Konecne jsem si nasel dostatek casu ten navrh hodit do kosiku ... a dopadlo to presne tak, jak jsem dopredu tusil. Rozumny stroj mi vychazi takto:
45.549,- KcPOZNAMKA: Vzhledem k chybe ve funkci kosiku na eshopu TSB doporucuji odkaz otevrit v anonymnim okne prohlizece a toto okno pred otevrenim pripadneho dalsiho odkazu zavrit, aby nedoslo k pomichani komponent z vicero odkazu do jednoho kosiku. Eshop uz o teto chybe vi a na oprave se pry jiz pracuje. Diky za pochopeni.S tim, ze po uprave chlazeni graficke karty, ktere lze provest bez vlivu na jeji zaruku, a po odbornem odladeni ventilatoru pujde o kompletne LowNoise sestavu. To znamena stroj v plne zatezi tissi, nez hromada notebooku pri sledovani filmu. A kdyz uz mluvime o tom notebooku, tak rozdil ve vykonu nenabizi ani tak otazku "o kolik" je navrhovany desktop vykonnejsi, nybrz spise otazku
kolikrat vykonnejsi bude.
Druha stranka veci - je to skola. Takze, ac ocividne grafik, dost pravdepodobne potka i video (a tedy Adobe Premiere) ... s cimz uz v navrhu pocitam. Disky, procesor, RAM i GPU jsou ready.
Treti stranka veci - je to dite. Takze ... at my jako rodice chceme, nebo ne, pravdepodobne zacne hrat hry. I s temi v tom navrhu uz pocitam, pobezi uplne cokoliv.
-
Ano, chapu. Jsem ~5k nad rozpoctem. A ano, chapu i fakt, ze penize nerostou na stromech. Na druhou stranu s timhle strojem ratolest "v klidecku" to studium zacne i dokonci, aniz byste obden slychali narky na nedostatek vykonu. S tim se poji i druhy fakt - jakakoli snaha rozpocet o tech 5k osekat vyusti v tu vice, tu mene, ale bohuzel
pokazde drasticky ubytek vykonu.
Jedinou vyjimkou muze byt GPU, ovsem pouze pokud bychom dopredu vedeli, ze ratoleest nebude chtit hrat hry, a ze nebude nikdy chtit vice strihat video ... ale ... to si myslim, ze nevime.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)
| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |