Když to shrnu, tak požadavky na stroj jsou buďto:
- najít rozumné řešení upgrade, což znamená zvýšit výkon a snížit hluk, nebo
- nechat si postavit nový LN PC.
POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI: minimálně LN, což prakticky pro mě znamená, že i když budu do 23. hodiny v pokoji pracovat na grafice nebo renderovat video, tak ve vedlejším pokoji za pootevřenými dveřmi se dá nerušeně spát (pro rejpaly: ano, klávesnice a myš také vydávají hluk, ale ty nepočítám).
UCEL PORIZENI SESTAVY: Všechno. Přes den internet, videa, kancelářská práce, navečer grafika (Inkscape), videa (PowerDirector), o víkendu hry (výhledově chci, aby zvládala DeusEx Mankind Divided minimálně na střední detaily. Současný PC má problém hlavně v Inkscape (a samozřejmě u her, ale ty mě trápí nejmíň).
FINANCNI LIMIT: bude-li možná přestavba, tak bych se chtěl vejít do 12k. Při stavbě od nuly limit 25k (vč. DPH). Pomůže-li sestavení upgradu nebo nového PC významným způsobem počkat na ??? (nový HW, novou sézonu, výprodeje), nebo přihodit +- 2tis. Kč, tak s tím nemám problém.
OPERACNI SYSTEM: legální licenci W10 si zařídím sám
SESTAVITE SI PC SAMI: ne, tohle už mě přešlo. Dám na odbornější ruce někoho z vás. Jsem z Třince, můžu dojet "kamkoliv" v rámci Moravy.
BUDETE TAKTOVAT: já určitě ne, muselo by to být hotovo už u dodaného stroje.
MONITOR + JEHO ROZLISENI: netřeba, mám BenQ GW2265 a jsem s ním spokojen.
KUPUJETE I PERIFERIE, NEBO JEN HOLOU SKRIN: mám klávesnici, myš, repro. U nové sestavy prosím minimálně DVD mechaniku (děti holt občas chtějí pustit DVDčko ) Nepotřebuju wifi ani supr zvukovou sestavu.
Současný stroj je:
Case Midi Cooler Master Elite 311 černo-modrá, RC-311B-BKN1
MB ASUS s.1155 P8H61-M LE/USB3
Zdroj Seasonic 350W SS350ET-Bronze OEM Energy Knight
CPU Intel Pentium G630 2.7GHz 1155pin
Chladič CPU Arctic Alpine 11 Pro Rev. 2
Ventilátor Arctic-Cooling Arctic F12 PWM
RAM Rendition 8GB 1333MHz DDR3
SSD Kingston KC400 256 GB (pro OS a cloudový disk)
HDD Seagate Barracuda. 500GB, SATAIII, 16MB, ST500DM002 (na odkládání dat)
Palit GeForce GTX 750Ti KalmX 2GB
Monitor BenQ GW2265
DVD R/RW Samsung SH-222BB
Děkuji za vaši ochotu a pomoc.