Dobrý den, rád bych pomoc s výběrem herní PC sestavy. Chtěl bych jít do AMD Ryzen 5 1500x. Proč (moje teorie)? - Ryzeny se zdají jako zajímavá volba. Právě ta 1500x, kdy je možnost taktovat, sice jenom do 4 GHz, ale je to konfigurace jako i7 za cenu i5-7500, která taktovatelná ani není. Navíc s grafikou RX480 je to celkem jedno, zda Ryzen 5 nebo i5, ta grafika to naplno nevyužije, ale za pár let až by člověk upgradoval grafiku na něco podobného jako je teď RX 480 (výborný poměr cena/výkon), tak už by Ryzen měl i5 strčit do kapsy, je to něco mězi i5 a i7, nový Directx 12 mnohem lépe využívají více jader jak 4. Teď bude určitě velká tendence doladit co nejvíc Biosy atd. a tak by to nemusel být takový buldozer, já myslím, že to je dobrá investice do CPU, který může sloužit několik let a přitom jenom měnit grafiky a stále jet na novým PC hrách na high a to s velmi rozumnou cenou, přece jenom ty i5 jsou stále předražený...I když je to sázka do loterie a jistější by asi bylo jít až do další generace, kdy se bude vědět víc, jak na tom skutečně Ryzen je, tak s grafikou jako RX480 nemůže člověk s Ryzenem šlápnout vedle a za pár let se možná může poplácat po zádech, jak to byla výhodná koupě, mnohem menší je asi pravděpodobnost, že to byla špatná volba (uvažuju hráče se středními požadavky, který kupuje grafiky s velkým důrazem cena/výkon). Toť můj názor, a doufám, že mě někdo podpoří, protože jinak budu zase pár dní řešit, zda teda vzít tu i5...

.
Požadavky - Strop mám kolem 25000 CZK, RX 480 (či podobná výkonnostní grafika), kvalitní základ (deska, zdroj) abych v budoucnu měnil pouze Grafiky, abych na FullHD high detaily rozjel i nové hry, 16 GB RAM (2x8 GB), 240 SSD, HDD mám.