Herní PC do 35 000.

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Matěj__ 10. 4. 2023 18:28

Zdravím,

Kupuju si nový herní PC, který mi bude sloužit dalších nejméně 5 let, nedávno jsem našel už vybrané komponenty do PC přesně do mého cenového limitu, tak potřebuji vědet váš názor, co vyměnit apod.

Skřín: Endorfy Regnum 400 ARGB
Procesor: AMD Ryzen 5 7600
Základní deska: GIGABYTE B650 GAMING X AX AM5
Chladič: Endorfy Fera 5
Pamět: Kingston 32GB KIT DDR5
Grafika: Radeon RX 6800 16G nebo RTX 3070 EAGLE 8G? Obě stojí podobně okolo 13 tisíc. Popřípadě úplně něco jiného?
Zdroj: Be quiet! PURE POWER 12 M 750W
SSD: Apacer AS2Apacer AS2280P4 280P4

Celková cena je 34 504Kč

- Dává to smysl za tuhle cenu?
- Je lepší počkat a koupit novou generaci grafik? Třeba 4070, jestli by se teda vlezla do rozpočtu? A klesnou poté ceny těch starých grafik, které mám v seznamu?
- Hraju ve FHD, takže bych neměl mít problém s nejnovějšíma hrama v 60+ FPS na max.

Děkuji všem za odpovědi.
Matěj__
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 10. 4. 2023 20:02

Pro fullHD je to az desivy overkill, ale beru to tak, ze monitor zkratka casem vymenis.

Kazdopadne tri roky starou grafiku bych za plne penize nekupoval, ne kdyz do cca dvou mesicu bude 4070, 4060Ti a 4060.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Python.p 10. 4. 2023 20:40

Za 13k ti dovezu až před barák svou 3080 EVGA XC3 po kompletním wellnes a pošlu ti profil na UV... :D

Jinak viz Kin.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!