od KineCZek 8. 7. 2024 09:39
Ja nejsem zadny zastance. Dokud jsem delal sestavy na Phenomech, nadavali mi, kolik mi plati AMD. Kdyz zacala byt vhodnejsi modra i5, poslouchal jsem, kolik mi plati intel. Ted stavim Ryzeny.
Daval jsem Radeony HD4000 a HD5000, vsak i 5970 jsem sam hned ve dvou kusech mival. Daval jsem v omezene mire RX4x0, z novejsicha pak 6500XT a 6600, protoze to jsou nejlepsi lowend karty. Vyssi modely uz jen s vystrahou hlucneho projevu a vyssi spotreby.
RTX4000 je rozporuplna rada, ale i ten nejvetsi fanda AMD by mel imo uznat, ze od 4070 nahoru se ty karty proste povedly. Cenova politika nV v highendu je jina vec - kde neni konkurence, tam si monopolni dodavatel muze ceny diktovat. Paradoxne mi tak dava smysl vice nadavat prave na AMD, ze neumi byt tou pravou konkurenci. A poprosim ta slova neprekrucovat - nikde nerikam, ze je nekdo neschopny. Snazim se "jen" pojmenovat veci tak, jak doopravdy jsou.
Osobni nazor.
=== === ===
K tem akvarkum: Co Ti nikdo z majitelu neprizna ... je to (ale ze kure*sky) narocne na udrzbu. Kdo cisti, tomu to vydrzi hezke, ale co mi chodi tyhle uchylarna na servis, snad 11 z 10 je zas*ana jako jetel a majitel budto rovnou chce prestavbu "do neceho normalniho", a nebo mi prizna, ze vedet, co stim bude za oyeb, proste by si to nekoupil. (A ze uz nikdy vice, coz je podobne treba u pripadu "hernich" notebooku.)
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)
| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |