se musí dodržet i forma. (Uznávám, že to asi zjednodušuje práci Vás, znalých v této oblasti). Také se omlouvám za tu "omáčku". Měl jsem pocit, že tím upřesním, o co mi jde. Moje chyba.

Tady jsou požadavky:

POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI: Nepotřebuji extra tiché pc. Stačí classic nebo LN.

UCEL PORIZENI SESTAVY: 80% hry, 20% filmy

FINANCNI LIMIT: Max limit pro vše je 57k včetně QHD monitoru, myši, repro sestavy, klávesnice a OS
Myslel jsem, že by mělo stačit cca 15k na monitor, 40-42k na komplet case a zbytek

OPERACNI SYSTEM: chci Win10, započítán do celkové ceny, home edice.

SESTAVITE SI PC SAMI: Nechám si složit PC profesionálem, pokud půjde o solidní cenu (cena práce zahrnuta v celkové ceně). Jinak svépomocí.

BUDETE TAKTOVAT: Do budoucna ano.

MONITOR + JEHO ROZLISENI: Ano chci, započítán do celkové sumy. Cena max. 15k. Ideálně 120+Hz, 2K+ rozlišení na QHD hry, co nejmenší odezva na hry, pokud možno IPS panel, Freesync nebo G-sync - ano, jsem si vědom, že všechny požadavky monitor do 15k asi nesplní. Nevím co upřednostnit, potřebuji radu - ideální kombinaci

KUPUJETE I PERIFERIE, NEBO JEN HOLOU SKRIN: Ano, potřebuji nechat rezervu ze 42 tisíc na repro, myš a klávesnici - cca 3-3.500,-

Sám jsem zatím složil toto: http://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm?sharelist=74696F696E6D677E5 a chtěl bych znát Váš názor

Když na závěr dovolíte trochu té omáčky - Chtěl bych se vyvarovat větším investicím do PC v příštích cca 3-5 letech. Potřebuji tedy sestavu, která má potenciál "vydržet" delší dobu v tomto set-upu. Bohužel na GeForce 1080 nemám kapitál - respektive nehodlám kupovat, zdá se mi předražená.

Předem děkuji za připomínky. Snad jsem již zadání splnil.

S pozdravem

n3jbr
n3jbr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 9. 2016 11:13

Ahoj ... predne diky moc za splneni tech nalezitosti. Dava to nam, coby radcum, ucelenou predstavu o potrebach Vas, tazatelu. Proto na tech bodech dost lpime. Omacka je pak bonus, ktery patri dolu, pod ty body. U dobre polozeneho dotazu si i tu omacku rad prectu. Ale pokud je "dotaz" formou pouze omacky, je to neprehledne a cist to odmitam. Tolik k vysvetleni.

Dale pak k tem investicim. Kupovat ted neco, co zvladne hry roku 2020, je nesmysl. Jednak dnes nemame HW, ktery by to dokazal (4k VR pokladam ve 2020 za beznou vec) a jednak i pokud bychom ten HW dnes meli, stala by takova sestava o nulu vic, nez kolik je Tvuj budget.

Mnohem rozumnejsi je koupit stroj tak, aby v nem za dva az tri roky stacilo pouze vymenit grafickou kartu za tehdejsi vyssi mainstream, tzn GTX -70. Dnes tedy s 1070 a za dva az tri roky s 1270, nebo jak se v te dobe ta karta bude jmenovat?

ALZA pust z hlavy, je to jeden z nejnevyhodnejsich eshopu na trhu. Osobne bych nakupoval budto na Alfa, nebo v CZC. Alfa ma povbetsinou lepsi celkovou cenu + dopravu zdarma + super reklamace, CZC proti tomu nabidne vice pobocek, kde bys mohl resit pripadnou reklamaci, nebo si PC osobne prevzit. Dopravu bezplatne CZC umi "za body", coz imo prilis vyhodne nevychazi.

Monitor ... tady bych, podle pozadavku, sel spise cestou ROG Swift. Ano, je predrazeny ... ale je na druhou stranu i pekelne dobry. 22.990,- Kc ... TN panel nechces => IPS je za mne jedinou moznou volbou. (Nyni zbyva: 34.010,- Kc)

System pak takto: 2.899,- Kc (Nyni zbyva: 31.111,- Kc)

Repro pokud vezmu alespon trochu kvalitni ... i tak to duni a huhla, ale na opravdu kvalitni pocitej s desitkou, coz nemame. Proto alespon takto od Logitech: 3.990,- Kc (Nyni zbyva: 27.121,- Kc)

Kvalitni herni mys bych koupil opet Logitech: 1.889,- Kc (Nyni zbyva: 25.232,- Kc)

Kvalitni klavesnici pro hrani lze najit za fajn penize take u Logitech: 1.698,- Kc (Nyni zbyva: 23.534,- Kc)

Kdyz uvazim grafickou kartu: 13.890,- Kc ... zbyde na zaklad pocitace 9.644,- Kc. A za to se kvalitni stroj poridit bohuzel neda.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Bumerang 18. 9. 2016 11:46

Monitor je naozaj dobry, otazkou je ci dokaze 1070 ho naplno vyuzit, na novych hrach 1070 na ultra/high dava avg. okolo 60 FPS na 1440p (v lepsom pripade), ci ma zmysel kupovat 165 Hz ked priemer bude 60 FPS? osobne by som siel do podobneho monitoru ale FHD, ale zalezi aj na hre, keby sa jednalo o nieco ako CS tak moj komentar kludne ignorujte.
Bumerang
Junior

Odeslat příspěvekod cernakus 18. 9. 2016 12:32

4K VR bude v roce 2020 asi stejně běžná věc, jako 3D v roce 2015 (mrtvé, i když skoro každý na to má HW). Co bude běžné, bude 4K rozlišení ve hrách.

Pokud má PC v QHD vydržet do roku 2021, musí se koupit GTX1080 a nebo 2×GTX1070 (ale nvidia SLI už prakticky opustila, neumí ho pořádně a ani jej nerozvíjí - GTX1080 tak bude přes menší měrný výkon vhodnější)). S navýšeným rozpočtem na 57 tisíc by to již jít mělo.

Já osobně radím lidem u tak velkých a dlouhodobých investic počkat na ZEN a VEGU. Případně si lze udělat přípravu (Ci3+RX470, ale zde se to vyloženě nehodí). Budou mít dost zásadní dopad na ceny.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod omualo 18. 9. 2016 13:04

U vegy zazrak necekam. Snad se v dx10/11 dostane na uroven gtx1080.
Doufam, ze ZEN se povede, vykon na jadro se srovna s Intelem (i na urovni Ivy nebo Haswellu by stacilo) a 8 jadra nebudou predrazena.

Co to vzit od konce? Nejprve bednu, pak monitor, repro a prislusenstvi nakonec? Tohle skatulkovani rozpoctu znamena jen zbytacna omezeni. Tu klavesnici bych asi prece jen nechal KineCZkovu.
omualo
Junior

Odeslat příspěvekod n3jbr 18. 9. 2016 13:07

Děkuji za uvedení do reality Kineczkovi. A děkuji všem za rady. Bohužel ani výše uvedený monitor, ani 1080 GTX grafiku si v tomto rozpočtu nemohu dovolit.

Pomohli byste mi prosím tedy se sestavou, pravděpodobně nějakým kompromisem, aby v tuto chvíli za tuto cenu fungoval na hry v QHD rozlišení? Lze něco takového za tyto částky vůbec sestavit, nebo budu muset polevit z požadavků?

Rozumějte - nejsem žádný profi hráč a hraním se neživím - z toho vyplývá, že tento finanční strop je pro mne maximum co jsem ochotný do PC v tuto chvíli investovat.

Ad cernakus - O Zen procesorech ani GPU Vega bohužel mnoho nevím. Jen vím, že podle všeho mají vyjít někdy v roce 2017 - což je poměrně dlouhé čekání - navíc nevím v jaké cenové relaci se budou pohybovat, tudíž zda bych si je mohl dovolit...

Dá se tedy něco "rozumného" sestavit v částkách:

case + OS + sestavení pc = cca 38k
24" - 27" IPS monitor = cca 15k
myš, klávesnice, repro = 4k

Za všechny připomínky ještě jednou děkuji.
n3jbr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod omualo 18. 9. 2016 13:42

Tak jsem se mrknul na vasi puvodni sestavu. Pamet bych vzal jako 1x16GB od Crucialu, zdroj je zbytecne naddimenzovany, stacil by s prehledem RM550x a usetrene prachy hodit na KineCZkovu grafarnu. CPU by uchladila i Fera, pasta pod plechem se asi menit nebude (zaruka). 2+1 repro do 2000,- nema cenu kupovat, to uz radsi nejake lepsi stereo.
omualo
Junior

Odeslat příspěvekod cernakus 18. 9. 2016 14:34

n3jbr:

můžeš si je dovolit, jen to chce trochu přemýšlet a být při zemi.

Bedna co ti vydrží na QHD do roku 2021 (i déle, ale počítám, že v té době přejdeš na standard, který bude 4K)
https://www.czc.cz/71bllatd2mh2ebh64omvk563j7/seznam

zbytek dle tvých voleb.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 9. 2016 14:36

QHD s monitorem by sestavit slo. Jenze protoze monitor (a periferie obecne) alespon ja beru jako investici na delsi cas, alespon ten by mel byt pri tomhle rozpoctu skvely. Je to nejdrazsi polozka, oci mas jenom jedny ...

Jasne, QHD BenQ za osmicku Ti da 90% funkci, bude setrny k ocim ... a rozseknout si to musis sam. Ja bych vzal monitor poradny a klidne tri mesice fungoval bez graficke karty, na kterou bych v mezicase dosetril.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod cernakus 18. 9. 2016 14:41

jinak co se monitoru týče, halt smolík, pokud chceš být nvidia klient (g-sync) tak musíč cvakat, takže nějakej ten Predátor od Aceru
https://www.czc.cz/acer-xb271hubmiprz-p ... 82/produkt

když nebudeš trdlo a počkáš do toho nového roku, tak za ty samý prachy koupíš nejen podstatně výkonnější dělo (30-50% výkonu navíc jak CPU tak GPU), ale i podstatně levnější Freesync monitor. Dokonce je možné, že za ty prachy koupíš 4K ready komplet.

-- 18. 9. 2016 14:44 --

Kine, to je těžký no, pán dává 60 tisíc za PC, což je sice relativně závratná suma, ale v době bezkonkurenčního prostředí pro modré a zelené zlo je to vlastně málo. A to se stále bavíme o počítači, kde se neřeší příliš věci jako vzhled a hluk, že jo.

Kdyby tazatel kupoval PC na 2 roky, tak se to dá.

-- 18. 9. 2016 14:53 --

Pro zajímavost

https://www.czc.cz/acer-xf270hubmijdprz ... 85/produkt

prakticky totožný monitor s Freesyncem, jen nemá fancy predátoří jméno.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _honza_ 18. 9. 2016 20:41

K sestavě by se možná hodil universální 4k monitor od LG, který má doslova (podle Prad.ge) šílený poměr cena/výkon a maximální možné hodnocení:
http://www.lg.com/de/monitore/lg-27UD68-W
https://www.czc.cz/lg-27ud68-w-led-monitor-27/195517/produkt
http://prad.de/new/monitore/test/2016/test-lg-27ud68-w.html
_honza_
Junior

Odeslat příspěvekod Bumerang 18. 9. 2016 21:21

4K na 1070, tak to sotva.
Bumerang
Junior

Odeslat příspěvekod loleCZeQ 18. 9. 2016 22:18

https://www.alfa.cz/product.php?eid=1051K000000000035KZ

Téměř totožný s ASUS ROG SWIFT PG279Q, jen není "ROG" (což je stejně jen ASUS bullsh*t). Prakticky se liší jen v drobnostech, avšak je o 5 500,- (!!!) levnější...
loleCZeQ
Junior

Další stránka