Dobrý den,
POŽADAVEK NEHLUČNOSTI: LN
ÚČEL POŘÍZENÍ SESTAVY: Učitelská a kancelářská práce v různých textových a tabulkových editorech za souběžného sledování videí a IPTV. Prohlížení webu. Počítač nebude nikdy využíván k hraní her či úpravě fotografií či videí. Uživatelka si zakládá na tom, aby se nemusela každých pár let učit novému ovládání, takže je vhodné, cituji, aby stroj měl potenciál vydržet alespoň deset let, když už se budu muset přeučovat z Windows 8.1 na Windows 11. Zkusme se tedy tomuto požadavku nějak přiblížit.
FINANČNÍ LIMIT: Uživatelem není stanoven, ale já bych byl rád za limit 25.000,-Kč na počítač (přesvědčte mě a navýším ho) a 10.000,-Kč na monitor (více níže). Nestavme dělo na vrabce, pokud to není nutné.
OPERAČNÍ SYSTÉM: Win11, dodám sám, nepočítat do ceny sestavy
SESTAVÍTE SI PC SAMI?: Ano
BUDETE TAKTOVAT?: Pokud to nebude nutné, tak se tomu rád vyhnu, jinak jsem schopen.
MONITOR + JEHO ROZLIŠENÍ: Uživatelka má aktuálně nějaký 23" FullHD monitor, ze kterého mne po deseti minutách bolí oči (a to nejsem nijak vybíravý a denně koukám klidně do deseti různých monitorů a "monitorů"), takže je nutné ho vyměnit. Bohužel v monitorech se absolutně nevyznám, takže tady potřebuji poradit asi nejvíce. Vzhledem k uživatelčinu používání dvou oken vedle sebe bych to viděl na nějaký 27"? Sám bych možná bral širokoúhlý, ale nevím, zda by to nebyl pro uživatelku už veliký šok. Do monitoru uživatelka kouká 4+ hodin denně. Integrované repro by bylo fajn. Nastavení výšky a naklonění monitoru je nutností (pokud to nepůjde jinak, budu řešit samostatným ramenem na vesa). Cenový limit na monitor jsem ochoten zvětšit (řekněme max. o polovinu), pokud to bude mít výrazný vliv na komfort/životnost/zdraví.
KUPUJETE I PERIFERIE, NEBO JEN HOLOU SKŘÍŇ?: Tady řešme jen počítač a monitor.