Zdravím,
nakonec posílám své aktuální PC 4 roky staré dál a vybírám nové - chápu, že v ne úplně vhodném termínu. Myšlenka je pořídit PC které bude pár let schopno spustit cokoliv na slušné detaily. Ačkoliv bude zavřené v pracovně tak bych chtěl LN ať to v noci nebudí spící rodinné příslušníky.
Z aktuálního PC mi zbydou disky (systémový Kingston A2000 1TB a datový AData XPG SX8200 2TB) včetně Win10 (což je samozřejmě vzhledem ke končící podpoře s otazníkem) a zdroj (Corsair RM750). Koukám, že původní alfa.cz košík nemá smysl sdílet
Hlučnost: LN
Účel: 60 % hry, 20 % kancelář a 10 % filmy
Finance: chtěl jsem 45000 ale popisu vidím že to bude muset být spíš 55000 + 20000 monitor
Systém: Zatím vlastní Win10
Sestavení: Sestavím sám (já vím, že Kin by to udělal lépe a rychleji ale je to rituál)
Periferie: Mám
Monitor: Hlavní monitor (Dell S3220DGF) odejde s počítačem takže zbyde jen vedlejší (Dell U2412M). Musím říct, že jsem byl s monitorem spokojený takže bych klidně bral podobně laděny tj. QHD - 31,5", ale nevím kam se technologie posunula. Lehounké prohnutí které ta S3320 měla je za mě v pohodě.
Mrknutím na příspěvky a doporučenky jsem pochopil že se asi budu pohybovat kolem 55k k tomu navíc cca 20k za monitor. Otázka je jestli nechávat staré disky (myšlenka, že nebudu muset nic instalovat je fajn), na druhou stranu jsou 4 roky staré což nějaký věk je. Podobně u zdroje ale tam jsem trochu víc skeptický ať starý zdroj neodpálí celý stroj.
Dle příspěvků a doporučenek do vypadá na:
Zdroj: Seasonic GX750
CPU: R7 9800X3D - ideálně ale naskladnění je až konec roku
Disky:1/2TB systém/data jsou stejné rozvržení jako mám k dispozici takže by možná opravdu dávalo smysl nechat stávající minimálně do funkčnosti Windowsu...
GPU: Tady to vypadá že aktuálně není dostupné nic z toho co jsem procházel (4070 Super/Ti Super 12/16GB). Samozřejmě by se šlo asi ještě mrknout i na jiné eshopy. I tak mě to ale naplňuje poměrně skepsí - dává tady smysl čekat na 50xx řadu?
RAM: Kingston Fury Beast DDR5 32GB
MB: Gigabyte B650 Aorus Elite
Case: Fractal Design Define 7 - nicméně ten není dostupný takže asi Fractal Design North Charcoal Black TG
Fan: Artic Freezer36 + P12 PWM
Tedy bez te GPU by to mělo být tady v košíku. Co byste tedy řekli na ty disky a GPU? Má to nějaké rozumné řešení?
Edit: Tak to vypadá, že se prokeclo, že přijde nový monitor (Dell U3425WE) - což tedy z pohledu hraní nebo úplně hitparáda nicméně darovanému koni že...