PC/repas na Cities Skyline 2, TF - čím míň tím líp

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Kub@s 30. 8. 2024 13:53

Ahoj,

říkám si, že bych si po dlouhý době zas možná něco zahrál a sehnal nějaký slušný repas nebo "průměr" jen na hry. Jsem víkendový hráč, na PC by jelo jen to, co na XSX nejde/jde blbě.
Na úplně všechno ostatní mám firemní MBP, takže stroj bude sloužit jen a POUZE ke hraní.

CENA - je to "periferie" k hlavnímu pracovnímu zařízení a xboxu. Čím míň, tím líp.

UCEL PORIZENI NOVEHO PC - hraní budovatelských her typu Cities:Skyline (1,2), Transport Fever. Vím že CS2 je zabugovaná a neoptimalizovaná, ale kdyby tam minimálně do budoucna byl potenciál, tak to bude super :)

POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI - Klidně boeing

LICENCE WINDOWS - mám, Win11 Home

SESTAVENI POCITACE - určitě ne sám - repas nebo v shopu

MONITOR - Monitor 32" 4K (HDMI+DP)

PERIFERIE - Jen PC

OVERCLOCK, UNDERVOLT - NE
Kub@s
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 30. 8. 2024 14:23

Osobni poznamka: 4k na 32" nic na moje oci. Od 40" vys uz se ve 4k pracovat da, ve 32" musim dat 150%, cimz z toho udelas efektivne QHD, nebot 3840/1,5=2560 ... dokonce to vychazi i presne.

Druha vec je hrani ve 4k. Jasne, budes hrat ve fullHD ... a prave u toho se chci zastavit. NENECHAVEJ scaling na monitoru, natvrdo ho vynut na strane GPU. Spousta monitoru "nepozna", ze QHD:FHD ma byt 1:4 a delaji divnotvary. Po vynuceni scalingu na strane karty problem zmizi a obraz je o dost hezci.

Pro hrani strategii bych se nebal koupit neco starsiho a treba doplnit grafikou. Nekupuj ale bez porady ve foru, u spousty znackovych pracovnich stanic se poradna grafika vubec neda osadit.

A dopln si alespon nejaky budget. Dame tomu 15-20k?
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 30. 8. 2024 15:34

Kub@s píše:je to "periferie" k hlavnímu pracovnímu zařízení a xboxu. Čím míň, tím líp.

Co je to pracovní zařízení? A nebylo by vhodnější případně rozšířit to, než zbytečně duplikovat komponenty?
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod Kub@s 31. 8. 2024 07:37

Emil: pracovní zařízení je MacBook Pro, to nemá vůbec smysl řešit. Ani se ho jim snažit nahradit, po pracovní stránce jsem spokojen :)

Kin: Dneska už bych stejnou blbost neudělal :-/ na Macu to pravé z UHD stejně škáluju na QHD. A při QHD mi bohatě stačí 27", který mám v kanclu... Ale berme to tak, že teď monitor prostě je a dalších 10000 do něj teď dávat nechci (protože USB-C s PD atd, viz pracovní mac)...
Trošku jsem doufal, že bysme se mohli vejít k těm 15, i proto se vůbec nebráním repasu nebo druhé ruce. Ale vůbec netuším, po jaký konfiguraci koukat.
Kub@s
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 31. 8. 2024 10:58

Pokud bazar, osobne bych koukal po necem s AM4 Ryzen 5600/5600X/5700X/5700X3D/5800X/5800X3D, nebo intel 11th gen i7 11700/11700f/11700k/11700kf. Intely do LGA1700, tzn. rady 12/13/14 neber ani zadarmo.

Grafiku RTX2070/2070Super, 3060Ti, 3070, nebo Radeon 6700/6700XT/6750XT - chce to vybrat spravne model.

- - -

Pokud nove:

Nejlevneji: 14.989,- Kc

POZNAMKA: Vzhledem k chybe ve funkci kosiku na eshopu TSB doporucuji odkaz otevrit v anonymnim okne prohlizece a toto okno pred otevrenim pripadneho dalsiho odkazu zavrit, aby nedoslo k pomichani komponent z vicero odkazu do jednoho kosiku. Eshop uz o teto chybe vi a na oprave se pry jiz pracuje. Diky za pochopeni.

Na tomhle si ve fullHD zahrajes liboolnou dnesni hru aspon na nizsi detaily.

-

A jeste ukazu o dost vykonnejsi alternativu, kde narust vykonu je vyrazne vysssi, nez narust cenovy: 21.511,- Kc

POZNAMKA: Vzhledem k chybe ve funkci kosiku na eshopu TSB doporucuji odkaz otevrit v anonymnim okne prohlizece a toto okno pred otevrenim pripadneho dalsiho odkazu zavrit, aby nedoslo k pomichani komponent z vicero odkazu do jednoho kosiku. Eshop uz o teto chybe vi a na oprave se pry jiz pracuje. Diky za pochopeni.

Na teto sestave pojede ve fullHD bez obav naprosto cokoliv na vysoke az nejvyssi detaily.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod ja-cz 1. 9. 2024 21:09

Rekl bych ze koupit kvalitni bazarovy stroj nebo alespon jeho zaklad (pokud nechces skladat sam) je docela orisek. Takze osobne bych sel asi cestou koupeni obstojneho zakladu a pak grafiky z druhe ruky. To co pripravil Kin by ten obstojny zaklad mohl byt, osobne bych sel do 550W zdroje a zvazil bych vetsi skrin. A pak za +-5k bys mohl poridit RTX 2070, 3060 nebo RX 6700 XT
ja-cz
Junior

Odeslat příspěvekod messy 2. 9. 2024 17:08

To mi pride tiez najrozumnejsie. Predsalen pri doske je riziko, ze umrie zo dna na den dost velke a uspora mala. Pri grafike sa da usetrit viac penazi (aj ked to riziko je tam tiez).
Este by som mozno popozeral bazarove CPU, obcas sa najdu aj nove kusy (po reklamacii a pod.) za fajn cenu.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce.
messy
Junior