Lepši kanc. PC, LN,cca 12000,-

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod stan11 4. 5. 2024 20:05

Zdravím,chtěl bych vás poprosit o pomoc.Staré pc mám v podpisu (13 let staré) a chtěl bych již něco modernějšího.Pc používám na doma,emaily,internet,Youtube,poslech hudby a občas si zahraju WOT,jinak žádnou jinou hru nehraji.
Bednu nechci žádnou RGB,mělo by to být tišší mám to v obýváku,monitor,myš,klávesnici mám,Win11 si koupím.
Nevím jestli to WOTko (teď to hraji na min detaily) zvládne jen ten grafický čip v procesoru nebo by byla třeba GK.
Viděl jsem nějaké doporučené sestavy co tu dává KineCZek.
stan11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 4. 5. 2024 20:26

Na 8600G se 32GB RAM bys potreboval cca 17k. Vykonove je tam integrovana grafika s vykonem temer jako GTX1060. Kupovat to se 16GB RAM nedava vzhledem k te grafice smysl.

16.694,- Kc

POZNAMKA: Vzhledem k chybe ve funkci kosiku na eshopu TSB doporucuji odkaz otevrit v anonymnim okne prohlizece a toto okno pred otevrenim pripadneho dalsiho odkazu zavrit, aby nedoslo k pomichani komponent z vicero odkazu do jednoho kosiku. Eshop uz o teto chybe vi a na oprave se pry jiz pracuje. Diky za pochopeni.

- - - a nebo - - -

S APU 5600G se sice rozpoctove na dostrel priblizime k pozadovanym 12k, ale integrovana grafika bude ~3x slabsi, nez ta z vyse uvedeneho 8600G. A trojnasobek je porad trojnasobek, takze neprekvapi, ze je grafika v 5600G opravdu slaba, konkretne cca na urovni GT1030. Nabizi se tedy otazka, zda neni spravnejsi volba si trochu priplatit.

12.702,- Kc

POZNAMKA: Vzhledem k chybe ve funkci kosiku na eshopu TSB doporucuji odkaz otevrit v anonymnim okne prohlizece a toto okno pred otevrenim pripadneho dalsiho odkazu zavrit, aby nedoslo k pomichani komponent z vicero odkazu do jednoho kosiku. Eshop uz o teto chybe vi a na oprave se pry jiz pracuje. Diky za pochopeni.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 4. 5. 2024 22:09

Jako obvykle se přimlouvám spíše za sestavu na aktuální AM5. Jen bych místo navrhovaného CPU vzal Ryzen 5 7500F (bez grafiky) a k tomu z druhé ruky třeba GTX 1060.
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod stan11 17. 5. 2024 18:46

Tak jsem po delší době zpět,díval jsem se na ten návrh s 8600G a chci se zeptat zda bych mohl použít zdroj z mého staršího Pc a to je Seasonic S12II-430 430W jestli bude vhodný a utáhne to.Tím bych něco ušetřil.
Co vy na to ?
stan11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 17. 5. 2024 19:18

Pokud je ok, tak ano mohl.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod stan11 12. 8. 2024 17:46

Další dotaz,co je vhodnější pro ten pc koupit, paměti v kitu 2x16 nebo 1x32 GB.
stan11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 12. 8. 2024 18:03

V případě DDR4 2×16, u DDR5 není jeden modul až takový problém. Pokud ovšem neplánujete další doplnění paměti, nebo nemáte desku s omezeným množstvím slotů, pak osazením dvou modulů vždy jen získáte.
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 8. 2024 18:22

2x16.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod stan11 12. 8. 2024 19:06

Ok beru 2x16
stan11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stan11 28. 8. 2024 17:39

Tímto děkuji KineCZek za pomoc při výběru pc komponet.Zvolil jsem variantu s 8600G a 32GB RAM,vše krásně funguje.
stan11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 28. 8. 2024 18:59

Rado se stalo.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN