od KineCZek 15. 2. 2023 17:19
Zastancem zadneho vyrobce jsem nikdy nebyl a nebudu. Desky, procesory, grafiky ... u vsech jsem vystridal za tech asi patnact let, nebo jak dlouho tady funguju, uz vsechny hlavni vyrobce. Jednou si stezujete, ze protezuji Phenomy, pak zase Core iX, jednou to byly Radeony, pak Geforce ... desky od MSi, jednou ASRock nebo Asus. Ne, tohle neni o znacce. Tohle je o vybave, napajeci kaskade, o chlazeni a v neposledni rade i o cene za to vsechno. Jasne, treba takova X670E Godlike je vyborna deska, le kolik lidi by si ji koupilo, i kdybych jim ji doporucil? Krom toho u kazde generace "to" ma dobre, resp. lepe zvladnute jiny vyrobce. Ze bych kdy doporucil treba RTX2000 od Gigabyte, nebo GTX1000 od Gigabyte, nebo treba desku LGA1150 od Gigabyte, mi neni znamo. Nebyly totiz prilis dobre.
K tematu: 5700X je naprosto dostacujici procesor, navic krom fajn vykonu ma i vybornou cenovku. Jak uz psali kolegove, v hernim vykonu s nim chybu neudelas ... a pokud chces priplacet, priplat si za 4070Ti. Dluzno ovsem podotknout, ke Tvemu FHD je 4070Ti naprosto zbytecna.
-
Cekat se vyplat minimalne do duchodu. Pokud jeste udrzis myš a moč, budes mit more casu na hry. Jen ty reflexy uz zase asi nebudou nic moc. Kazdopadne od roku 1995, kdy jsem se zacal HW aktivne venovat, se vyplatilo pockat minimalne do ted. Vzdyt dneska maji i hodinky na moji ruce procesor asi stonasobne vykonnejssi, nez tehdejsi highendove Pentium 133MHz. A co teprve za dalsich 28let?! To uz budeme v tom duchodu mozna spolecne...
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)
| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |