Herné PC ~50000 Kč (2000€)

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod KineCZek 22. 1. 2024 17:30

-k je hloupost, prachy oknem.

760 Elite a 14500 + i35 + 64/3600 a mas klidoris na dalsich >5let.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod polda 23. 1. 2024 07:59

Dik
polda
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 23. 1. 2024 16:58

Za nic. ;)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod gnigl 24. 1. 2024 15:27

Na SR nacenili Gigabyte 4070Ti SUPER grafiky.
https://www.alza.sk/nakupni-seznamy.htm ... B70637C617
Nemali byť cenovo rovnako ako 4070Ti, či to si Alza dáva také vysoké marže?

Oplatí sa dať na GAMING OC priplatiť tých 80 eur? (~2000 CZK)
Nejak sa mi nechce dávať 1000 eur za grafiku. Alebo mám rozmýšľať aj o iných modeloch? (nie že by tam tie ceny boli lepšie)
gnigl
Junior

Odeslat příspěvekod ja-cz 24. 1. 2024 16:25

Pokud chceme ticho, tak Gaming je zaklad. Lepe vsak Aorus. Cena odpovida vykonu - mezi 4070Ti a 4080. Navic uz ma 16GB, za me cajk. Rekl bych ze naceneno v podstate dobre. Kdyby vysla pul roku drive, tak ji asi sam koupim namisto 4080.
ja-cz
Junior

Odeslat příspěvekod gnigl 25. 1. 2024 21:51

KineCZek: Všimol som si, že v iných vláknach odporúčas ASUS TUF grafiku, má to nejaké opodstatnenie?

Ešte jedna trochu primitívna otázka:
Líši sa Fractal Design Meshify 2 White TG Clear oproti Solid Black v niečom inom ako v skle a farbe? Vlastnosti?

Dík
gnigl
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 1. 2024 22:02

S vs TiS ;)

Žádný jiný rozdíl, než barva a sklo.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod gnigl 30. 1. 2024 09:21

KineCZek píše:S vs TiS ;)

Práveže aj pri "Ti Super" sa objavuje ASUS TUF.
Je lepšie zobrať MB a grafiku rovnakej značky, alebo to je úplne irelevantné? Tak isto som si všimol, že takmer vo všetkých podobných zostavách figuruje 850W zdroj, mne tvrdíš, že 750W stačí (čo samozrejme nespochybňujem). Ide mi skôr o to, že ak za pár rokov vymením grafiku, či to stále bude stačiť.
gnigl
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 30. 1. 2024 10:19

Tak do háje borového. 4070 bezti jsem doporučil duál, 4070 sti jsem doporučil tuf. Toho si snad všimne i průměrně inteligentní optice, resp alespoň jsem v to doufal. Očividně marně - je tedy namístě se omluvit, že jsem čtenáře podezíral z inteligence? 8-P

Druhá věc je, několik je cena 4070 TiS TuF za 24k reálná. Ale to už by bylo na zcela jinou diskuzi. Dokud to jde, může objednat, zaplatit a doufat.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod gnigl 30. 1. 2024 10:48

"Omluva" nie je na mieste. Asi sme sa naozaj nepochopili.

Ja hovorím iba o "4070Ti Super" grafikách a tam naozaj v iných vláknach pridávaš do zostáv ASUS TUF (napr. tu: viewtopic.php?f=932&t=1336268), mne bola v tomto vlákne odporúčaná Aorus, resp. Gigabyte Gaming.

Moja jednoduchá otázka je ktorú 4070Ti Super grafiku teda zobrať ASUS vs Gigabyte, ak je v o takomto čase vôbec možné objektívne odpovedať.
gnigl
Junior

Odeslat příspěvekod KafeSK 31. 1. 2024 13:24

Dobrý deň,
s takýmto rozpočtom mi firma navrhla nasledovnú zostavu:
https://pcpartpicker.com/list/XqrsPF
Na alza.cz vychádza na 49 600 CZK. Monitor navrhli Dell S2722DGM.
Myslíte, že ten zdroj bude stačiť a nedať tam radšej nejaký značkový (Corsair, EVGA, Seasonic...)?
KafeSK
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 31. 1. 2024 13:38

gnigl píše:Moja jednoduchá otázka je ktorú 4070Ti Super grafiku teda zobrať ASUS vs Gigabyte, ak je v o takomto čase vôbec možné objektívne odpovedať.

Za mne 101% ASUS TUF.

KafeSK píše:Dobrý deň,
s takýmto rozpočtom mi firma navrhla nasledovnú zostavu:
https://pcpartpicker.com/list/XqrsPF
Na alza.cz vychádza na 49 600 CZK. Monitor navrhli Dell S2722DGM.
Myslíte, že ten zdroj bude stačiť a nedať tam radšej nejaký značkový (Corsair, EVGA, Seasonic...)?

