Počítač pro 15 letého kluka

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod eviljack 5. 1. 2022 21:25

Kin Vám to rovnou i sestaví :)
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 5. 1. 2022 22:01

V tom posledním souhlasím.

Můžeš to dostat už sestavené. Chtěla bys?
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Mikka1 3. 3. 2022 04:40

dockalacek píše:Já bych zase klidně notebook koupil, sice nulová rozšiřitelnost do budoucna, ale když vidím ty ceny grafických karet, dává mi větší smysl notebook. Pamatuji doby, kdy šel za 20k koupit obstojný herní počítač, ne žádný high-end, ale zahráli jste si všechno v dobré kvalitě a plynulosti. Dnes za těch 20k pořídíte akorát slušnou grafiku.

https://www.czc.cz/lenovo-legion-5-17ac ... 51/produkt

Omlouvám se za tak dlouhou nečinnost (covid a další "radosti"), začali jsme se více klonit k notebooku, ale ten navržený už skoro vyprodali.

Byla by nějaká aktuální rada?

Moc děkuji.
Mikka1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 3. 3. 2022 06:41

KineCZek píše:Notebook opravdu radeji ne.

Co Ti na tom není jasné? :roll:
NB není ergonomický.
Pro nevyvinutou kostru dítěte je to vražda.
Světová asociace ortopedů prosazuje, aby takové chování rodičů bylo trestné.
Co se Ti nelíbí na uvedeném návrhu herního PC? (Malinko je třeba aktualizovat.)
V rámci finančního limitu IMHO ideální.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod eviljack 3. 3. 2022 07:45

Zeptej se synátora, co chce hrát za hry, notebook bych nebral, jednak kvůli tomu, že se u něj bude krčit, za chvíli mu přijde obrazovka malá a stejně bude chtít větší monitor, upgradovat se to rozumně nijak nedá a že by ho potřeboval nutně pořád někam přenášet, to se mi ze zadání taky nezdá.
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
eviljack
Junior

Odeslat příspěvekod Mikka1 3. 3. 2022 09:16

Až tak?
Ve své podstatě na tom zase tak nezáleží.
Nedokázali byste mi vybrat už něco sestaveného? On prostě chce nový, přece jen, je to dárek.
Moc děkuji.
Mikka1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eviljack 3. 3. 2022 09:30

Kin to sestaví z nových částí a bude to lepší, než to, co nabízejí sestavené různé eshopy.
Projektor Benq W1090
eviljack
Junior

Odeslat příspěvekod dockalacek 3. 3. 2022 09:37

Já zase budu za ntb, ale tady holt musíte poslouchat. Když Vám řeknou, že je notebook fuj, je lépe je poslechnout (ironie).

Ano, notebook má opravdu horší ergonomii, ale byl bych velmi opatrný s tvrzením, že sotva přežije záruku, máme na to statistiku?

https://www.czc.cz/acer-nitro-5-2021-an ... 06/produkt
Naposledy upravil dockalacek dne 3. 3. 2022 10:24, celkově upraveno 1
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod eviljack 3. 3. 2022 10:01

Já netvrdím, že sotva přežije záruku, jen prostě považuju za lepší investici stolní PC, obzvláště pro kluka v pubertě, kde je předpoklad, že mu nějaký rok ta "bedna" vydrží a bude si v ní chtít měnit komponenty. Navíc si myslím, že mu nebude displej ntb stačit, ale to je jen dohad.
Projektor Benq W1090
eviljack
Junior

Odeslat příspěvekod Mikka1 3. 3. 2022 11:09

Komponenty měnit asi ne.
Ale počítám s připojeným monitorem, nějak jsme už tak zvyklí fungovat.
Fakt tomu nerozumím, mě to bavilo před 20 lety, že musím mít 486 a ne 386, mimochodem ta pořizovací cena počítače tehdy byla asi i vyšší.
Mikka1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eviljack 3. 3. 2022 11:37

Nadupané 486ky se kupovaly za 80k a víc, což hlavně v poměru k tehdejším výplatám bylo výrazně víc, než dneska, to je pravda. Připojený monitor k noťasu předpokládá i klávesnici, protože jinak by musel mít stejně odklopený displej a mít ntb před sebou, a to už jsme zas u toho, že je podle mě lepší mít stolní PC.
Projektor Benq W1090
eviljack
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 3. 3. 2022 13:14

Pokud v desktopu odejde grafika:

1. pripad - JE to v zaruce: Vyndam defektni kartu, poslu ji na reklamaci. Plyne z toho, ze 30 dnu budu mit fungujici PC, pouze si nezahraju hry. Na serialy se podivam, seminarku do skoly si napisu, emaily pohodlne vyridim, video z dovolene sestriham, fotky upravim.

2. pripad: Vyhodim mrtvou kartu a koupim novou kartu (za par let pujde stejnou kartu koupit za par slupek v bazaru), nebo si PC necham na internet, fotky, praci s videem - na cokoliv krom her ten stroj zustane funkcni.

- - -

A ted totez, s jedinym rozdilem: koupil jsem (hloupe) NOTEBOOK (ktere jsou BTW poruchovejsi a ano, mame na to 25 let praxe, takze o tom neco malo mozna i vime):

1. odeslu na reklamaci notebook. Nasledujici cely mesic jsem bez pocitace.

2. Grafika je napevno pripajena v zakladni desce notebooku ... cely ten zgarb tudiz leti do popelnice a mne ceka dalsich 40k investice do noveho stroje.

A presne nad timhle se drtiva vetsina lidi VUBEC nezamysli. Nejaky upgrade pro mne neni az tolik argument, protoze drtiva vetsina pocitacu upgrade nikdy nezazila a nezazije. Ovsem moznost koupit za par susnu kartu, versus vyhodit cely notebook ... to uz argument muze byt.

V desktopu se da vymenit ledacos. V desktopu snadno vyresis i kdyby odesla treba sitovka, zvukovka, vetracek ... zdroj ... cokoliv. U notasu odejde napajeci elektronika? Radic na disky? -----> No ... jasne. BUM ... do kontejneru na odpad.

Ale kdo chce kam ...
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Mikka1 3. 3. 2022 13:46

Ale tak já proti klasické sestavě nic nemám, jen jí neumím koupit :-)
Mikka1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eviljack 3. 3. 2022 14:33

A o tom se tu bavíme, Kin nakoupí, poskládá, nainstaluje a doveze :)
Projektor Benq W1090
eviljack
Junior

Odeslat příspěvekod Mikka1 3. 3. 2022 14:41

Já vím. Nic proti Kinovi.
Ale potřebovala bych koupit nový hotový počítač, se vším všudy, z obchodu. Mám prostě takový dítě, chce oficiální zdroj.
Mikka1
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka