Uprgade

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 12. 2024 22:16

Tak ho dej do karticky do spodniho dlouheho. To rozdeli slot pro grafiku na 8 + slot kde bude SSD na druhych 8, pripadne 8+4+dalsi sloty. Z hlavy ale absolutne uz netusim, co za kouzla v tomto smeru Tva deska umi. A vygooglit si to zvladnes stejne dobre i sam.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod godzilak 12. 12. 2024 22:59

Já se na to podívám asi o víkendu, úplně nevládnu angličtinou a ty překlady mi dávají zabrat, ale pamatuju se, že to bylo nějak omezený, proto jsem kupoval to druhé SSD jako SATA a ne M.2 , ta deska sice byla topovka v tý době, ale už je to taky poměrně starej kousek, dneska už to asi tyhle omezení tolik nemá :)

Jinak v zátěži ty teploty CPU tolik nahoru nejdou, tak bude nejspíš stačit upravit křivku chlazení a bude to v pohodě ...
godzilak
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 12. 2024 23:58

Dokud to ma pod 90 v jadrech, zbytecne zvysujes hlucnost a absolutne nic se tomu nemuze stat.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod godzilak 13. 12. 2024 00:18

Díky.

Už jsem na to přišel taky. Upravil jsem křivku chlazení a pohoda. Sice to má trochu vyšší teploty okolo 65-70 ale přes 80 to zatím nejde ani v zátěži, zítra pustím ještě par dalších testů a když to bude v pohodě, tak to dal nebudu řešit :)

Edit: ta R5 1600 byla stabilně na 35-40 v zátěži do 60, tak mi to překvapilo :)
godzilak
Junior

Odeslat příspěvekod godzilak 14. 12. 2024 17:17

Tak jestli to chápu správně, tak při využití obou M.2 slotů jde použít jen dva další SATA konektory.
https://prnt.sc/OkQ1yFQ7vGrX

Kdybych to nepoužíval i jako domácí NAS, tak by to vlastně ani nějak extra nevadilo.

Nebo to pak jedině obměnit komplet. Koupit jeden velký 6GB disk jako NAS a jednu novou M.2
godzilak
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 14. 12. 2024 18:09

KineCZek píše:Tak ho dej do karticky do spodniho dlouheho. To rozdeli slot pro grafiku na 8 + slot kde bude SSD na druhych 8, pripadne 8+4+dalsi sloty....

Tohle měl Kin na mysli AXAGON PCEM2-1U PCIe NVMe M.2 adaptér pro zachování počtu živých SATA při použití druhého M.2 disku.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod godzilak 14. 12. 2024 20:36

Aha. To vůbec nevím, že něco takového existuje :D Takže to můžu nechat jak to je, jen koupím tohle a do toho vrazím nový disk a hotovo ?

Možná lepší tenhle ne ? https://www.tsbohemia.cz/axagon-pcem2-x ... ni_d505552
godzilak
Junior

Odeslat příspěvekod godzilak 15. 12. 2024 18:51

Jinak tedy objednávat něco u TS Bohemia je zážitek. 11.12. jsem objednal tu grafiku, dodnes se nic nedělo, tak jsem jim napsal a zpráva, že je zboží, které je uváděné jako skladem v prodlení od dodavatele... I teď tam svítí skladem 5+ kusů k odeslání (garance doručení do vánoc) , tak jsem zvědav kdy to dorazí :D
godzilak
Junior

Odeslat příspěvekod aaaa 15. 12. 2024 21:21

Takova nekala obchodni praktika, pisou zbozi skladem, mysleji tim skladem u dodavatele a ono neni ani tam.
:D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod godzilak 15. 12. 2024 21:34

Tak nějak by se to dalo nazvat... Kdybych to neplatil dopředu, tak to zruším a ráno to mám v alzaboxu :D Tohle mi fakt nenapadlo, poučení pro příště, kde neobjednávat materiál ...
godzilak
Junior

Odeslat příspěvekod aaaa 15. 12. 2024 21:38

I zaplacena objednavka se da zrusit.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod godzilak 15. 12. 2024 21:53

To rozhodně dá. Akorát pak budu čekat na prachy 14 dní :D Pochybuju, že by to vrátily obratem :)
godzilak
Junior

Odeslat příspěvekod godzilak 17. 12. 2024 00:15

Tak to vypadá pozitivně, ve středu by to mohlo přijít .... :D Návrat tak o dvacet let zpět, ale třeba jsem měl jen výjimečnou smůlu ...
godzilak
Junior

Předchozí stránka