Ahoj všem! Rád bych toto téma znovu otevřel.
Nakonec jsem jsem se rozhodl úplně zůstat u staré sestavy a koupit si Monitor DELL AW2521HF, což byl skvělej nápad a monitor je super. Pak přišlo zjištění, že Grafiky řady 900 neumí G-Sync Compatible a byl jsem tam, kde jsem byl..
Upgradoval jsem tedy grafiku na MSI 1070ti Armor, která je už od pohledu nějaká divná, ale funguje jak má. Měla by být i krapet rychlejší než ta 980Ti, ale podle FPS v cs:go je na tom úplně stejně, ne-li hůře. Takže stále sháním jinou.
Procesor jsem přetaktoval na 4,2Ghz a jede to v pohodě.
S tímhle vším jsem se ale nedostal u všech oficiálních map na stabilních 240FPS (jen na 3/7 ) a to při hraní na 1280*768 s vypnutým AA, lehkým MSAA a v podstatě nízkými detaily. Začínám mít opravdu obavy, že na to prostě potřebuju lepší procesor. Při přetaktování procesoru mám average rozdíl FPS +30. Při změně nastavení grafiky (na fullHD např) average rozdíl -20, jenom hučí jak letadlo, když se roztočí větráky.
Je to stará hra, ale průběžně updatovaná, mapy jsou reworknuté, source ne tak vyladěný.
otázkou tedy zůstává upgrade na:
10700f + ta moje FERA 3 na něj půjde?
B460 pro4 ( nebo steel legend? ) Nevidím rozdíl.
Grafiku seženu snad někde na bazoši alespoň 1080Ti a výš. Na grafiku mám omezený rozpočet, který je teď 11tis. Kč. A to počítám s prodejem té 1070Ti za 6k.
Nebo počkat na 11gen procáků? Nebo jít ještě do staré 9. řady a ušetřit? Je toho moc..
Zároveň bych rád celou sestavu od někoho odhlučnit. Nevím, co vše je potřeba, ale přestěhoval jsem PC do ložnice a to hučení je hrozný. Slyším to i přes sluchátka, když mi v nich nic nehraje. Manželka pyskuje.. Díky moc.