Kancelářské PC do 20 tis. včetně WIN 10 pro

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod welby 28. 8. 2019 11:53

Ahojte,

do firmy jsme zatím vždy kupovali hotovou "značkovou" sestavu viz. např. https://www.czc.cz/hp-prodesk-400-g5-sf ... 02/produkt

Chtěl bych poprosit o názor, jestli jsou tyto sestavy použitelné vzhledem k poměru cena/výkon nebo se tam hodně platí za to, že je to "značková" sestava? Je taková sestava vyvážená? Chtěl bych nyní zkusit vzít do firmy nějaké skládané PC dle vašich návrhů, protože si myslím, že to bude lepší varianta. Snad se nepletu :-)

Požadavky:
POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI: Classic/LN (PC bude pod stolem, takže menší hluk nevadí)
UCEL PORIZENI SESTAVY: Kancelářské PC na kterém se bude pracovat hlavně s MS Office a občas prohlížet výkresy v DWG (pouze prohlížet, nebudou se upravovat ani se nebude pracovat v CADu). Předpokládám, že na to stačí integrovaná grafika, ale netuším, jaký výkon ty integrované grafiky mají...
FINANCNI LIMIT: 20 000,- Kč vč. DPH a včetně operačního systému. Není to pevný limit. Když řeknete, že na takovou jednoduchou práci je to zbytečné vyhazování peněz, tak OK :-)
OPERACNI SYSTEM: Bude se kupovat Win10 Pro
SESTAVITE SI PC SAMI? ne
BUDETE TAKTOVAT? ne
MONITOR + JEHO ROZLISENI? Počítám s nákupem nového monitoru cca 24 - 27 palců (není zahrnut v ceně rozpočtu) Pokud nějaký doporučíte, tak budu rád. Cca za 5 tis.
KUPUJETE I PERIFERIE, NEBO JEN HOLOU SKRIN? Pouze bedna. Klávesnici a myš si vybere konečný uživatel.

PS: Disk bude stačit bohatě cca 500 GB.
welby
Junior

Odeslat příspěvekod welby 2. 9. 2019 08:14

Hmm, tak nic. Budu si to muset vyřešit sám podle vnitřního pocitu :hm
welby
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 2. 9. 2019 09:05

Zkus prosím přijmout fakt, že se nenacházíme na placeném supportu.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod welby 2. 9. 2019 10:01

V pohodě. Tento fakt jsem samozřejmě přijal svým konstatováním, že si to rozhodnu pocitově sám :-)

Kdybych to nepřijal, tak bych tu nadával na všechny okolo, že na mě kašlou a nepomůžou mi ;-)
welby
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 2. 9. 2019 11:10

Já něco navrhnu, jen jsem teď pár dnů stovky km mimo obvyklá působiště.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Python.p 3. 9. 2019 15:52

Až mi někdo zaplatí aspoň 5% času, kterej jsem tady obětoval na rady lidem... To bude panečku krásná a dlouhá dovolená...

Otázkou je, můžeš být v případě poruchy až 30 dní bez PC? Pokud ano, můžeme se bavit dál. Pokud ne, je jasné, že potřebuješ něco s NBD zárukou.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod welby 4. 9. 2019 07:05

Python.p: To chápu :-) Taky na jiných fórech radím zadarmo, ale v PC se nevyznám, tak tady jsem potřeboval poradit já.

Vždy máme k dispozici nějaké náhradní PC, které používáme v případě, že je jedno nefunkční, takže není problém být nějakou dobu bez PC.
welby
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 4. 9. 2019 14:06

23.795,- Kc

i5 9400
16GB RAM
512GB NVME
Opravdu velice tiche chlazeni
Diky malemu formatu moznost polozit kdekoliv na stul, nebo zavesit za monitor

+ v cene kosiku W10 PROFESSIONAL
++ v cene kosiku 27" LCD IPS panel s QHD rozlisenim

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Fuck8r 5. 9. 2019 04:57

Lze ušetřit a koupit win na aukru za 80 Kč. Já to udělal a místo předražených win jsem měl za ty prachy ryzen 7
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod welby 5. 9. 2019 06:41

KineCZek: Mockrát děkuji :-) Jen bych tam uvítal nějakou skříň, která má výstup USB i vepředu nebo nahoře. Natahovat se vždy zezadu ke skříni, když tam bude chtít připojit USB je dost nepohodlné. Hlavně pokud tu skříň nebude mít na stole, ale pod stolem. Na těch fotkách skříně nevidím, žádný USB konektor v přední nebo případně i horní části.

Fuck8r: Tuhle možnost znám, ale nepřipadá v úvahu. Je to PC do firmy a navíc nejsem zloděj.
welby
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 5. 9. 2019 07:27

A nestaci USB prodluzovak uchyceny k noze monitoru? Pak je USB po ruce a neni potreba nekam lezt.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 5. 9. 2019 07:31

Osobně řeším potřebu USB portů na stole tím tímto produktem, a to ke své plné spokojenosti.

https://www.alfa.cz/product.php?eid=1051450060000003BJX

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod welby 5. 9. 2019 09:24

Máte pravdu, to je taky řešení, které může být nakonec i lepší :hm Docela mě překvapil i ten 85W zdroj ve skříni. Netušil jsem, že bude ta sestava tak málo "žravá". To je super :tleskani

Chtěl jsem sestavu kupovat u CZC, takže tam by šlo ušetřit i za W10 a vzít tu jejich licenci https://www.czc.cz/microsoft-windows-10 ... 90/produkt Jestli to dobře chápu, tak je to v podstatě na úrovni OEM verze.

A poslední dotaz. Vyměnit tu skříň třeba za https://www.czc.cz/chieftec-flyers-seri ... 37/produkt by byla asi blbost a do toho bych jít neměl, že jo?
welby
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 5. 9. 2019 10:15

Je to tzn D-OEM licence. Z vlastni zkusenosti mohu potvrdit, ze Alfa takovou licenci NA VYZADANI nabidne take, tzn staci zavolat na obchodni.

Ten 250W zdroj ma super hlucny vetracek, cimz si zabijes ten nejvetsi benefit - neskonale ticho. Ten Chieftec lze zavesit za monitor. Za tim ucelem je ovsem nutno dokoupit takove kolejnicky s uchytem, coz vyjde do tri stovek.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod welby 5. 9. 2019 11:07

OK, díky moc KineCZek. Vezmu to podle tvého návrhu a koupím k tomu "prodlužku" na USB.
welby
Junior