Rozpočet bych vůbec neřešil, jde mi vážně jen o posouzení daných komponent. Grafiku chci nVidii už jen kvůli tomu, že nVidie jedu už někdy od Geforce 256
AMD jsem měl tuším jednou nebo dvakrát a vždy to byl omyl. Stejně tak Intel. Nejsem žádný fanda ničeho, ale prostě Intel + nV je pro mě jasná kombinace. Grafiku jsem nepsal, ale ano, tam chci 4070 (hraju Fhd 360hz), konkrétně nejspíš 4070 VENTUS 3X.
ad zvukovka - buď externí nebo pojedu na integrované, nechce se mi už prcat s ovladačema externí zvukovky, sluchátka Sennheiser Game One (aka Senny HD550 s mikrofonem tuším)
ad disk - ten jsem hodil jen tak doplacu náhodně, musím se na ně pořádně podívat, co teď je, Kingstone nějak obecně nemusím už před dobou, kdy podváděli. Na tabulkové hodnoty mě moc neužije, navíc bude topit, spíš něco takového ADATA XPG GAMMIX S50 ..ale to uvidím. Každopádně 2x 1tb, už se taky nechci drbat s nějakým dělením disků, když se dají koupit za takové peníze dnes..
PS: paměti tam jebnu 2x16 DDR5 rovnou.. při těch cenách .. ještě musím pohledat, jestli při těch frekvencích jít do 1.2 nebo 1.35V
Jo a zdroj.. kolik celá sestava v zátěži může žrát? Grafika nejvíc 200W, procák cca 150? I kdyby celé 400, což silně pochybuju.. tak pořád je tam obrovská rezerva, neměla by náhodou být hodnota v zátěži na 60ti procentech cca výkonu zdroje?
Nevím jak je to pak s účinností, když nějaký blázen dá nesmyslně 800W zdroj a pak mu to v idle žere 40W ..
Více není lépe, nebo se pletu ?