Dobré dopoledne,
po pořízení nové sestavy daruji svoji starou sestavu svému mladšímu bratrovi a chtěl bych ji předtím rozumně vylepšit. Rodiče mu chtěli koupit notebook v hodnotě 25.000,-, myslím si ale, že moje staré PC mu po upgradu poslouží lépe. Uvítal bych Váš názor a popř. návrhy, jak k upgradu přistoupit.
Účel: hraní her 90%, 10% úlohy MS Office. Hry hraje: DOTA2, PUBG, CS2, Fortnite, Valorant, Apex, Total War Rome 2, Resident Evil
Požadavek: LED osvětlení
CPU: i5-8600
MOBO: ASUS PRIME Z370-A - Intel Z370
CPU FAN: Arctic Freezer 33
RAM: HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200 CL16
PSU: Corsair RM650x 650W (2018)
CASE: Fractal Define S s plnými bočnicemi
FANS: Arctic Fan F14 Silent 3x intake + Arctic Fan F12 Silent 2x exhaust
SSD: Samsung SSD 970 EVO, M.2 - 500GB
GPU: MSI GeForce RTX 2060 SUPER GAMING X, 8GB GDDR6
Budget: 25.000,-
Jako první mě napadá výměna grafiky za ASUS DUAL-RTX4070S-O12G, to už je ale téměř 17k z budgetu pryč a nejsem si jistý, zda ji CPU dokáže sekundovat.
Co jsem už já vnímal jako problém je nedostatek úložiště, takže výměna dosavadního úložiště za úložiště s vyšší kapacitou, např. Kingston SSD KC3000 1TB NVMe, je nevyhnutelná. A jelikož chce brácha svítítka, tak výměna plné bočnice za skleněnou, jestli je to vůbec možné. Na stránkách Fractal jsem nenašel náhradní panel pro S.
Hry, které hraje mi navíc přijdou více náročné pro CPU než GPU, ušetřit tedy na grafice a vyměnit CPU? S tím by se ale nesla i výměna základní desky, protože u procesoru bych si mohl pomoct jen bazarovou i7-8700? A to si podle mě nepomůžu skoro vůbec.
Jsme z toho trochu v koncích. Vyměnit komponenty zvládnu, ale vybrat je je pro mě těžší oříšek.
Předem děkuji za jakékoliv postřehy, návrhy, zkušenosti.