Výběr komponent

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ja-cz 23. 10. 2023 12:36

Lidi zde doporucuji vyzsi wattaze ze tri duvodu
1) vykonove spicky grafik (u 40xx je lepe nez u 30xx)
2) chlazeni zdroje je dimenzovane na jeho maximalni vykon, a pokud zdroj jede jen na pul plynu, tak se chlazeni tolik nenadre. Ve vysledku tedy bude zdroj tizsi. Nizsi teploty prospeji rovnez zivotnosti
3) potencialni upgrade GPU o nezname spotrebe

650W bude pro 7800X3D a 4070 dostacujici, ale s tim upgradem uz to muze byt horsi. Je otazkou zdali priplacet za Platinum zdroj, kdyz ta ucinnost bude lepsi jen minimalne. Za stejne penize je GX-850...

Gainward Phoenix, docela low end, nevim jak na tom bude chlazeni. Nastesti 4070 moc netopi. Tu 4070 ale nakrmis v klidu i soucasnym PC...
ja-cz
Junior

Odeslat příspěvekod NevimAVM 23. 10. 2023 15:33

ad zdroj) chápu, já to mám ale tak, že pokud bych časem upgradoval, tak nechci, aby žralo pc víc, než současné, vývoj je u mě víc výkonu při stejné nebo menší spotřebě, už tak jsou to hrozné watty, když to jede, takže do budoucna i když tam bude ta 650W, nová grafika nebude žrát víc, než současná a díky tomu, že ten Ryzen žere opravdu málo, tak celá sestava nevezme ani 300W... a ten zdroj je nadimenzovaný až až co jsem četl recenze a 10 let záruka. Vždycky jsem měl Seasonic gold a výš a nikdy mě nezklamal. Teď píšu z PC, kde mám G550 už skoro 10 let a furt jede jak nic...

Ten Phoenix GS se vážně bere jako low end? Co jsem se díval na testy 4070ti verze s tímto chladičem, tak to naopak mělo skvělé výsledky.
NevimAVM
Junior

Předchozí stránka