Herní pc do 30k

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Floopajz 7. 7. 2024 15:21

Dobrý den,

Skládám si sám PC "svépomocí" webových stránek a došel jsem k tomuhle set-upu, chtěl bych slyšet názor profíků, díky :-)

1) Základní deska ASUS TUF GAMING A620M-PLUS

2) Operační paměť Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast Black

3) SSD disk WD Blue SN580 1TB

4) Počítačová skříň Montech KING 95 PRO Black

5) Procesor AMD Ryzen 5 7600

6) Grafická karta XFX SPEEDSTER QICK319 RADEON RX 7800 XT CORE

7) Vodní chlazení GameMax Iceburg 360 Black

8) Počítačový zdroj Seasonic G12 GM-650 Gold

Nejsem si jistý sílou zdroje, jestli bude stačit. Popřípadě dokáže někdo navrhnout nějakou podobnou sestavu na hraní do těch cca 30k ?

Díky za odpovědi
Floopajz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 7. 7. 2024 16:38

RAM pro AMD chces vyhradne s EXPO profilem - z popisku nevyplyva a delaji se "s" i "bez".
CASE je zbytecne predrazena nalestena bida, prachy oknem, ktere chybi u GPU.
GPU je lacina (konstrukcne), bude to Boeing. Sice fancy poutovy, ale Boeing ... takova letajici Matejska.
360AIO opet lacine a opet vzhledem k CPU (a lacine desce, proboha?!) nesmyslne drahe.
Zdroj hlucny, se sil(e)nym coilwhine.

Podobny nesmysl navrhnout nedovedu. Ale kdyby stacila jen o kus vykonnejsi herni masina se ctvrtinovym hlukem, mrkni o jedno tema vedle:

Uživatel KineCZek ve vedlejším vlákně píše:Nerikam, ze jde o etalon vyrovnanosti. Rikam jen, ze za 30k jde o to nejvykonnejsi a nejtissi, co mne v tuhle chvili napadlo. A dokonce jsem myslel i na skrin se slotem pro tu mechaniku.

30.127,- Kc

POZNAMKA: Vzhledem k chybe ve funkci kosiku na eshopu TSB doporucuji odkaz otevrit v anonymnim okne prohlizece a toto okno pred otevrenim pripadneho dalsiho odkazu zavrit, aby nedoslo k pomichani komponent z vicero odkazu do jednoho kosiku. Eshop uz o teto chybe vi a na oprave se pry jiz pracuje. Diky za pochopeni.

Po uprave chlazeni graficke karty, ktere lze provest bez vlivu na jeji zaruku, a po odbornem odladeni pujde o kompletne LowNoise sestavu.

Ano, vim. Neni to RGB, neni to fancy. Dokonce ani svitit tam nic nebude a dokonce ani to okno neni sklo, ale polykarbonat. CPU je minula generace ... ale jinak je vsechno kvalitni, tiche, excelentne chlazene. Proste alternativa - v konecnem dusledku diky pouzite GPU i s vyssim hernim vykonem.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod anonymni 7. 7. 2024 17:20

Nastuduj se rozměry základních desek. Ta skříň podporuje vlastně ty největší (ATX), po nejmenší (Mini ITX), takže není důvod, tam cpát tu nejmenší (Mini ITX) základní desku, které jsou díky tomu malému formátu nejdražší. Taky se mi ze začátku líbilo RGB osvětlení, ale docela rychle jsem všechno povypínal :D. Chce to promyslet, co vlastně chceš a jak to má být velké. Já osobně 2roky teď, mám bílou NR200p a nemůžu se vynadívat :D. Jinak je fakt, že ty prahy za RGB, můžeš investovat do "hlučnosti". Vodnímu chlazení bych se úplně vyhnul, pokud je to tvůj první projekt (sám sem při svém 1. stavění, hodněkrát vše složil a pak zase rozložil, protože se mi nelíbilo, jak někde vedou kabely, nebo něco správně "nekliklo" tam, kam mělo) :).

EDIT: jo zdroj by na to cos navrhnul stačil
anonymni

Odeslat příspěvekod Floopajz 7. 7. 2024 17:29

Super, děkuji za návrh a připomínky určitě se od něj budu odrážet. jak říkám jsem vlastně úplný lajk a jel jsem jen podle konfigurátoru a geekboy.cz

1) Chci to "stavět" na Alze protože mají službu, že mi to poskládají a hlavně mi nahrají demo windows, ke kterému si na aukru koupím jen klíč a nemusím instalovat windows. Nejsem tak zdatný abych si to udělal sám typuju. A zároveň nechci vyhazovat peníze za windows za stovky, když jde koupit na aukru za pár kaček.
2) Nejde mi asi tak moc o hlučnost, jak spíše o výkon a aby mi PC vydržel pár let bez upgradu. RX 7800xt jsem zvolil taky kvůli tomu, že výkonnostně by měla být lepší než 4070 a zároveň levnější.
3) Ram pouze 2x8gb nelze nahradit za 2x16gb?
4) RGB jsem zvolil především, protože to budu mít v obýváku, tak ať to trochu vypadá :)

30k je cena od které se odrážím ale nebráním se ani vyšší investici třeba +5k pokud by to bylo rozumné a odpovídající
Floopajz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 7. 7. 2024 17:47

Jo ty si to nechceš stavět sám a chceš využít služeb Alzy? Nebuď blázen. Však se podívej na videa na YouTube, nebo fotky od "zákazníků" tady na fóru. Jako ještě, když budeš mít vidět dovnitř skříně, tak nevím nevím, zda by si měl od této zadarmo služby očekávat výsledky (protože je to zadarmo a zadarmo ani kuře nehrabe). Osobně bych nechtěl mít obývák jak od kolotočů :D. Neříkám že RGB jsou kolotoče, ale aby to vypadalo, tak to se bavíme o jiných penězích. O těch operačních pamětích .. někdy méně je více a zde to přesně platí. Ty nejsi profík, nemáš budget a 32 nevyužiješ.

EDIT: a to vlastně ani nevíme na jakém monitoru to poběží.
anonymni

Odeslat příspěvekod Floopajz 7. 7. 2024 17:59

Ono to stavění taky není zadarmo, chtějí za to 1000kč tuším. Radši si to nechám poskládat, než abych něco zalomil, spatně zapojil a pokazil něco. Profík určitě nejsem a budu to mít výhradně na hraní:) Monitor bych si představoval nějaký 2k MSI -takový ten hezký, prohnuty :) :D A ta PC skříň je jen takový nástřel co jsem objevil na poslední chvíli. Spíše si tam představuji NZXT H6 Flow RGB Black. Taky RGB a "akvárko" :oops:
Floopajz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 7. 7. 2024 18:29

Jediná rozumná cesta (to se rozumí že za prachy) je domluvit se s profesionálem. Ty vlastně nemáš nic a dolujeme to z tebe jak z chlupatý deky. Vlastně chceš něco, aby to fungovalo na X let a holá bedna by ti byla k ničemu, když ani nevíš, jaké monitor máš, nebo co pořídíš. Napiš tu soukromou zprávu, uživatelovi KineCZek. On ti postaví řešení na míru a ty si jen přijedeš, vyzvedneš a odjedeš.
anonymni

Odeslat příspěvekod meda2016 7. 7. 2024 18:38

@Floopajz - Do 35k se inspiruj v jiném KineCZkově návrhu:
viewtopic.php?f=932&t=1337593&p=13743899#p13743899
Nová generace. Na Alze trochu projdi slevy skříní, najdeš i lepší.
Nenech se zblbnout, že míň RAM je někdy více, u RAM to neplatí.
(A klid, nemáš v návrhu mini ITX desku ale mATX.)
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Floopajz 7. 7. 2024 19:30

Poskládal jsem si teda podle předešlé rady od meda2016 na alze tohle:

https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm ... E6E647C5E5

vychází to na 34450 + 1000 montáž.
Zajímalo by mě, jestli by to mohlo být teda.
PC budu kupovat někdy na konci prázdnin a k tomu tedy Quad HD 2560 × 1440 monitor. Může být tenhle monitor?
Další otázku mám ještě prosím jaký je rozdíl tedy mezi RTX 4070 co je v seznamu na RX 7800XT od AMD? Podle testů a recenzí by měla být lepší ta od AMD ale.. ?
Díky moc za odpovědi jak za ty předešlé, tak za ty následující.
Floopajz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod meda2016 7. 7. 2024 20:47

Grafiku Ventus nebrat kvůli chabému chlazení. Buď ASUS DUAL GeForce RTX 4070 O12G EVO nebo stejně drahou 3ventilátorovou Gigabyte Windforce.

Skřín najdi bez ventilatorů, osadíš ji Arcticama (počet se upraví) a RGB ti nepomůže.
Teď už na skříň nekouknu. Zítra.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 7. 7. 2024 20:59

Evo je horší, než ten Kentus! A psal jsem to tak ve fóru už vícekrát.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod anonymni 7. 7. 2024 22:05

Tohle svítí taky!
https://pc.bazos.cz/inzerat/187897210/h ... 0-10gb.php
https://pc.bazos.cz/inzerat/187332294/h ... 80-10g.php

K monitoru jsi napsal (místo názvu a výrobce) jediný parametr z X dalších co by tě měly zajímat. A k těm RAM, pokud máš nakonec budget 35000 tak asi ok .. ale jinak si fakt nemyslím, že na 1440p hraní 32gb užiješ. Ale jestli budeš mít chrome s 20ti otevřenýma schránkama, nebo budeš streamer, tak už mlčím.
anonymni

Odeslat příspěvekod KineCZek 7. 7. 2024 22:19

Za 35k kup DS35 a neřeš. 14400f, 32/3600 a 4070S.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod meda2016 8. 7. 2024 03:49

@Floopajz - Kin má pravdu, protože (je jednička) jsem si nevšiml dvou věcí, první že EVO a druhé, že monitor 2K.
Proto ta lepší grafika Super 16GB.
Jeho :arrow: "doporučená sestava" 35k je na dřeň - ale s Intelem.
(Bohužel s Intelem. Pro AM5 je tohle 2K cenová díra.)
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 8. 7. 2024 07:18

Je to na dřeň. Udělej lépe, cítíš -li se. 8-P

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Další stránka