Sestava pro základy práce v AutoCadu apod.

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod DigitalDooM 11. 7. 2005 00:06

[quote="Šutr";Tady se melou šílený voloviny. V práci mám Pentium 866 (nebo možná 833 teď nevim přesně), 128 MB ram (!) + integrovaná grafárna. A jsou tam XP SP2 (!). Normálně na tom děláme. Sice tak 0,5 sekundy trvá posun okna z místa na místo, chvíli tam prostě trvá všechno (podniku to zřejmě nevadí), ale jinak to fachá naprosto v pohodě, dá se na tom dělat a i časově se to s tou mašinou :-)) dá vydržet.i/quote]

:mrgreen: 8) hehehe hahaha .... ja vas některé obdivuji že máte ty nervy na tom něco dělat ... ale ne opravdu je 256MB minimum na jakous takous solidní práci s WinXp ... kdo tvrdí něco jiného tak kecá nebo opravdu v tom moc nedělá .... jinak to fachá naprosto v pohodě to bude nějaký státní podnik ...ty mja na všechno vždycky času dost ...ještě že si tohleto neříkaj soukromé firmy ...oni by se při tomto přihlouplém uvažování stěží uživily když by čekali 0,5s na kažý posun okna :) ... dá se to vydržet dokuď tě neposadí před lepší a pak zpět k té staré .... to už se vydržet vůbec nedá a to nemluvim ani o tom že opravdu houbby uděláš a ještě se rozptyluješ od práce....
Šéfredaktor webmagazínu
//CPU:AMD X2 6000+ MB: GigaByte GF5900SLI - RAM:2x1024MB Geil 800Mhz CL4 - GK:ASUS GF8800GTX - HDD:2xWD250KS 1xWDRaptor74GB - ZDROJ: TT 750W - CRT Dell21"Trinitron
DigitalDooM
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Vebloud 11. 7. 2005 14:05

[quote="Šutr";dá se na tom dělat a i časově se to s tou mašinou :-)) dá vydržet.d/quote]

Jo já taky dělal webový stránky na PIICekleronu 300MHz s 64MB ramky a 8MB grafárnou a šlo to. Jo jenže jakmile jsem si koupil Athlon XP 2600 a 256MB ramek, tak mi šla efektivita práce úplně jinam a to nemluvím o tom, že si musím koupit dalších min. 256MB ramek, zkuste si někdy dělat na pořádným stroji a uvidíte.

S tím CADem, znám jednu kancelář, kde dělají se SolidEdgem (3D modelařina pro strojaře) a ty mají 2 Xeony 3,6 GHz, 2GB DDR 400 ECC, a grafárny Quadro, ale i člověk co s tím dělá, říká, že je to skoro předimenzovaný. Taky stojí 100k jen komp.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod DigitalDooM 11. 7. 2005 15:08

Vebloud píše:
S tím CADem, znám jednu kancelář, kde dělají se SolidEdgem (3D modelařina pro strojaře) a ty mají 2 Xeony 3,6 GHz, 2GB DDR 400 ECC, a grafárny Quadro, ale i člověk co s tím dělá, říká, že je to skoro předimenzovaný. Taky stojí 100k jen komp. /quote]

jo taky jich pár máme .... postarší mašinky ale dostatečný teda máme starší Xeony ... ale teď se hodně nahlas mluví o nákupu Dulacore X2 .... tak uvidíme ...
Šéfredaktor webmagazínu
//CPU:AMD X2 6000+ MB: GigaByte GF5900SLI - RAM:2x1024MB Geil 800Mhz CL4 - GK:ASUS GF8800GTX - HDD:2xWD250KS 1xWDRaptor74GB - ZDROJ: TT 750W - CRT Dell21"Trinitron
DigitalDooM
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Vebloud 13. 7. 2005 11:10

Já to myslel tak, že mají dva Xeony v jednom kompu.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod DigitalDooM 13. 7. 2005 11:24

Vebloud píše:Já to myslel tak, že mají dva Xeony v jednom kompu.p/quote]

ano je to dvou procesor ale to ztrácí význam když už jsou dualcore :);) hlavně se podstatně sníží cena :)
Šéfredaktor webmagazínu
DigitalDooM
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zekk 27. 8. 2005 12:46

Mam Quadro FX 3000 na predaj.
Povodna cena 40.000 Czk
teraz 9.000 Czk.. rodinne dovody.

Je to namakana vec.

macaj@uniqart.net
http://www.uniqart.net
zekk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dizz 27. 8. 2005 13:12

Na 2d CAD(autocad,BricsCAD ...) staci vpohode cokoliv 700+ a 256 RAM ..

dase i na 400 MHz a 128 RAM ale je to pomalejsi a jen na jednoduzsi vykresy pod win2000
FUCK ATI
Nekupujte ATI, jejich ovladace stoji za ******

Netasny majitel graficke karty od ATI
dizz
Junior

Odeslat příspěvekod AndrewJ 27. 8. 2005 13:20

Mě přijde LCD 19" na sestavě do 40k i s monitorem jako velmi zbytečný luxus

A na cad bych šelraději do 2GB paměti
AndrewJ
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod fnuk 27. 8. 2005 13:21

No nevim. Pro středoškolákla na CAD co jste navrhovali je hóóódně předimenzovaný. Samo že na postraní (později hlavní tj hraní apod) činnosti se výkon hodí :)

Jsem na vejšce strojní. Zatim co jsme dělali nejrozsáhlejší věc v CADu (2D), byla v základní etapě převodovka. Celekem výslednej soubor má do 6MB, v tom souboru je vše namrskaný (pohledy, sestavy apod.). Na 1400 Duronu 384MB Ram to ani nehrábne na disk. Autocad 2002 + Mechsoft 2000.

