Herni PC, okolo 20K

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod maan_1 9. 9. 2024 13:18

Zdravim, stavajici PC jiz po skoro 10 letech dosluhuje, a tak bych rad poridil neco novejsiho.

Aktuální sestava: Nejake Pentium + GTX 1050, 8 GB ram, SSD 256GB, nejake HDD asi 1TB

Požadavek (NE)hlučnosti: Neresim, startujici letadlo by to teda byt nemuselo, ale mam sluchatka celou dobu

Účel pořízení sestavy: Hrani her 90% ve Full HD, konecne bych si rad zahral nejake nejnovejsi herni pecky aspon na rozumne detaily, do budoucna bych rad 144Hz, ale je mi jasne, ze na to, abych si zahral vsechno na vyssi detaily ten PC mit nebude, 10% brouzdani internetem a jine..

Finanční limit: 21 000 Kc, ale kdyz bude min, tim lepe

Operační systém: Mam, nezahrnovat do ceny

Sestavíte si PC sami: Ano

Budete taktovat: Nikdy jsem to nedelal, a asi to nebude treba

Monitory: 24 palcu Dell Full HD, do buducna k nemu pribude neco s vyssi frekevenci, ale zrejeme ne vyssim rozlisenim

Periferie:: Mám

Rad si necham poradit, v komponentech se zase uz tak moc neorinetuji, pochopil jsem, ze ted je vyhodnejsi AMD, takze asi CPU od nich? Ale nemam preferenci. Z GK se mi zda rozumna RTX 4060. Nechavam na vas expertech. Stran disku bych uvital aspon 1TB - urcite SSD.

Mockrat dekuji a diky predem za navrhy :-)
maan_1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 9. 2024 13:37

Ryzen 5600
RTX 4060
16GB/3600
2TB NVME

21.498,- Kc

POZNAMKA: Vzhledem k chybe ve funkci kosiku na eshopu TSB doporucuji odkaz otevrit v anonymnim okne prohlizece a toto okno pred otevrenim pripadneho dalsiho odkazu zavrit, aby nedoslo k pomichani komponent z vicero odkazu do jednoho kosiku. Eshop uz o teto chybe vi a na oprave se pry jiz pracuje. Diky za pochopeni.

K tomu casem dokup nejaky 144Hz 1080p panel, ktere dnes jsou uz temer doslova za par tisicovek ... a budes chrochtat blahem. Nad QHD ale vubec nepremyslej, 4060 by se trapila ... a Ty s ni, coz si dovolim odhadnout, ze nechces.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod maan_1 9. 9. 2024 14:12

Moc diky za super navrh :-)
Myslim, ze mi bude po vsech strankach vyhovovat. :love:
Mam jeste dva dotazy.
1) V minulosti jsem mel dobre zkusenosti s disky Kingston. Kamarad si nedavno poridil KC3000. Myslite, ze to je lepsi volba, nez ten SN580 od WD, nebo mam radsi u nej zustat. (vim ze stoji vice a dostal bych se na 22k priblizne).
2) Je nutno nejak upgradovat BIOS kvuli CPU, nebo by vsechno melo byt podporovane (blby dotaz ale radsi se ptam).
maan_1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 9. 2024 14:39

Pokud nevadi priplatek, vezmi KC. CPU pojede out of the box (hned), zadny strach. Update provedes az pak z BIOSu uz beziciho PC.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod maan_1 9. 9. 2024 17:35

Super, díky za pomoc. Rád pošlu fotku, až to bude hotové. :)
maan_1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 9. 2024 17:42

Za malo.

Fotka potesi, feedback da na forum malokdo.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod maan_1 10. 9. 2024 17:00

Omlouvám se za další dotaz, ale povšiml jsem si, že chladič CPU freezer 36 je vysoký 159mm a navržená case podporuje maximálně 161mm. To se mi zdá dost natěsno, tak se chci zeptat, jestli to měl někdo spolu sloužené, a opravdu se tam vleze.
Díky.
maan_1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 10. 9. 2024 18:25

Uprimne? Tyhle starosti bych chtel mit ... ale co bych pro Tebe neudelal:

- odkaz do galerie -

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod r34ktor 10. 9. 2024 18:52

Desku bych vzal spíše ASUS TUF Gaming B550M-PLUS. Má lepší zvukovku, síťovku (2,5GBps), lepší I/O vzadu (optika, USB-A + USB-C 10Gbps) a v základu jeden chladič na M.2 disk.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 10. 9. 2024 19:42

Vzdycky bude za co priplacet.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod zivan 11. 9. 2024 08:26

OT: Je to jen u me, ze prestaly fungovat ty odkazy na kosik TSB?

Otevre se mi jen uvodni stranka.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 9. 2024 09:06

Je to vsude. Dnes nahodili cely novy eshop s uplne jinym backendem, v nemz se i hashe kosiku tvori jinym zpusobem. A na konverzi puvodnich odkazu (zpetnou kompatibilitu) bohuzel pri vyvoji nikdo nemyslel.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN