Pracovní PC - Intel/AMD

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Python.p 10. 4. 2023 05:13

Tolik kolik potřebuješ, co to je za otázku?!
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Radebe03 10. 4. 2023 07:15

Děkuji ti za adekvátní odpověď, takové jako jsi ty je tady super mít, dokážou akorát prudit a poukazovat na nedostatky jiných, jen poradit nedokážou... Ale jo tvoje inteligence ti asi více nedovolí :tleskani
Radebe03
Junior

Odeslat příspěvekod atti.hombre 10. 4. 2023 07:32

:/ Ale no! Nik nemôže vedieť, koľko je konkrétne pre tvoje potreby správne číslo. Ale keď sa použije hlava ... Ak to postavíš na APU CPU tak RAMky treba viac- lebo pamäť priradíš i pre grafické jadro v CPU. 16GB by bolo dosť, keby nie APU ... takže 32GB 3600MHz ... sú teraz i 24GB moduly, ale tie zatial nie sú podporované na AMD- teda čítal som dačo také ... Netreba byť hneď vzťahovačný, ale treba použiť hlavu.
Ryzen7 5700G, B550 A, 32GB 3600MHz G Skill, Sam.970 Pro ,DT01ACA200 , RM 650x ...
Pentax K-3II Silver Edition
https://eu.zonerama.com/attihombre/245758
atti.hombre
Junior

Odeslat příspěvekod eviljack 10. 4. 2023 10:31

Tady jsem naházel něco do košíku na alze, jinde to asi najdeš i o něco levněji. Deska je buď nová, nebo je tam i rozbalená, rozdíl je pár stovek, to je na Tobě. Kdyby přišla se starší verzí BIOSu, tak ho umí updatovat z USB bez vloženého CPU, takže pohoda.

Paměti 2*16, kdybys chtěl do budoucna rozšiřovat, dle stránek Asusu kompatibilní s deskou. Rychlejší už stojí zase víc.

Disk jsem tam dal rovnou tera, případně můžeš vzít ten menší a zase je pár stovek dole. Chladič jsem vzal Arctic Duo, mám ho doma a paráda (je to teda macek, případně můžeš zůstat u toho původního Wrathu, ale vzal bych tenhle, nebo něco podobného).

Nepíšeš, jestli potřebuješ i zdroj a skříň, nebo to budeš dávat do stávající. Skříň závisí na tom, co se Ti líbí, ale myslím, že do těch cca 2k je to celkem jedno, co vezmeš. Zdroj má dostatečnou rezervu, kdybys chtěl v budoucnu přidat grafickou kartu.

Cenově 16.844,- sakumprásk, počítám, že někdo zkritizuje výběr disku, nebo zdroje, tak uvidíš 8-) O:-)
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 10. 4. 2023 18:02

Radebe03 píše:Děkuji ti za adekvátní odpověď, takové jako jsi ty je tady super mít, dokážou akorát prudit a poukazovat na nedostatky jiných, jen poradit nedokážou... Ale jo tvoje inteligence ti asi více nedovolí :tleskani

To máš pravdu, IQ mám jen 144. Možná kdybych měl přes 160 tak bych byl schopný se ti nabourat do hlavy a zjisti tvoje "workflow" abych přesně věděl v čem a co děláš a kolik RAM je ti potřeba... 8-)

Ale protože se cítíš dotčen, zkusím to jinak. Můžeš mi prosím poradit jaké auto na práci si mám koupit? Doufám, že nebudeš prudit a poukazovat na nedostatky.

Víš co kup si 4GB RAM, to ti bude stačit! Mě to na notesu stačí boooohatě. Takže to musí stačit i tobě na práci přeci ne? A nebo ještě méně, protože 64KiB paměti dostalo lidi na měsíc. :)

OpenSuse + VNC.

A nebo pro jistotu si kup 128GB 6000MHz pamětí, ať máš jistotu, že ti to bude stačit. Víc už tam stejně nedáš, tak to budeš mít na max a pohodex. Mír s tebou.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Radebe03 10. 4. 2023 22:46

Tak to je super že aspoň víš, jaké máš IQ a můžeš se s ním tady chlubit :tleskani

Určitě máš o počítačích velké znalosti oproti mě a proto ti přijdou mé otázky absurdní, ale tak na ně prosím nereaguj. Myslím si že toto fórum je o radách, konzultacích,.... a jsou tu lidé, co se rádi podělí, nebo aspoň mají snahu poradit a já a spoustu dalších jsme jim za to moc vděčni.
Naposledy upravil Radebe03 dne 10. 4. 2023 22:55, celkově upraveno 1
Radebe03
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 10. 4. 2023 22:51

Ty jsi to vytáhl, tak jsem ti slušně odpověděl.

Ano rád poradím, ale stejně jako ty jsi mi neporadil jaké auto si mám koupit na práci, tak já nevím kolik ti bude stačit RAM, může to být 8GB, ale taky 64GB může být málo...

PS: Předchozí příspěvek se necituje... >:-(

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Radebe03 10. 4. 2023 23:06

Ano souhlasím a dokážu uznat chybu (i citaci jsem smazal), ale bohužel nevím jak ti mám upřesnit kolik potřebuji paměti, když nevím kolik jí mou prací, kterou jsem popisoval spotřebuji. Teď funguji na Dell OptiPlex s i5 7500, 8GB RAM SSD 512GB a není to až tak špatné
Radebe03
Junior

Odeslat příspěvekod bandolier.wz 10. 4. 2023 23:15

pokud ti nestačí tato
viewtopic.php?f=932&t=1329798
tak např
https://www.czc.cz/61vjo1afeqi8h8mgretva0lsqa/seznam
https://www.czc.cz/f9rsogshl8je79j3jkrognnpe8/seznam
pokud budeš stavět sám, můžeš nakombinovat eshopy: alza,bohemka,czc,mironet,softcom
kde bude zrovna lepší výběr
:hmm: CW DAC 1 NG basic + BVaudio A300SE + VMA-II S :hmm:
bandolier.wz
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 11. 4. 2023 04:48

Konečně se někam dostáváme, tak se podívej na kolik je obsazená RAM. Pokud není plná, tak vem 16GB a hotovo. 8GB se dneska nevyplatí a víc ti netřeba... (nejspíš)

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Python.p 11. 4. 2023 11:02

Ta reklama je hodně nenápadná...
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod eviljack 11. 4. 2023 11:18

Máte štěstí, že jdu zrovna kolem... :D
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
eviljack
Junior

Odeslat příspěvekod Radebe03 11. 4. 2023 19:41

Děkuji všem za rady a nakonec jsem se dostal k této sestavě: https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm ... 2676867794
Radebe03
Junior

Odeslat příspěvekod eviljack 11. 4. 2023 19:52

Parada, tak objednat, poskladat, a trada, zdroj teda mas, jo?
Projektor Benq W1090
eviljack
Junior

Odeslat příspěvekod Radebe03 11. 4. 2023 21:42

Jj mám tu zdroj Seasonic S12III-650
Radebe03
Junior

Předchozí stránka