Herni PC - Hry / Classic 50k

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Petr Z. 8. 1. 2019 11:10

Zdravim, oslovil me sef v praci, jestli bych se nepodival na pocitac, ktery si jeho syn chce koupit. Bude ciste na hry a uz podle jeho "nastrelu" nize muzete videt, ze mu asi jde hodne o barvicky, gigahertze, jadra apod.

Osobne jsem z jeho sestavy celkem rozpacity, nelibi se mi ani trochu.
Jelikoz si chce nechat PC slozit u spolecnosti, kde bere komponenty, zustaneme u Classicu.

Jeho navrh je:
Intel Core i7-9700K Tray
NZXT Kraken X62
MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 8G
MSI Z270 TOMAHAWK
Corsair 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance RGB PRO Series
WD Green 3D NAND SSD 240GB 2.5"
EVGA 650 GQ Power Supply
Corsair Crystal Series 570X RGB Tempered Glass

Jak by se vyse uvedena sestava dala upravit, aby byla pouzitelna?
Prvni co mi bije do oci je spatna deska a titerny disk, nemam informaci o tom, ze by chtel pouzit nejaky ze stareho PC - to se jeste doptam.
Osobne bych trosku ubral na procesoru, sel bych cestou i5 (treba i klidne 8600K), v tomto rozpoctu bych uz mozna osadil 32GB RAM.

Diky za napady :)
Petr Z.
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 8. 1. 2019 11:23

Bud v klidu, toto ani fyzicky slozit nepujde / fungovat nebude.

Konstruktivni vyhrady ... resp jinak. Schvaluji grafickou kartu. Zbytek vymenit.

8600k + DELID da casto vyssi frekvenci (a vyssi herni vykon) nez 9700k. 32GB RAM souhlas. SSD pro system urcite NVME, urcite alespon 480GB AData S11 nebo ekvivalent. Zdroj chces RMx. Na procesor D14. Desku ASUS 370-A.

Neznam dodavatele, neznam jeho sortiment. Kdyz naklikam na Alfe neco, co ten dodavatel nevede, bude to oboustranna ztrata casu.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Petr Z. 8. 1. 2019 11:45

Asi to bude skladat na zelenem monstru - tam mi alespon poslal prvotni navrh.

"Na procesor D14" - podle toho webu (nevim jak v realu, ale bude mu to nekdo skladat v te firme) to nejde na ten socket 1151, muze byt D15?

Trosku jsem to prehazel a mame to:

Intel Core i5-8600K @ 5.1GHz 1.35V OC PRETESTED DELID
NOCTUA NH-D15
ASUS PRIME Z370-A
Crucial 32GB KIT DDR4 2666MHz CL16 Ballistix Tactical Tracer RGB (pokud by mu nutne slo o RGB)
Crucial Ballistix Sport LT Grey DDR4 32GB (2x16) 3000MHz CL1 (pokud by aspon sviceni na RAM prezil)
Corsair RM750x
MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 8G
WD BLACK SSD WDS500G2X0C 500GB NVMe M.2 PCIe Gen3 (system)
Seagate BarraCuda 2.5" 2TB (data)
Corsair Crystal Series 570X RGB Tempered Glass

Takto by to slo? :)
Petr Z.
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 8. 1. 2019 12:33

S hardwarem nedelam tyden a take nemam ve zvyku doporucovat neco, co bych sam nevyzkousel. ;) D15 urcite pujde, ale D14 by osadit sla urcite taktez. Vsak vsechny 115x sockety maji totozny retencni mechanismus. Tzn co slo na 1156, to pujde na 1155, 1150 i 1151.

Takhle jak to mas s tim nemam problem, jen skrin dopln o adekvatni pocet ventilatoru odpovidajicich rozmeru a rozumne kvality.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Petr Z. 8. 1. 2019 12:46

Ja ti rozumim a verim, jen mi slo o to, ze u tech komponentu muze pak sedet nejaky jouda, ktery mu napise e-mail: "Vybral jste si chladic, ktery podle vyrobce nepodporuje Vas socket, vyberte jiny"

Diky za rady, dam to dohromady a poslu mu to
Petr Z.
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 8. 1. 2019 12:57

Jo, to se na Alze asi muze stat. To je fakt. :)

nz

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN