vuLva píše:Ad čidlo
-> viewtopic.php?f=954&t=1297036
BTW kdyby si zapojil všech 6 ventilátorů na jeden konektor, ušetříš si spoustu práce s nastavováním SF.
Tuto diskuzi zde ve vlákně zmiňuji

Ad ventilátory... nechtělo se mně to věšet na jeden header. Vím - ZD by to zvládla, anebo bych využil přídavné napájení ze zdroje. Bavili jsme se zde o tom. Zatím mně to vyhovuje takto. Uvidím dál. Přepojit není až takový problém.
Zatím PC jede tišeji, než původní, a to ho mám blízko, navíc otevřené. Samozřejmě ULN to není, ale já už v zadání - tedy názvu vlákna mám LN/ULN. Pro mě toto bez zátěže splňuje LN/ULN. Hluk přijde při vytížení GK. To ještě prubnu otestováním. Nemám bohužel tolik času, abych vše zvládl během „chvilky“.
meda2016 taky jsem měl desku, co dávala špatné hodnoty. Přesto jsem si dovolil si stav ověřit dotazem, přičemž jsem načetl článek, který tak-nějak podporuje tvrzení, že konkrétně Asrock Z390 Extreme4 dává vyšší hodnoty, stejně jako má vyšší spotřebu. Proto jsem znovu položil dotaz. Téma jsem v minulém příspěvku uzavřel zvýrazněným textem... že beru na vědomí odpověď = teplotní čidlo kecá.
Vadí mně, jak se za posledních deset let (o kterých píšeš) mnoho nezměnilo a výrobci ZD nejsou schopni tyto přehmaty doladit. Na nedostatky softwaru jednou tato společnost dojede - viz problémy u letadel.