Nevim, v čom se budou učit na průmce, ale pochybuju že toho moc budou dělat Catii apod.
fnuk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dizz 27. 8. 2005 13:34

souhlas s tebou .. ale je to v poctate co sem napsal ja
FUCK ATI
Nekupujte ATI, jejich ovladace stoji za ******

Netasny majitel graficke karty od ATI
dizz
Junior

Odeslat příspěvekod DigitalDooM 27. 8. 2005 14:41

fnuk píše:No nevim. Pro středoškolákla na CAD co jste navrhovali je hóóódně předimenzovaný. Samo že na postraní (později hlavní tj hraní apod) činnosti se výkon hodí :)

Jsem na vejšce strojní. Zatim co jsme dělali nejrozsáhlejší věc v CADu (2D), byla v základní etapě převodovka. Celekem výslednej soubor má do 6MB, v tom souboru je vše namrskaný (pohledy, sestavy apod.). Na 1400 Duronu 384MB Ram to ani nehrábne na disk. Autocad 2002 + Mechsoft 2000.

Nevim, v čom se budou učit na průmce, ale pochybuju že toho moc budou dělat Catii apod. /quote]

proboha kde na vejšce ? mi už dělaly 3D projekt v Ideasu atd ... ani můj PC na to není zrovna dvarát výkonný :( jinak na střední to byla hrůza ..P4 1800 s 768MB Ram a j myslel že se pos než to v mecfhaniklu u složitějšího 3D modelu něco udělalo ... bleh ... nervy mám jenom jedny takže si je nehodlam ničit u pomalého PC ... ;)
Šéfredaktor webmagazínu
DigitalDooM
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ichtylos 27. 8. 2005 15:16

Tak jsem si pročetl tady tu diskuzi a je to fakt sranda.
Ale zpět k původní otázce: ta mašina za 40000 bude více než dostatečná pro AutoCAD (ku****ky) naddimenzovaná. Pro ACAD 2006 jsou oficiální požadavky PIII nebo novější, 800MHz. Doporučoval bych minimálně těch 512MB. Nicméně i s 256 se dá na WinXP SP2 + ACAD v pohodě dělat. A pokud jde o práci středoškoláka...škoda mluvit, stejně to bude jenom 2D, minimálně 3D, na to už jsou jiné softy.
Sám dělám v Inventoru 10 (NE INVERTORU :) ), Athlon XP 1700@2400+, 768MB RAM, Radeon 9600 Pro Advantage (***** karta) a jde to. Ovšem jakmile je trochu rozsáhejší sestava, už se to projevuje. U 3D modelářů zejména je nutná dostatečná paměť. Ovšem několika megový 3D model může zamotat hlavu i ACADU.
ichtylos
Junior

Odeslat příspěvekod fnuk 27. 8. 2005 15:57

DigitalDooM píše:proboha kde na vejšce ? mi už dělaly 3D projekt v Ideasu atd ... ani můj PC na to není zrovna dvarát výkonný :( jinak na střední to byla hrůza ..P4 1800 s 768MB Ram a j myslel že se pos než to v mecfhaniklu u složitějšího 3D modelu něco udělalo ... bleh ... nervy mám jenom jedny takže si je nehodlam ničit u pomalého PC ... ;)e/quote]

Nakreslit je jedna věc a navrhnout a spočítat věc druhá. A jelikož se stejně konstruováním živit nebudu, tak je mi to už celkem šumák. Já odpovídal na původní dotaz, tak si nech ty sví "chytrý" kecy.

My už dělali ve 3D.... , seš fakt machr :)))
fnuk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod edokobra 1. 12. 2005 00:16

vidím,že sa do veci vyznáte.Potreboval by som radu-totiž pracujem s náročným audio-softwarom,robím muziku a vzhľadom k tomu potrebujem aj kvalitnú základnú dosku.Viem že vačšina mojich kolegov hudobníkov pracuje na platforme Intel,no netrvám na tom.Už týžden čítam rozne recenzie a som z toho zmatený,lebo názory na ten istý produk sú uplne protichodné.Čo si myslíte o doskách ASUS A8V serie,alebo ABIT AN8 Ultra,prípadne platforma Intel-Gigabyte 81955X pro?Podotýkam,že na grafike nebazírujem,doležité parametre pre mňa sú spotreba,tichosť PC ,stabilita , priepustnosťt audia, a to aby pri nahrávani nebolo počut nejaké lúpance,čo býva dosť častý neduh.
ďakujem za každú dobrú radu
moj mail: laco3375@yahoo.com
edokobra
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod diablik 1. 12. 2005 00:43

co keby si akusil platformu apple?? oni maju vela dobreho softu presne pre hudobnikov.....taky iMAC by bol pre teba asi ideal...
diablik
Junior

Předchozí stránka