Modrá smrt při přepnutí XMP profilu - nově sestavené PC

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod unavix 11. 4. 2022 07:21

Tvl, já sem mamlas. :roll: Příručku k desce sem samozřejmě čet, protože sem nechtěl podělat zapojení. Šel sem stránku po stránce. U instalace pamětí sem si byl "jistej" a tak sem list otočil rychleji než ty předešlý :-[
Takže zpět na větev. Vše je v pořádku, budem dělat, jako že se tahle "chvilková indispozice mých dvou mozkových buněk nestala". :-D
Děkuji všem za rady a snahu pomoct. Nebýt upozornění @atti.hombre , tak sem po snídani začal PC demontovat.
unavix
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 4. 2022 08:08

Nj. Lidský faktor je nejčastější chyba.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod unavix 11. 4. 2022 09:29

Teď sem zjistil, že mám pár drobných potíží s windows, které sem včera neměl.
1 - nefungují výstřižky - aplikace se otevře, kliknu na nový výstřižek a nic se nestane.
2022-04-11_091513.jpg
2022-04-11_091513.jpg (14.9 ) Zobrazeno 1468 krát

2 - po klinutí pravým tlačítkem myši na prázdnou plochu se zobrazí menu
nabídka.jpg
nabídka.jpg (21.91 ) Zobrazeno 1464 krát

a v něm když kliknu na položku Nastavení obrazovky, tak na mě vypadne chybová hláška:
nastavení obrazovky.jpg
nastavení obrazovky.jpg (23.49 ) Zobrazeno 1466 krát

Stejně tak na mě vypadne chybová hláška když kliknu na Přizpůsobit:
přizpůsobit.jpg

Včera jel systém bez potíží, přes obě položky jsem dělal úpravy.
unavix
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 11. 4. 2022 09:58

Asi by nebylo od věci udělat novou čistou instalaci včetně Diskpart? viewtopic.php?f=1959&t=1249028
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod unavix 11. 4. 2022 10:14

Dělal sem čistou instalaci windows s formátování SSD. Navíc na NVMe je to první instalace systému. Před tím na něm nic nebylo. A do windows sem nijak nevrtal ani nic neupravoval. Jen včera v noci hardwarová gymnastika s pamětma viz výše.
Taď sem ještě zjistil, že nereaguje položka Hlavní panel a navigace ve Vzhled a přizpůsobení v Ovládacích panelech.
nefunkční nastavení vzhled.jpg

Ovšem ostatní položky jako Centrum usnadnění nebo Písma či Možnosti průzkumníka souborů fungují normálně.
S takovejma věcma sem se nikdy nesetkal.

Ještě k těm výstřižkům - když použiju klávesovou zkratku Windows + Shift + S tak výstřižky fungují. Můžu myší vybrat oblast a udělat výstřižek který se uloží do schránky.
unavix
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 11. 4. 2022 10:26

Začínat s Win po instalaci chybujícíma - no comment.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod unavix 11. 4. 2022 21:00

Vyřešeno. Přeinstalaci windows sem si střihnul hned 2x, protože:
po první přeinstalaci jsem aktivně nainstaloval ručně ovladače myši, ovladače k desce a aplikaci gopro webcam. A Windows opět vyhazovaly různý chyby. Z čehož sem usoudil, že je nakopává něco z toho co sem "statečně" instaloval.
Na podruhý už sem nainstaloval jen aktualizace windows a programy který chci používat + obnovil sem nastavení prohlížeče a dalších drobností z cloudu a zatím vše šlape jak má.
Z toho plyne poučení, že windows už je "skoro stejně chytrý" jako linux a stále mnohem chytřejší než já.
Shrnuto a podtrženo - tahle stavba mě zase naučila spousty nových dovedností, hlavně tu, že návody se čtou pořádně a stránky otáčejí pomalu.
Děkuji všem za rady, upozornění a nasměrování k vítězství člověka nad hmotou. Teď doufám budu mít zase na dekádu vystaráno.
unavix
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 4. 2022 21:46

To shrnutí je výstižné. :)
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Předchozí stránka