Classic, 21.000Kč, Hry

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Kuba Gaming 6. 4. 2023 13:32

Zdravím, rád bych poprosil o zkontrolování komponent do nového PC.

Finanční limit
+- 21.000 Kč bez GPU a dalšího příslušenství

Využití
70% hry, 25% browser, nenáročná kancelářská práce, 5% nahrávání a střih videa (OBS + DaVinci Resolve)

Hlučnost
Classic

Ostatní
Později si dokoupím monitor AOC C24G2AE

OS
Nepotřebuji (Nainstaluji Linux Mint Cinnamon)

Sestavení
Sestavím si sám, případně bych si od Vás nechal sestavit

Taktování
Ne

Komponenty
https://www.czc.cz/00lhvkm164gmdar1rsggau3ndb/seznam

Co jsem zkoumal a bádal, tak by to měla být docela vyvážená sestava. V PC chci i integrovanou grafiku, protože vždy není potřeba výkonu RTX 3060 Ti, na spotřebě to asi bude taky pěkně znát :-) . HDD mám v plánu použít na zálohy, SSD na systém a home. V budoucnu bych byl rád, kdyby utáhl nějaké to 2K hraní při hratelné grafice. Preferuji Nvidii a Intel. Rád bych poprosil o doporučení jiného zdroje, výše uvedený se zdá být dlouhodobě nedostupný.

Předem děkuji za posouzení a jakékoliv rady.
Kuba
Kuba Gaming
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bandolier.wz 6. 4. 2023 17:04

tu 3060 už máš?
:hmm: CW DAC 1 NG basic + BVaudio A300SE + VMA-II S :hmm:
bandolier.wz
Junior

Odeslat příspěvekod Kuba Gaming 6. 4. 2023 19:38

Nemám, grafiku budu dokupovat až později
Kuba Gaming
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 7. 4. 2023 08:46

Desktop PC neumi prepinani grafik (Optimus), jako to maji notebooky. Tzn. grafika ve slotu bud JE, nebo "NEje" ... a dle toho bud energii konzumuje, nebo nekonzumuje. Vypnutim iGPU muzes usetrit 2W, aleto vetsina desek udela automaticky.

Zkratka, aby napr. 3060Ti byla vypnuta s nulovou spotrebou, bdes ji muset pokazde z PC fyzicky *****.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Kuba Gaming 7. 4. 2023 13:27

Děkuji za poučení, nevěděl jsem, že Optimus není pro desktopy. Každopádně tak jako tak potřebuji iGPU, na dedikovanou aktuálně není rozpočet. Až budu vybírat dedikovanou kartu, určitě se zase přijdu poradit :-)
Kuba Gaming
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bandolier.wz 7. 4. 2023 14:28

základní pc potrebujes uz ted? nevydrzis az budes mit rozpocet i na grafiku?
:hmm: CW DAC 1 NG basic + BVaudio A300SE + VMA-II S :hmm:
bandolier.wz
Junior

Odeslat příspěvekod Kuba Gaming 7. 4. 2023 14:40

Základní PC jsem chtěl kupovat už teď, absence grafiky mi zatím nebude vadit. Ta iGPU má oproti mé současné o dost více výkonu. Aktuální PC už je na hraně svých možností pro moje potřeby. (i5 4470, Intel HD 4600, 16GB RAM DDR3)
Kuba Gaming
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Arnee1990 7. 4. 2023 14:45

Hele nevím jestli je to odpověď co hledáš ale nebylo by lepší za nějakých 18 až 20 tisíc koupit bazarovej deskop s nějakou RTX 2080?
Arnee1990
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 7. 4. 2023 15:38

Mel bych kdyztak 2070 s Accelerem Xtreme.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Arnee1990 7. 4. 2023 16:15

Já mimochodem prodávám starou sestavu, i5 9600k, 32gb ram hyperx ddr4, rtx 2080 msi oc 8gb, chladič tam je scythe ninja 5000 , disk jedna m2 s 250gb a na ni win10. Zdroj 750W. Deska Tomahawk od msi z390 a case fractal desing. Kdyby jsi měl zájem napiš sz. Určitě by jsme se domluvili. Cenově někde+-18…? Není problém sestavu odzkoušet, popřípadě se doptej na co chceš.
Arnee1990
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kuba Gaming 7. 4. 2023 16:21

Hele moc díky, ale chtěl jsem nový PC. O repasovaném jsem neuvažoval, nasadili jste mi brouka do hlavy. Zatím jsem se díval na Gigacomp, můžete kdyžtak doporučit nějaký další eshop? (Jde mi hlavně o vaší zkušenost s obchodem, ne co řekně Google)
Kuba Gaming
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Arnee1990 7. 4. 2023 16:57

Hele na rovinu já vždy jednám s czc. Za mě skvělej přístup, co tam mají ty prověřené geeky tak určitě taky ti nenapali nejdražší sestavy a podobně.
Arnee1990
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 8. 4. 2023 08:54

S tím bych byl opatrný, protože co ty "geekové" občas vyplodí za hovadiny je až k blití...
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Kuba Gaming 9. 4. 2023 09:53

Tak jsem hledal a našel jsem na Gigacompu tento PC. Chtěl bych se vás tedy zeptat, zda se jedná o dobrou koupi.
https://www.gigacomputer.cz/zbozi/13749 ... 011ur.html
Podle parametrů to splňuje všechny mé požadavky, které jsem měl v sestavě na CZC, jen úložiště bude potřeba upgradovat
Kuba Gaming
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod octr 9. 4. 2023 11:05

Já mám tedy ze svého PC i po 10 letech větší radost, když jsem si ho postavil celé sám. :pozor
octr
osobne

Další stránka