Levné domácí multimediální PC,LN,ne hry.

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jarmilagorila 4. 9. 2019 20:09

Dotaz směřovaný nejspíš na Kineczka ,nebo Pythona. Oba skládají pěkná a vyvážená PC.Kineczek mi složil v minulosti už 2 kompy, ale je mi jedno ,který z nich mi ho složí nyní.Je to pro mou paní.
Kin tu kdysi linkoval mini itx :Eurocase Mini ITX WP-01 černý,Intel Core i3-8100,Noctua NH-L9i,Samsung SSD 970 EVO 250GB ,dnes už možná 16 GB Ram skoro v té kdysi ceně 8 giga,nějakou šikovnou desku,2,5" plotnu jako datové úložiště 1TB.
Monitor nějaký flicker free,27",2560/1440 s vesa,aby se dala do něj nasunout ta eurocase.
Nějaký tip na myš,klávesnici-drátové obojí.A nakonec tip na nějaké chrastítka.Winy mám.
PC bude hlavně na internet,přehrávání filmů,amatérská úprava fotek,audiotéka.
Cena 12000-15000Kč.
Prosím o nějaká řešení.Pouze ,ale varianta mini itx krabička zasunutá ve vesa za monitorem.Děkuji za reakce. ;-)
jarmilagorila
Junior

Odeslat příspěvekod cadworker 4. 9. 2019 20:21

ty ty ty! pravidla! jinak budes bacanej!
cadworker
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 4. 9. 2019 23:44

Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod cadworker 5. 9. 2019 07:33

Kine, pozor, preklep, vidim tam 9100f bez grafiky.
cadworker
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 5. 9. 2019 08:18

Díky moc! Opraveno.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod pepek_k 6. 9. 2019 14:17

zdravím pánové,

taky přemýšlím nad nějakým mini ITX, ikdyž ne to VESA. Spíš jen položit pod monitor ( Lenovo L27q-10).
Než jsem zabrousil sem na forum, našel jsem něco takového : https://www8.hp.com/cz/cs/desktops/prod ... s/29938784
popř. https://www8.hp.com/cz/cs/desktops/prod ... s/29880306

Stojí něco takového za tu cenu nebo by se dalo složit něco podobného za levnější peníz? Co ty AMDéčka do těchto mini skříní? WIN by na doma stačila ta D-OEM licence, ne? Pokud bych si jej nechal složit u někoho zde na foru, dalo by se domluvit i na instalaci WIN10 a celkovém odlazení PC?

Požadavek by tedy byl: HDMI, 16GB RAM , min. 512 GB SSD.

Díky moc
pepek_k
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 6. 9. 2019 15:14

Tak ... nestoji, protoze od HP je to hlucna potvora.

Vypadat by to mohlo treba takhle: 14.355,- Kc a pro domluvu na sestaveni staci, kdyz mi napises soukromou zpravu (SZ).

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod cadworker 6. 9. 2019 20:21

Já bych navrhoval říkat zase jako se vždy říkalo "odladění" S "lazením" vlezte do háje.
cadworker
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 6. 9. 2019 20:55

+1

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod jarmilagorila 7. 9. 2019 07:40

Cadworkere ,nejsi ADHD ,nebo tak něco? Jsi nějak hyperaktivitou překypující. :D
jarmilagorila
Junior

Odeslat příspěvekod cadworker 7. 9. 2019 09:50

že by? ;)) Jen se tu sešlo téma, které mě zajímá a slovo, co mě dlouhodobě irituje.
cadworker
Junior