plánuji pořídit novou sestavu a rád bych si nechal poradit od odborníků. Ze stávající sestavy staré 7 let už asi logicky nic nepoužiji. Uváděná cena je bez monitoru.
POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI - Classic až LN --- V tomto ohledu nejsem nikterak náročný, ale zase startující turbínu bych pod stolem v obýváku asi nechtěl.

UCEL PORIZENI SESTAVY - 80% práce - překladatelství, tedy práce s textem a videem (nikoliv úprava). Rád bych využil pro práci WQHD rozlišení. Jako druhý monitor občas používám 104cm televizi. 20% herní - Poslední dobou využívám na hry spíše PS4, nicméně na novém PC bych si rád zahrál novější FPS hry (např. Borderlands 3) a akční RPG (typu Skyrim, Witcher apod.)
FINANCNI LIMIT - 25.000,- Kč včetně DPH. --- Vzhledem k tomu, že mám momentálně objednaný monitor za 9k, bych se se zbytkem rád dostal do těch 25 tisíc. "Noobovská otázka". Nejsem přesvědčený o nutnosti pořizovat si rovnou grafiku s GDDR6. Ten cenový rozdíl proti starším grafikám s GDDR5 mi přijde hrozně velký. Nicméně pokud mi vysvětlíte, že tady se šetřit nevyplatí, rád si nechám poradit. Tudíž cenový limit bych mohl nastavit případně na 30.000,- Kč.
OPERACNI SYSTEM - mám vlastní, Win 7.
SESTAVITE SI PC SAMI? - Ne. Tím pádem bych prosil CZC, pokud tam stále nabízejí sestavení PC zdarma.
BUDETE TAKTOVAT? Nepředpokládám.
MONITOR + JEHO ROZLISENI? - Vlastní, již objednaný - https://www.alza.cz/27-dell-gaming-s271 ... 472061.htm
KUPUJETE I PERIFERIE, NEBO JEN HOLOU SKRIN? - Ponechávám si jen klávesnici, myš a sluchátka.
DALSI POZADAVKY - Nemám absolutně žádné požadavky na design, jde mi především o funkčnost a poměr cena/výkon. AMD/Intel také neřeším. Sice jsem měl dosud vždy procesor od Intelu a grafiku od AMD, ale co jsem tak koukal, AMD má teď ve střední třídě výše zmíněný poměr mnohem přijatelnější. Navíc bych koupí Ryzenu nejspíš ušetřil i dalších pár korun na koupi Bordelands 3

Předem děkuji za každý návrh a radu!