Herni masina 90000Kc, ULN

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Sard 12. 2. 2024 23:06

Ahoj, pred 8 lety mi KineCZek sestavil počítač viewtopic.php?p=10951068 a ten na současné hry už nedostačuje.

Požadavky na nový počítač:

POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI: ULN

UCEL PORIZENI SESTAVY: hraní her

FINANCNI LIMIT: Asi 90k na počítač a 25k na nový monitor, ale lze navýšit

OPERACNI SYSTEM: z minulé sestavy mám Windows 10 Home retail, takže asi lze použít klic v nove sestavě jako Windows 11

SESTAVITE SI PC SAMI?: ne, doufam, ze opět KineCZek

BUDETE TAKTOVAT?: Ano

MONITOR + JEHO ROZLISENI?: Nový monitor, viz níže a starší televize (rozlišení FullHD, připojena přes HDMI)

KUPUJETE I PERIFERIE, NEBO JEN HOLOU SKRIN?: Holá skříň

2 TB na data, takze asi - 1 TB OS + 2TB (2x) nebo 1 TB OS + 4 TB

Počítač bude hádám s 7800X3D a 4080 super, to stoji v jinem tematu asi 70k, takze doufam 90k na ULN staci.
Jako monitor se mi líbí Dell Alienware AW3423DWF - rozlišení vhodné ke grafické kartě, ale hlasitost ventilátoru (30 DB).
Pak je to OLED a mám obavu ohledně dlouhodobeho používání - s vypalovaním obrazu asi nebude problem.
Sard
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 2. 2024 23:39

Tu hlučnost (monitoru s aktivním chlazením) "nedáš". Návrh dám snad zítra.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod KineCZek 13. 2. 2024 12:45

U monitoru doporucim OLED 4k. Sam mam velky 55" panel - pro predstavu jde o 27" fullHD 2x vedle sebe 2x nad sebou. Ale tim, ze uprostred nejsou ramecky, je obraz celkem prijemne kompaktni. Chapu, ze 55" nemusi byt pro kazdeho. Na trhu nastesti jsou i mensi OLEDove alternativy, jako je napr. Philips 42M2N8900. (bez ventilatoru)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod KineCZek 14. 2. 2024 14:25

Co se tyce pocitace, s budgetem 90k uz umime vykouzlit velmi zajimave zelezo:

90.457,- Kc

POZNAMKA: Vzhledem k chybe ve funkci kosiku na eshopu TSB doporucuji odkaz otevrit v anonymnim okne prohlizece a toto okno pred otevrenim pripadneho dalsiho odkazu zavrit, aby nedoslo k pomichani komponent z vicero odkazu do jednoho kosiku. Eshop uz o teto chybe vi a na oprave se pry jiz pracuje. Diky za pochopeni.

Ryzen 7800X3D - nejlepsi herni CPU dneska
RTX 4080Super - oproti 4070TiS ma 4080S vyssi vykon
64GB 6000MHz RAM
1TB proOS a 4TB pro hry

Po uprave chlazeni GPU a po odbornem odladeni pujde o ultra tichou (ULN) sestavu.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN