Kontrola herní sestavy

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod KiwiCP 25. 10. 2024 18:51

Ahoj, prosím o kontrolu kompatibility a jestli se někde hodně vyplatí za něco připlatit nebo naopak ušetřit, díky (nemusí to být všechno z Alzy)

https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm ... 76E617C642
Naposledy upravil KiwiCP dne 25. 10. 2024 19:00, celkově upraveno 1
KiwiCP
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aaaa 25. 10. 2024 18:56

Obrázek
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KiwiCP 25. 10. 2024 19:00

KiwiCP
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 10. 2024 19:23

Ta Alza je snad krom SSDcka cela spatne. RAM pro intel, deska a procesor AMD ... jedna z nejhlucnejsich grafik na trhu, nekvalitni zdroj i skrin ... takhle zkratka radeji ne.

Nerikam, ze nize uvedena sestava je nejaka TOP trida. Neni. Je to AM5 se 4070 a se 27" 165Hz panelem v budgetu osekanem az na kostni dren. Na druhou stranu v tom kosiku neni nic vylozene nekoupitelneho, ani nekvalitniho. A ano, predem si priznejme, ze toto opravdu nebude ticha sestava, dodejme k tomu ovsem, ze tichost nebyla ani v pozadavku, a ze ta hruza z Alzy by na tom byvala byla jeste nasobne hur.

36.343,- Kc

POZNAMKA: Vzhledem k chybe ve funkci kosiku na eshopu TSB doporucuji odkaz otevrit v anonymnim okne prohlizece a toto okno pred otevrenim pripadneho dalsiho odkazu zavrit, aby nedoslo k pomichani komponent z vicero odkazu do jednoho kosiku. Eshop uz o teto chybe vi a na oprave se pry jiz pracuje. Diky za pochopeni.

Priplatek proti kreaci z Alzy je rozumnych 450,- Kc. Chlazeni jsem narozdil od ni resil a vyresil ... a graficky vykon bude jak kde, ale pro 1440p vzdy ok (a pri nizsi spotrebe + hluku). Ano, pridanim na 40k by z toho byla krasne tichounka LowNoise sestava se 4070Super, ale ne kazdy musi nutne chtit priplacet.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod KiwiCP 25. 10. 2024 22:19

Jak se pozná, že je RAM pro intel? Dal jsi tam ty samé pokud vim
V čem je zdroj nekvalitní? certifikace gold vs bronze je irelevantní? nevyplatí se ATX 3 rovnou?
7800 XT tam chci, je levnější, výkonnější, více VRAM, možnost aktivace SAM, Adrenaline je lepší software. Větší spotřebu a hluk jsem schopnej tolerovat.
Nebude na micro MB větší mačkanice a tim pádem horší chlazení?
Díky

-- 25. 10. 2024 23:44 --

taky jsi tam dal slabší procesor, bude mi stačit i za 5 let?
KiwiCP
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bandolier.wz 25. 10. 2024 22:53

Naposledy upravil bandolier.wz dne 26. 10. 2024 08:44, celkově upraveno 2
bandolier.wz
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 10. 2024 23:09

Nedal jsem tam stejné. Červená Octavia 1.0TSi a červená Octavia 2.0TDi nejsou to stejné jen protože jsou obě červená Octavia.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod KiwiCP 26. 10. 2024 09:54

Takže potřebuju u Ryzenu časování RAM CL30? AMD expo mají obě. Prosím o odpověď i na další otázky výše pokud možno, dík
KiwiCP
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 26. 10. 2024 10:47

Nemaji.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod KiwiCP 26. 10. 2024 19:01

tak mají špatně ten štítek na obrázku I guess
KiwiCP
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 26. 10. 2024 19:14

No oni tam u toho maji obrazku vic a tam dal uz pak je (spravne) XMP. Ale je to matouci, o tom se nepru. Protoze je s obrazky (a casto se tyka i popisku) na eshopech problem odjakvzdycky, jsem zvykly patrat po P/N a overovat jinde. Kazdopadne NENI to chyba Tvoje, je to chyba eshopu. Potom se nesmeji divit, ze jim lide tojo zbozi tolik vraceji.

Anyway ... GB zdroje ... diky, ale ne. Byl s nimi velky problem. A vsechno, s cim je problem, na nejakou dobu vyradim z vyberu. Ano, jsem konzervativni. Ale vyplaci se to.

Procesor davam s vidinou, ze jej za dva roky vymenis. Vlastne ale muzeme dat 7700 nebo 7700X ... a desku klidne B650 Eagle. Celkove hzkou sestavu ma kolega Bandolier, to se mi libi moc - graficky vykon je tam vyborny.

Monitor za mne QHD ... 2560x1440. Pro fullHD 1080p by stacil i Radeon 7600.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN