V době kdy se dá i7-7700k koupit za 5? A fošny za pusu ? RyZen ztrácí ještě víc smyslu. Top hráč má 8700k, ten co hraje občas má Intel a ten kdo teď staví a nemá na to, ale má trochu rozumu, koukne na Aukro / bazos. Veme jetý CPU, koupí novou fošnu a je to.
Momentálně hraju (BF1, Wolf, PUBG, EFT, víc neinstaluji, není na to čas) na R5 1600X @ 3,8GHz, RAM musím mít na 3000MHz protože na default 3200MHz prostě nebootují. A těším se, až bude čas a chuť to přeskládat zpět na Intel. Klidně na Kaby/Sky/Coffe.
Ok, BF1 a Wolf na tom jede parádně, ale to je vše. Nicméně hraju jen občas, ale když si chci zahrát, tak nechci hrát ve VGA rozlišení a 60Hz. Proto chci minimálne FHD a 144Hz / FPS. Pak je ten požitek jinde. Když jsou zkoušel 4K@60Hz a FHD@144Hz, rozhodnutí bylo jasné. 4k na práci a FHD/2K na hry.
Klidně svou volbu zpochybním. Když mi dodáš FAKTA, že se pletu, stáhnu ocas, omluvím se a život jde dál. Nikdo není bezchybný, ale od dob kdy jsem hrál na C2Q, FX-8350, teď R5 1600, tak na i7-7700k jsem měl nejlepší FPS, i i5-7600K @ 5GHz nedávala např. BF1, ale to už se opakuji.
Post mortem: ondrasheq píše:Kup si Hrozen pokud nemáš peníze nazbyt, pokud je máš, vydej se cestou Intelu
To už mi přijde rozumnější přístup, podobně jsem do toho šel - ušetřený cash šel do lepšího disku a rychlejších pamětí, aniž by CPU zůstalo jakkoliv úzkým hrdlem. Tím se mnohem dřív než 1600X stane 3 gigová 1060.
Co jsou ty rychlejší paměti? Proč mi nejedou na třetí desce GSkilly na default 3200MHz, když jsem je měl na Intelu i na 4GHz?

Čekám proč je to dobře a proč je ten Rezeň tak dobrej.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !
Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.