PC Úpravy fotek 14-17 tis. Kč

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mandak1 3. 9. 2020 11:19

Momentálně mám stařičký notebook Asus K50IN a chtěl bych nově PC. Co hlavně dělám je to, že amatérsky fotím a upravuji RAWy v Ligtroomu, případně Zoneru. Jo, jde to i na tom starém noťasu, ale už to prostě není ono.

Chtěl bych tedy požádat o radu, co koupit. Moje požadavky:

Hlučnost: Nezáleží, ale startující Boeing to být nemusí.

Účel pořízení sestavy: úpravy fotek (Adobe Lightroom, Zoner apod.) - 60%, internet a kancelářské práce - 30%, editace videa (nedělal jsem nic jiného než spojování videí v Movie Makeru, přidání hudby a titulků) - 10%.

Finanční limit: komplet vše do 17 000 Kč s DPH, nejlépe mezi 14 - 17 000 Kč.

Operační systém: Mám svůj, Windows 10 PRO. Není tedy potřeba.

Stavba PC: No, tady popravdě nevím. Do roku 2008 jsem se v PC vrtal dost, nebyl problém vyměnit paměti, disk, chlazení procesoru apod. Ale od té doby jsem se tomu nevěnoval. Proto bych možná už PC raději složené od e-shopu. Ale přiznám se, že mám chuť si to zkusit sám.

Budete taktovat?: Ne.

Monitor: Nemám, prosím zahrnout do ceny výsledné sestavy. Vím, že jsem psal, že upravuji fotky, ale nechci nic extra, pro mé potřeby to nevyužiji. Něco, co v dané ceně půjde sehnat a bude to obstojně zobrazovat. Velikostně by asi těch cca 24'' stačilo.

Periferie nebo holá skříň: Do ceny již nic dalšího zahrnout potřeba není, pouze ten monitor.

Děkuji za rady, snad půjde něco rozumného sehnat.
mandak1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 3. 9. 2020 12:27

17.288,- Kc

Ryzen 3400G + 16RAM + 500NVME + 1TB HDD v rozumne hlucnosti "tissi classic sestava". Cenove jsme se vesli s prehledem, monitor je 24" IPS od DELLu a patri k tem (nej)lepsim z cenove dostupnych.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod mandak1 3. 9. 2020 13:56

Děkuji moc za rychlou nabídku, určitě si to prozkoumám. Ještě si tak říkám, alfa.cz myslím dříve přímo nabízel sestavení PC za nějakou cenu. Teď už to tam nikde nevidím, už to nenabízejí?

UPDATE:
Teď koukám, že mám ještě od tebe SZ, pročtu, možná se ptám na něco, co tam už je i napsáno a nějaká ta rada ohledně stavby PC. :-)
mandak1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 3. 9. 2020 22:24

Ta sestava je OK, jen pozor na paměti - té integrované grafice by více slušelo něco v rozmezí 3000 až 3600 MHz. Určitě bych ale nešetřil na tom monitoru. Úhlopříčka i rozlišení je na úpravu fotek málo.
Jinak Alfa/TS skládá PC z komponent zdarma viz zde. Vznikne funkční sestava, ale nějaké extra úhledné vedení kabelů nečekejte.
Emil Pastelka
Junior