LN Herní PC do 55 000 Kč

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Thunderslon 10. 11. 2024 16:48

Zdravím,
plánuju si sestavit nový herní PC.

CENA - Do 55 000 Kč (o pár stovek může jít přes).

UCEL PORIZENI NOVEHO PC - Čistě herní PC. Full HD ve vysoké/vyšší kvalitě okolo 60fps i u novějších her jako W40k - Space Marine 2, Cyberpunk: Phantom Liberty apod.

POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI - LN. Menší foukání nevadí jen prostě aby to neřvalo jak herní noťasy.

LICENCE WINDOWS - Plánuju Win11 ale nezahrnovat do ceny. Vyřeším si mimo.

SESTAVENI POCITACE - Sestavím si sám.

MONITOR - Mám (FullHD), nepotřebuju a 4k neplánuju.

PERIFERIE - Mám, nepotřebuju.

OVERCLOCK, UNDERVOLT - Nikdy jsem nedělal a neplánuju využívat.

A jen ještě jednu poznámku. Co se místa pro SSD stačí celkově 2TB. Viděl jsem, že v doporučených sestavách nějaké mají i víc, proto specifikuju.

Pokud něco nedává smysl nebo je nereálný klidně mi můžete vytknout. Už je to skoro 8 let co jsem naposledy stavěl počítač tak nemám moc přehled. Předem děkuju za odpověď.
Thunderslon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 10. 11. 2024 16:56

Davam 1TB na system a apky a 2TB na data, hry a "bordel". Kdyz systemovy disk odejde (a ano, to se muze stat), vymenis kus za kus, na pet mysokliku loadnes RECOVERY a za deset minut znovu hrajes. Zatimco u PC s jedinym diskem ctrnact dnu po kamaradech / internetu shanis, o co vsechno jsi prisel, plus postupne zjistujes, o co vse jsi prisel navzdycky.

Co presne k tomu mas za monitor? 55k je QHD budget, dokonce 165Hz QHD. Jestli mas 60Hz fullHD panylek, hazis penize oknem a mezi sestavou za 55k a za 35k absolutne zadny rozdil nepoznas. (Sam pises o 60fps ... )

- - -

Ale jeden LowNoise stroj s 55k budgetem Ti navrhnu:

Ryzen 9800x3D
4070Ti
32/6000 s EXPO
1 + 2TB
LowNoise

54.491,- Kc

POZNAMKA: Vzhledem k chybe ve funkci kosiku na eshopu TSB doporucuji odkaz otevrit v anonymnim okne prohlizece a toto okno pred otevrenim pripadneho dalsiho odkazu zavrit, aby nedoslo k pomichani komponent z vicero odkazu do jednoho kosiku. Eshop uz o teto chybe vi a na oprave se pry jiz pracuje. Diky za pochopeni.

Po uprave chlazeni graficke karty, ktere lze provest bez vlivu na jeji zaruku, a po odbornem odladeni pujde o kompletne LowNoise sestavu. Pokud bys chtel jmenovany stroj dostat odladeny az domu na stul tzv "na klic", staci napsat soukromou zpravu.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Petra2800 10. 11. 2024 18:32

V košíku máte 6000MT/s, ale uvádíte 32/3600.
Petra2800
Junior

Odeslat příspěvekod Thunderslon 10. 11. 2024 18:40

Děkuju za návrh.

Je možný, že můj budget přestřeluje požadavky. Jak říkám nemám přehled. Teď mám peníze a chci prostě výkonou mašinu co obstojí časem i několik let dopředu.
Takže jestli tím rozjedu nový hry v QHD na 100fps tím líp a v blízký budoucnosti si navíc koupím větší lepší monitor (ale 4k mě určitě neláká).
Thunderslon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 10. 11. 2024 18:40

Opraveno, diky.

-

Ano, QHD naprosto bez problemu.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN