Herní PC do 57k

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 18. 9. 2016 22:47

Nevím o tom že bych měl nick bumerang...
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod n3jbr 19. 9. 2016 01:26

Děkuji za všechny odpovědi - jsou poučné a snad mě i přibližují ke konečné koupi. Jen jsem se chtěl ještě zeptat... Je to tak, že GeForce grafiky podporují "jen" G-sync a AMD grafiky jen freesync? A jak užitečné to je? tedy pokud někdo má srovnání.

Jakou prioritu byste této vlastnosti dali? Podle parametrů by to od nejdůležitějšího mělo jít - Panel, frekvence, odezva, rozlišení a až potom G-sync? nebo byste něco před něčím upřednostnili?

Ad cernakus:

S tím koncem roku přichází konkrétně co? Abych věděl, zda se vyplácí čekat... - jde o ty komponenty od AMD? Zen a Vega? A jste si jistý, že budou cenově dostupné a výkonější? A že release date je konec roku? (Četl jsem, že jeden z nich má vyjít až na jaře - to by mohlo být i půlroční čekání a pak je otázkou, zda za to stojí) :) Neberte mě prosím špatně, jsem jen zvědavý a moc toho o AMD a jejich nových technologiích nevím. Od začátku jsem tak nějak počítal spíše s Nvidií.
n3jbr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod omualo 19. 9. 2016 04:05

Vemu to od konce.
AMD byva ve stejne vykonnostni tride obvykle mirne levnejsi, takze predrazeni bych se nebal. Jen je otazka, s cim prijde.

Parametry podle dulezitosti pro mne: panel, rozliseni, vybava (pivot, podsviceni = zadne PWM) frekvence, odezva (dnes nema cenu prakticky resit)

G-sync, freesync a vyrobce grafiky pochopeno spravne. Uzitecne to je v pripade promenlive hodnoty FPS (= takze prakticky vzdy). Jde o to, ze to nahrazuje V-sync, ktery sice odstranuje tearing (roztrhani obrazu), ale zpusobuje vetsi input lag a pri poklesu FPS pod frekvenci monitoru je skokovy propad FPS na polovinu (takze pri 59 FPS bez V-sync je z toho diky V-sync jen 30).
omualo
Junior

Odeslat příspěvekod cernakus 19. 9. 2016 19:17

n3jbr:

Ve zkratce, AMD vždycky razantně sundá ceny. Procesory jsou nekřesťansky přepálené a grafiky, kde AMD nekonkuruje také. Očekávám na přelomu prosinec/leden pokles ceny GTX1080 o cca 5 tisíc, Ci7 o 3 tisíce. Základní desky pro intel (ty lepší) o 1000Kč. Nezávisle na tom jak moc se AMD grafiky a procesory povedou.

A to tu je ještě jedna věc. ČNB se už tenčí fond na intervence. Při troše štěstí těm židům dojdou prachy před Vánoci a ty nám tak zlevní:-)
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod plesgo 19. 9. 2016 20:42

CNB jen tak prachy nedojdou. Navic i guverner CNB rekl, ze intervence zkonci az v lete. A co si budeme povidat... do leta se muze stat spousta veci. (ponechani urokovych sazeb ze strany FEDu na stejne urovni, politicke turbulence v USA - volby prezidenta, atd...) Tech moznosti je spousta. Preruseni intervenci si samozrejme preju taky (taky si chci po novem roku poridit nejake komponenty), pak by se kurz mohl pohybovat kolem 25 CZK/EUR. USD by oslabil vuci CZK tez. Uvidime.
plesgo
Junior

Odeslat příspěvekod radeksss 19. 9. 2016 21:29

- ČNB koruny na nákup eur dojít nemůžou, protože je sama emituje a může jich vyemitovat neomezené množství a nakoupit za ně eura.
- Ukončení (nikoliv přerušení - to by byla blamáž) intervencí je pravděpodobný nejdřív za rok (klíčová slova: Rusnok, 13. září, Ostrava, Google), poté je nějaká transmise možná silnějšího kurzu do koncových cen - no to už bude jaro 2018 a v řádu jednotek procent.
-Spotřebitel, který teď uvažuje, že si za rok a půl reálně koupí něco, protože to možná tou dobou zlevní o pár procent - to je poněkud zvláštní konstrukce.
- Já bych tedy na jeho místě řešil i další mnohem podstatnější veličiny - totiž o kolik mu do tý doby vzrostou příjmy a kolik toho v mezičase našetří. To jsou mnohem uchopitelnější věci, než nějaký euro za XX korun, což je pro laika uhodnutelný asi jako hod kostkou v Člověče nezlob se. Zajímavý je, že tohle chápe moje nedospělá dcera spořící si na tablet, zatímco spousta dospělých s tím má očividný potíže.
radeksss
Junior

Odeslat příspěvekod n3jbr 19. 9. 2016 22:11

O tyto věci ve světě financí se také okrajově zajímám. Nicméně v tuto chvíli neřeší ani zdaleka mou situaci. Obecně si myslím, že v případě těchto technologií se dá čekat nějaký kratší čas. V případě čekání dlouhodobě (pro mě 3 měsíce a více), mi přijde, že se člověk dostává do začarovaného kruhu, kdy se s nadsázkou dá říci, že se pořád dá na něco nového/lepšího čekat.

Proto se Vás chci zeptat ještě trochu jinak... Dá se v cenové hladině do 55-57 tisíc sehnat pořádné dělo s IPS monitorem na hraní 2K her - ve složení takovém, aby umožňovalo snadný upgrade v budoucnu? Případně využití některého AMD prvků, aby se ušetřilo na pořádný monitor - a po pár letech koupit třeba pořádnou grafiku od Nvidie, nebo tak něco?

Chápu, že nikdo z nás nemá věšteckou kouli a tudíž nevíme, jak budou herní sestavy vypadat za 3,5,8 a deset let. Chtěl bych tedy návrhy sestavy, která za rozumnou cenu utáhne 2K hry ( + dobrý IPS monitor na sledování filmů z větší dálky) a zároveň umožní budoucí upgrade bez nutnosti kupovat 80% nových komponentů. Snad jsem se vyjádřil přesně. Za spekulování se omlouvám, ale tolik peněz neutrácím každý den :)
n3jbr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod plesgo 19. 9. 2016 23:07

Pro me, ktery ted proste nema penize na novou desku, cpu, ram a gpu je postupne setreni jedinou cestou. Pripadna sleva v dusledku ukonceni intervenci ze strany CNB je vitanym bonusem. Nikoli svetlem na konci tunelu.
plesgo
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 20. 9. 2016 09:21

Panove ... toho OT o CNB, usporach ... prosim zanechme. Pripadne si to prosim doreste pres SZ, nebo na sesterskem foru o financich, finexpert.cz ... diky moc.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod 5h1nj1 20. 9. 2016 11:27

Jen k zamysleni: Mne by prislo rozumnejsi v danem rozpoctu poridit pomerne fantastickou sestavu na full hd rozliseni, ktera bude mit rezervu do budoucna, nez se mermomoci cpat do QHD, coz bude v narocnejsich vecech hodne kompromisni uz dnes.
Ale pokud je QHD parametr, pres ktery nejede vlak (jakkoliv se mi to zda neadekvatni), tak holt hodne stesti.
5h1nj1
Junior

Odeslat příspěvekod krakenax 20. 9. 2016 12:06

Já osobně bych zatim koupil levnější monitor a vzal bych i7. Monitor bych dokoupil později s tim že je velká šance nových modelů po vánocích. Ten procesor má šanci bejt použitelnej dost dlouho. Velký monitory se taky dobře dají prodat. QHD je zatim možná až moc experimentální než použitelný. Na filmy téměř vůbec(všichni by je chtěli ale ty filmy nejsou) a na hry asi nebude dost výkonu.
krakenax
Junior

Předchozí stránka