Kvalitnejsi, vybavenejsi, po vsech strankach vykonnejsi alternativa:

54.920,- Kc

POZNAMKA: Vzhledem k chybe ve funkci kosiku na eshopu TSB doporucuji odkaz otevrit v anonymnim okne prohlizece a toto okno pred otevrenim pripadneho dalsiho odkazu zavrit, aby nedoslo k pomichani komponent z vicero odkazu do jednoho kosiku. Eshop uz o teto chybe vi a na oprave se pry jiz pracuje. Diky za pochopeni.

V sestave je 1x 1TB NVME gen4 disk pro OS a programy + 1x 2TB gen3 NVME pro hry a data. Existuje tudiz prostor k usetreni, pokud bychom pristoupili na koncepci pouze s 1ks disku, i se vsemi nevyhodami, jez z takoveho usporadani vyplyvaji.

S 1x 2TB gen4 NVME:

53.632,- Kc

POZNAMKA: Vzhledem k chybe ve funkci kosiku na eshopu TSB doporucuji odkaz otevrit v anonymnim okne prohlizece a toto okno pred otevrenim pripadneho dalsiho odkazu zavrit, aby nedoslo k pomichani komponent z vicero odkazu do jednoho kosiku. Eshop uz o teto chybe vi a na oprave se pry jiz pracuje. Diky za pochopeni.

16GB 4070Ti
7800X3D - nejvykonnejsi herni CPU dneska
32/6000
Semi LowNoise chlazeni
... a hlavne kvalitni a dobre vetrana skrin s prachovymi filtry. Kdyz srovnas 12kg plechu u Fractalu s "masou" Endorfy, rozdil je videt uz z tabulky. A co teprve realita.

BTW doplatek na kompletni LowNoise je v dilech cca 500,- Kc. I to muze byt pro nekoho rozhodujici. Je vsak treba take dodat, ze k dosazeni LowNoise urovne hlucnosti je nutne odborne odladeni, plus uprava chlazeni graficke karty. Tuto upravu pak mohu provest bez vlivu na zaruku.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod gnigl 6. 2. 2024 15:31

Chcem sa poďakovať za pomoc s odporúčaniami. Prakticky som dal na KineCZkovu zostavu. (Až teraz som si všimol že bola odporučená skôr ASUS grafika, ale tá nebola na sklade a nepredpokladám, že tam budú nejaké dramatické rozdiely) Síce s prekročeným budgetom, ale nakoniec teda takto:
https://www.alza.sk/nakupni-seznamy.htm ... 871627A629

Ešte mi chýbajú Case ventilátory, na ktoré sa mi už nechcelo čakať, keďže neboli dostupné, dokúpim čoskoro.
Oceňujem hlavne, že som nemusel riešiť kompatibilitu, či sa všetko zmestí, či budem mať všetký káble čo potrebujem atď.

PC je poskladané, nabehlo na prvý krát bez problémov. Ešte budem riešiť tie vetráky a upratovanie káblov.

Obrázek Obrázek

Zopár postrehov:
- Neviem, či táto info niekomu na niečo bude, ale MB revíziu mám 1.3
- Skrinka je fakt super, vôbec som netušil, že tam je ten hub na ventilároty :oops:
- Veľmi chválim Anti-sag kit ku grafike a spôsob uchytenia, aj keď som musel použiť iné šróbiky ako písali v návode (boli tam po dva druhy, tak zrejme presne pre takýto prípad)

Zopár otázok:
- Ako a kam presne umiestniť 6 vetrákov? 2 - dopredu, 1 - dolu, 2 - hore, 1 - dozadu?
- Aký mód na PSU zvoliť a ako ho otočiť. Momentálne mám normal mode a vetrák ide dole.
- Kvôli airflow, odstrániť krytku označenú na obrázku červenou?
- Je problém, že k CPU mám zapojený len 8 -Pin? (4-Pin kábel ani nemám)
- CPU fan zapojiť do HUBu alebo samostatne do dosky, a do HUBu iba case fany?
- Vadí keď mi teplovodivá pasta trochu vyšla spopod ventilátora? (fakt iba trochu)
- Teploty CPU mám v idle okolo 45, pri hraní takých 65, pri teste záťaži bolo najviac 85 stupňov. Je to OK? Zlepší sa to keď zlepším airflow?
(áno čo sa týka airflowu, veľa vedomostí ešte nemám)

vďaka ešte raz
gnigl
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 6. 2. 2024 17:25

3x front in
1x zadek 2x strop out

PSU fanem dolu. Semipasiv muzes / nemusis, je mu to jedno / je to na Tobe.

Ano

Neni

Samostatne (osobne hub nepouzivam vubec)

Zalezi, kolik je "trocha". Prilis mnoho je na skodu. Ale vice vadi nedostatek.

<95°C je u dnesniho HW skvela teplota (bez p*dele)

Rado se stalo.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Předchozí stránka