Momentálně mám stařičký notebook Asus K50IN a chtěl bych nově PC. Co hlavně dělám je to, že amatérsky fotím a upravuji RAWy v Ligtroomu, případně Zoneru. Jo, jde to i na tom starém noťasu, ale už to prostě není ono.
Chtěl bych tedy požádat o radu, co koupit. Moje požadavky:
Hlučnost: Nezáleží, ale startující Boeing to být nemusí.
Účel pořízení sestavy: úpravy fotek (Adobe Lightroom, Zoner apod.) - 60%, internet a kancelářské práce - 30%, editace videa (nedělal jsem nic jiného než spojování videí v Movie Makeru, přidání hudby a titulků) - 10%.
Finanční limit: komplet vše do 17 000 Kč s DPH, nejlépe mezi 14 - 17 000 Kč.
Operační systém: Mám svůj, Windows 10 PRO. Není tedy potřeba.
Stavba PC: No, tady popravdě nevím. Do roku 2008 jsem se v PC vrtal dost, nebyl problém vyměnit paměti, disk, chlazení procesoru apod. Ale od té doby jsem se tomu nevěnoval. Proto bych možná už PC raději složené od e-shopu. Ale přiznám se, že mám chuť si to zkusit sám.
Budete taktovat?: Ne.
Monitor: Nemám, prosím zahrnout do ceny výsledné sestavy. Vím, že jsem psal, že upravuji fotky, ale nechci nic extra, pro mé potřeby to nevyužiji. Něco, co v dané ceně půjde sehnat a bude to obstojně zobrazovat. Velikostně by asi těch cca 24'' stačilo.
Periferie nebo holá skříň: Do ceny již nic dalšího zahrnout potřeba není, pouze ten monitor.
Děkuji za rady, snad půjde něco rozumného sehnat.