CI/CD build server

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod frees frees 24. 8. 2024 08:33

Zdravim, chcel by som poradit, o navrh zostavy do kancelarie vyhradeny na CI/CD buildovanie aplikacii (kompilacia javascriptu a kontroly nad php aplikaciama, spustanie testov).

CENA: 50000kc

UCEL PORIZENI NOVEHO PC: 90% build cez gitlab ci tool, 10% beh interneho portalu a nejakych mysql databaz

POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI: to je fuk bude to zamknute v klimatizovane serverovni kde to nikto nebude pocut takze nech to rve jak chce

LICENCE WINDOWS: LINUX FTW, pojede na tom proxmox

SESTAVENI POCITACE: svépomocí

MONITOR: stare dobre ssh a proxmox webgui

PERIFERIE: holý komp, po prvom boote sa k tomu uz navzdy chcem pripajat len po sieti.

OVERCLOCK, UNDERVOLT: ani ne

GPU: neplanujeme, integrovane staci

Najdolezitejsi je pre mna vykon cpu,ide mi o to aby ten procesor dosiahol maximalneho mozneho vykonu a nikde nebolo ziadne uzke hrdlo.

Vdaka za pomoc
frees frees
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 24. 8. 2024 09:01

9950X. Kdysi bych řekl i9, ale po útrapách posledních dvou let ani zadarmo. X670 Elite, nějaká paměť (64/6000 s Expo) a nějaké disky, KC3000? Chlazení Fortis DualFan. Seasonic Focus GX, strávit bude i 550W, vyšší ničemu neuškodí. A nějaká skříň s filtrem. Define 7 Compact za trošku je moc? Do ní na předek 3x P12 PST, ven se vzduch už nějak dostane.

Jsem na cestách, proto nedávám odkaz. Zkus si to naklikat, mělo by to vyjít.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod ja-cz 24. 8. 2024 14:39

Nebylo by lepsi pro tohle proste koupit server s xeonem, ECC pametmi, a NBD zarukou?
ja-cz
Junior

Odeslat příspěvekod frees frees 24. 8. 2024 17:28

zdravim, este mam stary server z 2018 na ktorom buildime v sucasnosti takze ak sa na novom nieco pokazi tych par dni prezijem ze build bude trvat dva krat tak dlho. ked sa ten stary pokazi na stalo, tak kupim zase novy a tento co staviam teraz bude zaloznym, takze vzdy budem mat jeden primarny a jeden zalozny, okrem toho ak by to ozaj vsetko odislo lahko to presmerujem na nejaky cloud ktory mi to zbuildi aj ked to bude drahse. Xeon, ECC a NBD to zbytocne predrazi a kedze sa nejedna o produkcny server co musi jet furt tieto vyhody uplne neocenim.

@kineczek diky za tip, akurat si neviem s ramkami ci brat 6400 bez expa alebo 6000 s expo - podla popisu to vyzera ze expo ma len kingston?
frees frees
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 24. 8. 2024 19:28

Expo pro AMD 1oo%
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod milsimr 24. 8. 2024 20:32

Upřímně, tohle mi nedává smysl.

Za mne vzít (dnes už sice starší, ale ..) DELL PowerEdge R830 se 4x Xeon E5-4669 v4 + hafo paměti; dostaneš se sotva na 3/5 - možná 4/5 rozpočtu a výkonově to 9950X zadupe do země s prstem v nose a s kalhotama na půl žerdi + bude to aspoň použitelnej server se všemi redundancemi, což se o stroji s 9950X říct nedá.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod frees frees 25. 8. 2024 12:34

Vies mi dat prosim tip kde by som ho mohol kupit? Na czechserver to nemaju a kedze je to do firmy, potrebujem nakupovat od niekoho kto mi da danovy doklad aby som to mohol dat do uctovnictva.

Vdaka
frees frees
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milsimr 27. 8. 2024 09:40

Můžeš zkusit např. z UK; https://www.itinstock.com/index.asp
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor