od lubic 31. 10. 2020 21:03
ad paměti - psal jsi, že za tuto cenu je možné mít 64 GB paměti, ale mám v košíku 2ks, což jsi možná přehlédl, nicméně jsem dospěl k tomu, že na RBG kašlu nechal jsem se zbytečně unést
ad SSD - upřímně nerozumím tomu, proč je 500GB pomalejší než 1TB? vždyť se jedná o ten stejný kus hardware s tím, že ten větší disk má více paměťových čipů nebo mi něco uniklo?
ad vodní chlazení - jak jsem psal u bodu jedna, kašlu na RGB, stejně si myslím, že bych po nějaké době stejně PC hodil pod stůl (mám sice 2m stůl na šířku, ale asi by mě to štvalo), takže Noctua NH-D15 Chromax Black a 6x Noctua NF-P14s redux 800 by mohlo stačit nebo?
ad grafika - na PC nespěchám ve smyslu, že zítra musí být doma, jsem ochoten počkat, ale při ceně RTX3070 se bojím, aby to pro mě zbytečně nebyl overkill, jakou grafiku tedy doporučujete?
ad case - na to NZXT kašlu, vezmu ten Fractal
Co se týče ceny, tak 40k s DPH je takový rozumný strop, nechci vyhazovat peníze zbytečně, ale zároveň chci funkční sestavu, je fajn, že tam bude výkonná grafika, která bude stát 17k a žrát x set wattů elektříny, když to nevyužiju.