LN Herni masina kolem 70k+

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod yamamoto 13. 12. 2024 15:36

hoj,

tak mám tady takový špek. ale třeba mi poradíte, pomůžete... uvidíme

účel: multimedia / hry

takže Hlučnost: LN/Classic (mám to pod stolem, přes sluchátka vesměs neslyším okolí, takže je mi to docela jedno, pokud to neni start stíhačky)

Monitory mám 2x 27 144hz
system: asi aukro, nemám
podsvícení: nechci, nepotřebuji

Aktuálně mám rtx 2070 s Intel core i5 8600k po delidu na 5000 mhz. počítám, že půjdu do 5070 nebo 5080 pokud bude dobrá.

teď k problému. vyšlo Poe2. starý počítač má loading i 20 sec - 3 minuty do zony, kamos ma novejsi notebook a tam to ma do 5 sec. mám dovolenou do 6.1. :D a už to nedávám.
Druhý problém je, že v lednu by měly vyjít grafiky 5xxx, na které čekám, jen mi poe2 do toho hodilo vidle.

vyplatilo by se mi teď složit nové PC (bottleneck bude procák a rychlejší SSD taky určitě pomůže) a nebo počkat na leden a prostě to přešít do té doby. Protože i ta 2070 může být bottleneck a kupovat nějakou 3070Ti nebo něco takového za 14k úplně nechci.

Existuje nějaká cesta, jak z toho ven? neleží někomu doma nějaká x070tka, co by mi za pár kaček na měsíc půjčili? nebo se radeji vyplatí už vydržet ty loadingy a počkat na leden?
yamamoto
Junior

Odeslat příspěvekod ja-cz 13. 12. 2024 16:09

To je tezky - cekat se da do nekonecna, a "chci to hned" ma pred vanoci svoji cenu. Na druhou stranu pokud vis, ze pak na hrani cas moc nebude, tak odkladat upgrade na pozdeji je jako vecne odrikani a odsouvani vsech prijemnosti na duchod jen aby sis to chvilku po padesatce hodil...

Problem trosku je, ze po black friday hodne veci zase zdrazilo, a nektere veci se vyprodaly. Grafik je na vyber mene, 7800X3D prevazne vyprodany, 9800X3D jeste oficialne neni v prodeji, atd.

Pokud si ted chces zahrat, tak bych to videl nasledovne. Koupit solidni zaklad (Kvalitni skrin a zdroj, B650 Aorus Elite, 2x16-32 GB DDR5 6000 EXPO, Fortis/Freezer 36). K tomu momentalne koupit Ryzen 7600(X) a po vydani 9800x3d ho prodat.

2070 je tak na urovni RX 6600, takze na QHD bud orezat detaily, nebo neco jineho. Mozna nekdo ma neco na pujceni. RTX 4070 Super momentalne jsou, a jsou za relativne OK ceny, takze taky muzes vzit a bud prodat v lednu pred vydanim novych grafik, nebo az ti uz nebude stacit
ja-cz
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 13. 12. 2024 17:08

9800x3D je dostatek - jak kdo, jak kde ... nekdo ma, jiny ne. Ale sveho zakaznika jsem neodmitl ani jednoho.

Dame tomu: 81.798,- Kc

9800x3D
64/6000
1+4TB
4080
LN ... ale pocitej s tim, ze v zatezi BUDE slyset zdroj - lze resit 1600W Prime Platinum, nebo 1600 Noctua Seasonicem. Nebo to kuchnout, nahradit pouze fan ... a mit zdroj bez zaruky.

Kdybys to chtel poskladat jako minule ... rekni si.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod yamamoto 13. 12. 2024 20:40

KineCZek píše:..

Jo Kine, možná na to zase koukneme spolu. jen kupovat za 33k grafiku teď nebudu, když jsou za rohem nové :) takže to vidím fakt až na ten leden a teď už to nějak dotřískám s tím, co mám.
yamamoto
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 13. 12. 2024 22:28

Však ona 5070Ti bude stát stejně. A zbytek kompu bude taktéž stejný, takže je ten odkaz relevantní možná víc, než by se na první pohled zdálo.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod ja-cz 13. 12. 2024 23:30

Pokud mermomoci chces pockat na nove grafiky, tak ti nic nebrani vzit vsechno krome te grafiky a docasne tam hodit tu 2070. A pokud ti Kin muze dodat 9800X3D, tak se na zbytku do ledna nic extra nezmeni a tipl bych si ze ani cena se moc dolu nepohne.
ja-cz
Junior

Odeslat příspěvekod Kofajs 14. 12. 2024 15:11

Jsi úplně ve stejné situaci jako já, taky chci kupovat nové PC kvůli PoE 2. Rozhodl jsem se počkat na nové grafiky, a zatím hraju přes GeForce now. Funguje to překvapivě dobře. Jasné, člověk nemůže používat Awakened Poe trade. Ale to zatím není na dvojku aktualizované, loot filtry snad budou brzo dostupné s plnou podporou filterblade. Nevím jestli teda sem tahle rada úplně patří, na hardware fórum, jenom nabízím jak jsem situaci vyřešil já.
Kofajs
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yamamoto 15. 12. 2024 21:28

Kofajs píše:Jsi úplně ve stejné situaci jako já.

jo to zní dobře, taky jsem uvažoval o tom geforce now. nevím, jaké tam jsou fronty, ale jede to dobře? určitě ta performance třeba za 299 za měsíc je lepší, než kupovat 3070 na 1-2 měsíce :)

jestli tam jde hodit lootfilter alespoň nějaký, tak je to OK. jeslti nejde hodit žádný, tak raději budu běhat s 20-60 fps :D

KineCZek píše:Však ona 5070Ti bude stát stejně. A zbytek kompu bude taktéž stejný, takže je ten odkaz relevantní možná víc, než by se na první pohled zdálo.

To jo, stejně stát bude, snad. nicméně výkon by mohl být vyšší a snad i spotřeba by nemusela být špatná, když se udělá nějaký undervoting nebo něco.
yamamoto
Junior

Odeslat příspěvekod Kofajs 16. 12. 2024 01:13

Já jsem využil black friday nabídku a mám ultimate členství za 299 kč na měsíc po dobu prvních tří měsíců. Ve frontě jsem od vydání PoE2 byl jednou, a to asi tak na půl minuty, jinak se mi okamžitě spouští relace. Vlastně jsem neměl za celou dobu problém s chodem geforce now, párkrát se obraz mírně rozpixeloval, ale za pár vteřin se vše vrátilo do normálu. Ale ta celková zkušenost bude hodně závislá na tom jak stabilní máš internet, já jsem na docela dobré optice.

Co se týká loot filteru, aktuální informace přímo z filterblade "We are still waiting for Sync-Support for Console-filters by GGG" Jakmile tohle bude vyřešeno, půjde nahrát loot filter přímo do tvého profilu, a pak už se ti normálně zobrazí ve hře, věřím že to půjde v rámci dnů. Ale upřímně ve dvojce není loot filter tak zásadní a nutný jako v jedničce, těch itemů na zemi je mnohem méně, a aktuálně to stejně nic neschovává, jenom zvýrazní nějaké itemy.
Kofajs
Kolemjdoucí