LN při kancelařině, při hraní může být classic (pokud bude za rozumný příplatek LN pořád, rád tisícovku nebo dvě navíc investuju)
UCEL PORIZENI SESTAVY:
Odhadem 60 % hry, 20 % kancelařina a internet, 20 % hraní si s databázema, virtualizací, programování (primárně pracovní stroj to ale není, spíše hraní, co se objemů dat týče). Ohledně her ještě nepotřebuji nejvyšší detaily.
FINANCNI LIMIT:
20 000 Kč bez GK, SSD, zdroje a monitoru
OPERACNI SYSTEM:
Chtěl bych Win10, mám možnost Educational licence ze školy, ale možná bych i koupil v závislosti na ceně.
SESTAVITE SI PC SAMI?
Chci sestavit a odladit, na předání již užívaných komponent bychom se určitě domluvili.
BUDETE TAKTOVAT?
Ano
MONITOR + JEHO ROZLISENI?
Monitor bych chtěl doporučit: FullHD na hraní. Mám ještě starý LG Flatron 22' 1680x1050 - měl bych ho připojený jako druhý monitor. Při rozumné ceně bych mohl koupit i dva stejné monitory, cenu za monitor bych si představoval do 5 000, může být i méně, nepotřebuju zase psycho profi gaming monitory - radši bych věrné barvy a příjemné na oko.
KUPUJETE I PERIFERIE, NEBO JEN HOLOU SKRIN?
Holá bedna, zmíněný monitor, rád bych i doporučit rozumné repro (asi 2.1).
Komponenty, které už mám a chci použít:
Crucial SSD
GeForce GTX 1060 Armor1
Corsair RMx 650 W
Omáčka:
Chtěl bych si zahrát na plné detaily hry a nebojím se přitlačit lehce na procesoru - chtěl bych rozumně fungovat na sestavě třeba i za pár let, kdy vyměním grafiku, popř. docvaknu RAMky. Nevím, jestli je teď vhodnější Ryzen nebo Intel, osobně bych ale dal přednost AMD. Rovněž bych se chtěl vyhnout komponentům ASUS (vím, že je to statisticky nepříliš významné, ale co jsem od nich doma měl, to mi těsně po záruce shořelo).
Na sestavovatele bych pak měl možná ještě lehce netradiční prosbu - rád bych, aby při předání sestavy došlo i k nějaké úpravě cable managementu u mě doma (tedy jak vedou kabely po stole, případně pod stůl atd.
![:-) :)](./images/smilies/01.gif)
Kupoval bych nejraději příští měsíc, nicméně pokud by se čekal výraznější růst cen, můžeme se domluvit i na tomto měsíci.