Upgrade ULN: Programování, hry 4K, 50000 Kč

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod fortress 16. 2. 2020 13:33

Drama Queen.
Superb L&K 2.0TSI 206kW /// Alfa Romeo Giulia QV 375kW /// Audi R8 V10 RWD 397kW
fortress
Junior

Odeslat příspěvekod cadworker 16. 2. 2020 13:50

fortress píše:Drama Queen.

Přesné

Když někdo napíše nějakou informaci, tak proč se z toho hroutit a brát si to osobně?
cadworker
Junior

Odeslat příspěvekod Doggg 16. 2. 2020 15:01

Pro mě je číst návrhy sestav taková relaxace, někdo čte blesk já poslední 2 roky tuhle sekci. Nicméně doufam, že nestranně souhlasím s tím, že:

- část lidí z toho tu má business (nechť)
- část lidí posle link na sestavu a čeká, že dle barvy nickname doplněné průpovídkou "deset let dělám v czc" se každý posadí na zadek a dál ani nepipne. S tím, že většina dotazu je odpalovkovana, tím že je to letité know-how, které se nesdílí
- další část lidí jsou nekritičtí obdivovatele lidí z bodu dvě
- a zbytek tak nějak přežívá

Cest výjimkám, ale asi by neškodila troska sebereflexe a pochopení že tato část fóra není vyhrazena pěti vyvoleným a jejich názoru na svět.
Doggg
Junior

Odeslat příspěvekod cadworker 16. 2. 2020 15:39

Doggg píše:Pro mě je číst návrhy sestav taková relaxace, někdo čte blesk já poslední 2 roky tuhle sekci. Nicméně doufam, že nestranně souhlasím s tím, že:

- část lidí z toho tu má business (nechť)
- část lidí posle link na sestavu a čeká, že dle barvy nickname doplněné průpovídkou "deset let dělám v czc" se každý posadí na zadek a dál ani nepipne. S tím, že většina dotazu je odpalovkovana, tím že je to letité know-how, které se nesdílí
- další část lidí jsou nekritičtí obdivovatele lidí z bodu dvě
- a zbytek tak nějak přežívá

Cest výjimkám, ale asi by neškodila troska sebereflexe a pochopení že tato část fóra není vyhrazena pěti vyvoleným a jejich názoru na svět.

To se dostáváme, kam nechceme, ne? Offtopic
cadworker
Junior

Odeslat příspěvekod dockalacek 16. 2. 2020 15:50

Souhlas s Dogggem. Tam to směřuju celou dobu já. Jak má člověk vědět, že deska s čipsetem X570 se vylučuje s ULN konceptem, páč má aktivní chlazení čipsetu? Všimněte si, že celé tohle téma je o tom, že se tady někdo ozval, že se mu nelíbí tón a styl, ani kritika o odborných znalostech, ale styl.

Bohužel, takových lidí, jako je tazatelka, je tu zatím málo, ale myslím, že budou přibývat. Proč bych musel být ozbrojen speciálními znalostmi, abych mohl položit dotaz?

Tazatelka není troll, troll by neztrácel čas sestavou za 50 litrů, troll by si nedal práci s moc pěkně sepsaným dotazem. Tohle byl, aspoň pro mě, takový test empatie a schopnosti některých řešit věci víc v klidu a méně agresivně.

Mě třeba tenhle koncept nezajímá, neovládám ho a z mého pohledu to úplně za ty prachy nestojí. Ale všímám si, a už jsem to kritizoval před lety, že my jsme ztratili naprosto schopnost komunikovat se světem počítačově negramotných aneb budeme se spolu bavit, až si nastuduješ témata kolem. WTF?

Tohle fórum je na LN/ULN dobrý, ale jinak fungujou celkem dobře i sestavy, který fórum nevymyslelo. A Classic většinou postačí. Ona není drama queen, ona se ptala proč. A já tady chci víc takových.

-- 16. 2. 2020 15:52 --

cadworker píše:
fortress píše:Drama Queen.

Přesné

Když někdo napíše nějakou informaci, tak proč se z toho hroutit a brát si to osobně?

