Ok.
Jde mi o to, že program Relux na stránkách úvádí minimum 1Gb pamět grafické karty a 4Gb pro optimální výkon. Byl bych rád kdyby výkon byl optimální.
Prostě hodně zjednodušeně

, když už by se to kupovalo, tak bych chtěl vědět jenom jestli pojede vpohodě tato sestava bez grafické karty.
Pak by jsme případně mohli dokoupit Grafickou kartu.
Jak už jsem zmínil občas je práce náročná na systémové požadavky. Těžko se to vysvětluje. AutoCAD podlě mě tolik náročný není, ale v Reluxu děláme občas výpočty osvětlení pro složité objekty. Pro představu architekt přesně nakreslí objekt pošle ti export 3D modelu toho objektu. Já to otevřu ve svým programu na návrh osvětlení a vložím tam světla. Program je schopný spočítat přesně jak moc bude daný prostor osvětlený podle toho kolik a jaký typ světel tam mám. Zároveň je schopný brát v potaz i jak moc světlo se odráží od stěn a další blbosti. Je to celkem přesný program. Modely jsou spíše jednoduché geometrické tvary, ale právě když ti pošle architekt export tak najednou tam těch jednoduchých objektů máš třeba 2000, aby to vytvořilo kus baráku. Tzn. že začne program počítat i s každou hranou, otvorem atd. V tu chvíli to začíná být náročné.
Důležitá věc: Program je spíše výpočetní (je to program určený pro "výpočet" osvětlení) než 3D modelovací, ale 3D modelaci se často nevyhneme z výše uvedených důvodů. Při výpočtu program nejvíc využívá procesor, ale netuším, jestli když počítám osvětlení prázdný místnosti 4x4 m a pak počítám osvětlení fasády velkého historického objektu, která je přesně vymodelovaná, je o grafice nebo o procesoru.
Ale říkám, je těžké určit jak moc náročně to je, protože naše kompy jsou dle mého názoru starý jebky.

Doufám, že tyto informace trochu pomůžou.
-- 22. 7. 2022 13:19 --KineCZek píše:Rozdily?
Temer dvojnasobny vykon procesoru (16 jader se 32 vlakny oproti 8 jadrum se 16 vlakny) a nekolikanasobny rozdil ve vykonu grafiky. U grafiky je ten rozdil ovsem velmi zavisly na pouzitem SW - nekde muze jit o nizsi desitky, ci dokonce jen o jednotky procent, zatimco jinde az o vysoke nasobky (tzn. navyseni o stovky procent).
Hlucnost je koncipovana u obou stroju na podobne, tzn. velice nizke urovni. Vedle 1oo% zatizeneho PC pujde bez problemu rozumet tichemu septani metr vzdalene osoby.
Nechci otravovat, ale šlo by něco tedy co by se dalo sestavit prostřednictvím eshopu? A poprosil bych max do 45 000 bez DPH (55 000 včetně DPH). Nebo klidně i nějakou střední cestu mezi dvěmi variantami. Líp se nám to bude ukecávat v práci.

. Pokud to nepůjde nevadí.
Jinak moc děkuji za všechny tipy a rady.
-- 22. 7. 2022 13:22 --KineCZek píše:Grafiku bych doporucil vyzkouset, resp. vyzkouset bez karty a domluvit napr. v Alze 60denni zapujcku. (Pri koupi karty zakliknes "moznost vraceni do 60dnu".)
Zkusis bez karty, pak kartu pridas a zkusis to s ni. Zjistis rozdil vykonu a sam si stanovis, zda by Ti stal za ty penize.
Proc takove reseni? Protoze narocnost Tvych projektu neznam a prici se mi vydavat se cestou "radsi tam tu kartu dam" a potencialne Tobe, resp. Vasi firme, vyhazovat penize z kapsy ven oknem. Podle mne je rozumnejsi napred si prinos vykonne karty vyzkouset a budto ji vratit a usetrit, nebo si ji ponechat, ale uz s vedomim, ze 1oo% byla potrebna.
-
Jeste k tem SSDckum ... 0.5TB verze maji oproti plnohodnotnym 1TB verzim stejneho modelu vzdy celkem vyrazne nizsi rychlosti a zaroven i kratsi zivotnost, pricemz financne cena/kapacita vychazeji rovnez o dost hur. I proto jsem puvodne volil plnohodnotny 1TB model.
-- 22 črc 2022 12:36 --Ta vykonnejsi a drazsi varianta by mohla vypadat treba takto:
60.310,- KcPOZNAMKA: Vzhledem k chybe ve funkci kosiku na eshopu TSB doporucuji odkaz otevrit v anonymnim okne prohlizece. Eshop uz o chybe vi, na oprave se pry jiz pracuje. Diky za pochopeni.POZOR: Zde uz je RTX3060, nebo jina dedikovana graficka karta absolutni nutnosti, nebot vybrany (mj. temer 2x vykonnejsi)procesor zadnou integrovanou neobsahuje. Tzn. bez graficke karty sestava nebude schopna funkce.
POZOR: V navrhu sestavy je pocitano s upravou chlazeni graficke karty. Tuto upravu Vam eshop neprovede. V pripade zajmu umim zajistit dodani na klic, uvedena cena je vsak pouze cenou za komponenty. Tzn. nezahrnuje cenu montaze a dopravy.
Tato vypadá už dobře, ale je to docela dost. Šéfové nám sice neřekli budget, ale víš jak to chodí

.
Kdyby jsme do tohodle šli tak by to chtělo aby se sestava dala právě složit už přes e-shop.
-- 22. 7. 2022 13:58 --Milanr1 píše:V minulém příspěvku jsi uvedl:
Illidian píše:SSD disk 512Gb
512 Gb = 64 GB.
V nově navržené hw sestavě je aktuálně nejvýkonnější APU současnosti. Ideální pro GWKS.
Podstatně výkonnějsí než původní
Illidian píše:Nvidia Quadro P620
Důležitá informace:
Illidian píše:Většinu věcí máme na Externím uložišti
Předpokládám připojení pomocí UTP přes switch do NAS?
Mrkni se na parametry switche a NASu, jestli už neumí místo klasického 1 Gbps moderní 2,5|5|10 Gbps nebo jestli to ajťáci neplánují v nejbližší době.
Pak by bylo smysluplné osadit MB s integrovaným NIC 2,5 Gbps.
Většina kvalitních profi MB je osazená NIC s tímto moderním standardem.
Přímé ukládání velkých projektů z AutoCAdu do NASu by mohlo být úzkým hrdlem.
Pardon. Kapacita SSD je 512GB.
Na připojení se zeptám ještě ajťáka.