Herní PC + monitor, 40.000 Kč, classic, bez periferií

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod GripenCZ 6. 7. 2019 13:10

Dobrý den,
chtěl bych si pořídit nový herní PC, zvláště kvůli jedné hře (DCS World - letecký simulátor). Daný simulátor bych chtěl hrát na plné detaily (pokud se tedy vejdu do limitu).

HLUČNOST: stačí sestava classic, simulátor budu stavět ve sklepě (sklep je suchý, stálá teplota)
ÚČEL: herní PC - letecké simulátory, plus i jiné hry (Kingdom Come Delirevance, apod.)
FINANČNÍ LIMIT: kolem 40.000 Kč, přes jedině, že to za to bude opravdu stát
OPERAČNÍ SYSTÉM: mám jedny W10
SESTAVENÍ PC: potřebuji ho sestavit
TAKTOVÁNÍ: nechám na doporučení, určitě bych tento PC časem vylepšoval
MONITOR: nemám, potřebuji taky vybrat. Zde je otázka, zda vybrat jeden větší (cca 32'', klidně zahnutý), nebo 3 menší (budu stavět domácí kokpit, co bude lepsí?!)
PERIFERIE: ne, pouze PC a monitor

Z periferií mám od SAITEKu HOTAS Rhino X55, dále Track Ir, virtuální realitu viz Oculus asi nechci.

Ještě jedna poznámka, možná dost důležitá, PC si budu pořizovat až na podzim, či Vánoce, tak jestli vůbec má smysl teď něco sestavovat, či počkat na později, nevím, jak často výrobci dávají na trh nové produkty a jak se trh s cenami hýbe.

Děkuji
GripenCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karel88l 6. 7. 2019 13:43

Na tyhle hry urcite Intel CPU a grafiku od Nvidie.Z moji zkusenosti nejsou soucasny VR headsety moc pouzitelny,radsi si kup poradny monitor urcite 144Hz,na letecke simy by se mohl hodit i curved ultrawide,IPS nebo i VA,chtelo by to videt na zivo konkretni model.
karel88l
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 6. 7. 2019 19:52

Pokud má být nákup za půl roku, přijď za půl roku.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod GripenCZ 6. 7. 2019 20:55

Děkuji za rady, připomenu se tedy později.
GripenCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod GripenCZ 9. 11. 2019 20:20

Dobrý den,
obnovuji toto téma.
Pročítal jsem spoustu ostatních témat a ptal se kolem a kolem a nakonec jsem se k výše uvedeným požadavkům nejspíš rozhodl pro doporučenou sestavu za 35.000 Kč (nejde mi sem vložit odkaz) s tím, že jsem si k ní vybral tento monitor https://www.czc.cz/32%22%20Samsung%20C32JG56/hledat, je zrovna teď za 7.200 Kč, ale nevyznám se v tom, má to smysl, vyplatí se? Případně doporučili byste mi, prosím, jiný?
Počítám, že monitor by mohl vydržet i budoucí upgrade sestavy.

Děkuji za rady
GripenCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bandolier.wz 9. 11. 2019 21:30

:hmm: CW DAC 1 NG basic + BVaudio A300SE + VMA-II S :hmm:
bandolier.wz
Junior

Odeslat příspěvekod GripenCZ 9. 11. 2019 21:43

Myslíš, že to mám postavit na AMD? Od kluků, co lítají převážně DCSko, mi doporučovali Intel a NVidii, že si s nimi rozumí víc...
GripenCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bandolier.wz 9. 11. 2019 21:50

co ti na to mám říct... :roll:
intel je intel a nvidia je nvidia :lol:
:hmm: CW DAC 1 NG basic + BVaudio A300SE + VMA-II S :hmm:
bandolier.wz
Junior

Odeslat příspěvekod GripenCZ 9. 11. 2019 21:59

;-) PC bych chtěl převážně na ten letecký simulátor, jednu z mála věcí, co vím, že zatím umí využívat jen 2 jádra z procesoru a čím vyšší takt na jednom, tím lépe... Bohužel s AMD nemám žádné zkušenosti, jestli si myslíš, že je to rovnocenné a bude to fungovat, nevylučuji AMD ze hry
GripenCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod meda2016 9. 11. 2019 22:47

https://www.digitalcombatsimulator.com/en/ ... https://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Combat_Simulator

Minimum system requirements (LOW graphics settings): OS 64-bit Windows 7/8/10; DirectX11; CPU: Intel Core i3 at 2.8 GHz or AMD FX; RAM: 8 GB (16 GB for heavy missions); Free hard disk space: 120 GB; Discrete video card NVIDIA GeForce GTX 760 / AMD R9 280X or better; requires internet activation.

Recommended system requirements (HIGH graphics settings): OS 64-bit Windows 8/10; DirectX11; CPU: Core i5+ at 3+ GHz or AMD FX / Ryzen; RAM: 16 GB (32 GB for heavy missions); Free hard disk space: 120 GB on Solid State Drive (SSD); Discrete video card NVIDIA GeForce GTX 1070 / AMD Radeon RX VEGA 56 with 8GB VRAM or better; Joystick; requires internet activation.

Recommended VR systems requirements (VR graphics settings): OS 64-bit Windows 8/10; DirectX11; CPU: Core i5+ at 3+ GHz or AMD FX / Ryzen; RAM: 16 GB (32 GB for heavy missions); Free hard disk space: 120 GB on Solid State Drive (SSD); Discrete video card NVIDIA GeForce GTX 1080 / AMD Radeon RX VEGA 64 or better; Joystick; requires internet activation.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 11. 2019 23:19

Lepsi bude opravdu intel a nVidia. ;) V tomto 100%.

-

41.940,- Kc

... je to vcetne fullHD 144Hz GSync IPS panelu. Na QHD/144Hz tak jako tak nema sestava za cca 35k vykon. ;)
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN