Domácí sestava Classic do 27k Kč

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mimous 14. 2. 2019 08:05

Ahoj,
potřeboval bych poradit s novou sestavou.

https://www.czc.cz/7vqaqrm57kiqmbjvpa5422e3p1/seznam
V seznamu je můj návrh, ale asi bude ještě potřebovat doladit.
Na Case netrvám, možná by mohl být FD Meshify.
Vím, že se tady tlačí intel procesory, ale rád bych u toho Ryzenu zůstal. Pro mě je procesor součástka, kterou po dobu života počítače nechci měnit. Spíš si říkám, zda neubrat na grafice.
Přeci jen jsem spíše příležitostný hráč, takže budu trávit čas u takových blbin jako je Workers&Resources (až vyjde), WoT, Sims a podobné. Na hraní nejnovějších graficky náročných her si držím konzoli, ale na té mi strategie moc nejdou. Jen si nejsem jistý, jak by se například AMD RX x70 nebo nVidia 1050Ti tvářily na vyšší rozlišení než FHD, pokud bych si pořídil lepší monitor (ještě ne 4K).

Má podle Vás smysl s tímto budgetem čekat na nVidia 1660Ti?

POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI: Classic sestava

UCEL PORIZENI SESTAVY: Občasné hraní bez nároku na top rozlišení, detaily atd. Spíše dlouhodobější životnost.

FINANCNI LIMIT: 27 000 Kč

OPERACNI SYSTEM: Win 10 z licenčního programu pro studenty, takže nepočítat do sestavy

SESTAVITE SI PC SAMI? Docela rád bych to zkusil

BUDETE TAKTOVAT? Ne

MONITOR + JEHO ROZLISENI? Zatím FHD

KUPUJETE I PERIFERIE, NEBO JEN HOLOU SKRIN? Pouze skříň

Budu moc rád za připomínky a návrhy.
mimous
Junior

Odeslat příspěvekod Kaulik 14. 2. 2019 10:36

úplně se mě do toho nechce.. ale k tvému seznamu, asi bych z toho, jak to popisuješ necpal do této skříňky a vzal normální ATX desku (třeba B450 TUF PRO nevypadá zle)..

Freezer 7 bych se vykašlal a buď vzal pořádnej chladič pro přetaktování, nebo testnul box (mě nepřišel u R5 1600 tak hroznej..)

a vzal bych rychlejší ram.. aspoň ta TUF PRO podporuje třeba klasické Predatory 3200MHz..

Grafice se blbě cenou konkuruje :hm ale jinak by se dal tady udělat dost silnější stroj.. ale muselo by se zase ubrat jinde..(např toto učesané trošku s tvým příplatkem..)
R7-5800x + NH-D14 | ASUS ROG STRIX B550-A GAMING | RAM 48GB@3200 | RX 6750 XT | RM550x | FD R4 | Transcend SSD370S 256GB | NVMe SSD EVO970 500GB
Kaulik
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mimous 16. 2. 2019 09:42

Nějak jsem neodolal a přivezl si bílou Meshify s oknem. Takže základní obrys je daný. :D
mimous
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 18. 2. 2019 11:11

Když nechceš měnit CPU (tedy hlavní "výhoda" platformy AMD přeci !) tka proč AMD?

Pokud je to primárně na hry, tak mi to nějak vychází, tak Intel prostě vede, bohužel.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 2. 2019 14:47

Ono i proto se do toho "nechtělo" více lidem.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod mimous 18. 2. 2019 16:17

V pohodě. Už jsem něco objednal.
Dik
mimous
Junior

Odeslat příspěvekod mimous 23. 2. 2019 22:47

Sestaveno.
Moc díky za pomoc. 8-) Určitě se na vás zase obrátím, až si s něčím nebudu vědět rady.
mimous
Junior