Tak mě by tenhle tón namíchl úplně stejně, takže se jí absolutně nedivím. Občas mi odpovídání v tomhle vlákně připadalo jako politický školení.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod milsimr 16. 2. 2020 17:02

@Doggg: Tady někdo s barevným nickem dělá v CZC? To je mi novinka. Můžeš prosím jmenovat konkrétně?
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod malay 16. 2. 2020 17:14

Já měl vždy za to, že tady jste nadšenci do těch ULN (nebo ztišování PC obecně). Tak nějak nerozumím tomu, že se tady spokojíte s konstatováním, že s X570 není ULN možné, protože má aktivní chlazení čipsetu (nebo je to možné jen s některými deskami). Od odborného fóra, za které se považujete, bych čekal, že někdo ten větrák na X570 vypne a poreferuje o teplotách, nebo se pokusí to aktivní chlazení nahradit pasivním - a poreferuje, jednoduše bude hledat cestu, jak to ztišit. Aktivní chlazení čipsetu už tady přece bylo, alespoň já jsem ho měnil za heatpipe pasiv někdy v roce 2008. Od té doby už se to nesmí?

Jestli chcete, aby sem lidé chodili, buďte na ně milí. A uvědomte si, že pokud budete hodnotit, co je a co není neslyšný počítač podle názoru jednoho člověka, budete příchozími vždy vnímání spíše jako sekta, než odborné technické fórum. Guru je potřebný, ale jen v otázce duchovního rozvoje :-)

@dockalacek: Myslím, že jsi to popsal - pregnantně.
Sapphire Pure Black X58, Xeon X5680@4,5/4,3GHz + Thermalright Archon, RAM 48GB 1700MHz, GPU Sapphire RX580 Nitro+ 4GB, 2x SSD 250GB, NVMe 256GB, HDD 1TB, RAMdisky, Corsair RM550x, zabaleno do Fractal Define R5
malay
Junior

Odeslat příspěvekod Doggg 16. 2. 2020 17:29

milsimr píše:@Doggg: Tady někdo s barevným nickem dělá v CZC? To je mi novinka. Můžeš prosím jmenovat konkrétně?

Záměrně jsem to nepsal adresně. Nicméně, adresně na Tebe milý Milsimr-e, v době psaní mého příspěvku byly poslední dva aktualizované thready na tomto fóru s příspěvkem od Tebe, ve stylu "tak si radu zaplať a už jsem nechoď".
Což je v kostce, to proč jsem se vůbec do tohoto tématu zapojil a to, že jsi z mého příspěvku vypíchl jenom to "ale taky nikdo nepracuje v CZC", je jenom dalším důkazem kvality fora (podotýkám ne co do strany odborné, ale lidské).

Živě je populárně-technický magazín a ne ultra HC IT web (chtělo by se mi napsat root / abclinuxu, ale nejsem si jist jak moc to ještě platí) a lidé se na toto forum dostávají proklikem z článků, který glosuje poslední ne/úspěch tesly a podobné (opět pokud po mě budeš chtít link, tak je to metafora, google it up) a proto tu lze čekat i lidi více "normální" a stejně tak jejich dotazy a problémy.
Pokud chcete, aby sem chodili lidi, tak nemůžou na první dobrou dostat po čuni, protože ... (doplň si sám).
Doggg
Junior

Odeslat příspěvekod suram 16. 2. 2020 19:04

dockalacek píše:... Jak má člověk vědět, že deska s čipsetem X570 se vylučuje s ULN konceptem, páč má aktivní chlazení čipsetu? ...

To se mi zdá zrovna logické a jasné.
suram
Junior

Odeslat příspěvekod cadworker 16. 2. 2020 21:20

Drtivá většina vláken o sestavách probíhá ok, nebo ne?
cadworker
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 16. 2. 2020 23:40

@Doggg: ... ale stále jsi mi na dotaz neodpověděl. Náh, raději to nechávám být.

Mj., jedna věc je někomu poradit, druhá věc tu někomu dělat slohovky (jak by si někteří představovali) s rozborkou a dělat support, protože nemá / nezná / nechce se / atd. Tož jen vypíchnu; na to jsou jiné weby, stačí dotaz na oblíbeném vyhledávači.

To, že tu z fóra někteří (včetně členů mod. týmu) mají kšeft - ano, veřejně říkám, že se mi to též nelíbí a dokonce jsem měl několik pokusů s tím něco udělat. Sám vidíš jak moc se mi "zadařilo".

Dále bych to asi nerozváděl a toto vlákno > lock.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Předchozí stránka