Monitor řešíme tady viewtopic.php?f=955&t=1332845&st=0&sk=t&sd=a .
Současný stroj je na desce GA-P35-DS3L rev.2 https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA ... -rev-20#ov
Paměti 4x2GB 1066Mhz,
GTX 750 Ti
Zdroj Bestec 300W, ATX 12Z.
SSD Crucial 250GB
CPU 4x3GHz Core™ 2 Extreme QX9650
Hraji sem tam hry. Většinou starší tituly(Operace Flashpoint, Arma, Empire Earth, Mafie). Novější mě moc nebavilo zkoušet rozjet, protože slabší PC.... Taky hraji flashové OL hry(nejčastěji 3.sv.válka:Confict of nations). U této hry mám PC už dost zasekané. Trvá, než se něco načte. A když hraji 2 tyto hry současně, tak se mi zahltí RAM(8GB+2GB virtuální) a PC se sekne. Když hraji tuto hru na současných(NB jsou různé, ale oba jsou ještě v záruce) NB s 16GB pamětmi DDR4, GTX1080, tak hra je v pohodě. Ale taky se u hry NB zafuní.
Dále sedím hodně na netu(hledám různé zboží, pročítám zprávy), dělám s běžnými dokumenty, upravuji fotky a střihám své rodinné video(FHD 50p) s datovým tokem 50MB/s. Další činnost na PC je nenáročná...
Nová deska by měla mít otevřený BIOS
Měla by mít solid kondíky.
DDR5
4 sloty RAM
Možnost PCi-E slot (mám starou zachytávací kartu na analog video).
Hodně SATA - mám hodně HDD se SATA.
Když bude mít ještě ATA konektor, nebude vadit(Není to ale podmínka. Tady se dá využít redukce).
Hodně USB a část z nich USB3. Připojuji k PC často hodně věcí a každý má svou koncovku.
Paměti DDR5 - zatím budou stačit 16GB. Rychlost 6400MHz.
GPU: Monitor QHD bude mít frekvenci 160-240Hz, 1ms, a ještě nevím, jestli i 10bit(ve výběru monitorů mám zatím jen 8bit). GPU by měla zvládnout využít tento monitor na plno. Nemusím hrát novinky na největších detailech. V zásadě ale vůbec nevím, jaké hry se na jakém stroji hrají. V budoucnu si podle potřeby GPU vyměním.
CPU: něco, co se bude hodit k výše uvedenému. V budoucnu klidně CPU vyměním za max.co deska podporuje.
Chlazení: tiché

děkuji za návrhy